Kaan: “Kendimizi İyi Geliştirirsek Gelecek Bizlerindir”

EKONOMİ 12.10.2019 - 17:46, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Kaan: “Kendimizi İyi Geliştirirsek Gelecek Bizlerindir”

Kahramanmaraş’ta MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Üst Kurul Başkanları Ahmet Şekerli, Oktay Dede ve Genç MÜSİAD Genel Başkanı Yunus Furkan Akbal’ın katılımıyla MÜSİAD üye istişare ve Genç MÜSİAD tanıtım toplantısı düzenlendi.

Kervan Han’da düzenlenen toplantıya MÜSİAD üyeleri katıldı.   Programda konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, “Daha önce Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı operasyonlarıyla devletimizin büyük bir kararlılık ve başarıyla yürüttüğü harekatın son kısmında toprak bütünlüğümüzü ve sınır güvenliğimizi ön planda tutarak bölgesinde bir barış üssü haline getirebilmek amacıyla ülkemiz hareket etmektedir. Biz, Orta Asya’dan bu topraklara geldiğimiz günden ki, geçtiğimiz günlerde Özbekistan’daydık, ülkemize, cumhurbaşkanımıza karşı herkes çok büyük bir sevgi ve hürmet besliyor. 768 yılında Türklerin İslam ile buluştuğu günden bu güne kadar bizler bu vatanın insanları olarak İslam’ın bayraktarlığını hakkın, hukukun ve aynı zamanda özgürlüğün dünyaya yayılması için çalışmış bir milletiz.”Dedi.       “Günlük politikalara bakmayacağız”   Günlük politikaları düşünmeyeceklerini belirten Başkan Kaan şunları söyledi: “Bu topraklar, mezhepsel, bölgesel veya yurt dışından bizi bölmek isteyen birçok zihniyetin ortaya getirdiği Türk-Kürt-Alevi-Sünni çekişmesi gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, dünyanın ilk temellerinin atıldığı yerlerdir. Hz. Adem’in dünyaya ilk geldiği yer Şanlıurfa’dır. Nuh A.S.’ın gemisinin indiği yer Cudi Dağı’dır. Bu değerlerimizi ve buradan geçen birçok Peygamber’in, sahabenin, medeniyetlerin tamamı bu topraklardan geçmiştir, bu coğrafyadandır. İbn-i Haldun diyor ya, ‘Coğrafya bir kaderdir’ diye. Bu bizim kaderimizde var, ilelebet de devam edecek. O yüzden günlük politikaları düşünmeyeceğiz. Siz gençler olarak her zaman ben bu kadim medeniyetin bir temsilcisiyim diyeceksiniz. Bugün 18-20 yaşındaki gençlerimiz iş hayatına atılmıyor ama Fatih Sultan Mehmet 14 yaşında tahta çıkmış, 21 yaşında da İstanbul’u fethetmiştir. Eğer iyi yetişirseniz, kendinize bir hedef koyarsanız aynı zamanda biz büyükler olarak çocuklarımızı böyle yetiştirirsek gelecek bizlerindir.”      
Kahramanmaraş’ta MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Üst Kurul Başkanları Ahmet Şekerli, Oktay Dede ve Genç MÜSİAD Genel Başkanı Yunus Furkan Akbal’ın katılımıyla MÜSİAD üye istişare ve Genç MÜSİAD tanıtım toplantısı düzenlendi.

Kervan Han’da düzenlenen toplantıya MÜSİAD üyeleri katıldı.

 

Programda konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, “Daha önce Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı operasyonlarıyla devletimizin büyük bir kararlılık ve başarıyla yürüttüğü harekatın son kısmında toprak bütünlüğümüzü ve sınır güvenliğimizi ön planda tutarak bölgesinde bir barış üssü haline getirebilmek amacıyla ülkemiz hareket etmektedir. Biz, Orta Asya’dan bu topraklara geldiğimiz günden ki, geçtiğimiz günlerde Özbekistan’daydık, ülkemize, cumhurbaşkanımıza karşı herkes çok büyük bir sevgi ve hürmet besliyor. 768 yılında Türklerin İslam ile buluştuğu günden bu güne kadar bizler bu vatanın insanları olarak İslam’ın bayraktarlığını hakkın, hukukun ve aynı zamanda özgürlüğün dünyaya yayılması için çalışmış bir milletiz.”Dedi.  

 

 

“Günlük politikalara bakmayacağız”

 

Günlük politikaları düşünmeyeceklerini belirten Başkan Kaan şunları söyledi: “Bu topraklar, mezhepsel, bölgesel veya yurt dışından bizi bölmek isteyen birçok zihniyetin ortaya getirdiği Türk-Kürt-Alevi-Sünni çekişmesi gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, dünyanın ilk temellerinin atıldığı yerlerdir. Hz. Adem’in dünyaya ilk geldiği yer Şanlıurfa’dır. Nuh A.S.’ın gemisinin indiği yer Cudi Dağı’dır. Bu değerlerimizi ve buradan geçen birçok Peygamber’in, sahabenin, medeniyetlerin tamamı bu topraklardan geçmiştir, bu coğrafyadandır. İbn-i Haldun diyor ya, ‘Coğrafya bir kaderdir’ diye. Bu bizim kaderimizde var, ilelebet de devam edecek. O yüzden günlük politikaları düşünmeyeceğiz. Siz gençler olarak her zaman ben bu kadim medeniyetin bir temsilcisiyim diyeceksiniz. Bugün 18-20 yaşındaki gençlerimiz iş hayatına atılmıyor ama Fatih Sultan Mehmet 14 yaşında tahta çıkmış, 21 yaşında da İstanbul’u fethetmiştir. Eğer iyi yetişirseniz, kendinize bir hedef koyarsanız aynı zamanda biz büyükler olarak çocuklarımızı böyle yetiştirirsek gelecek bizlerindir.”  

 


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.