Jül Sezar’ın hayatını anlatan filmler!

DİZİ - FİLM 18.10.2022 - 19:18, Güncelleme: 18.10.2022 - 19:18
 

Jül Sezar’ın hayatını anlatan filmler!

Jül Sezar, Romalı asker ve Roma Cumhuriyeti'nin son diktatörü olan politik liderdir. Aynı zamanda iyi bir hatip ve güçlü bir yazar olan Sezar, Dünya tarihinin en etkili insanlarından birisi olarak kabul edilir.

Roma'nın tarihin en önemli imparatorluklarından biri haline gelmesinde büyük katkısı olan Jül Sezar, sayısız sanat eserine konu oldu. İşte dikkat çeken bazı filmler:  Sezar ve Kleopatra, 1945 Macar sinemacı Gabirel Pascal tarafından yönetilen İngiliz yapımı filmde Vivien Leigh ve Claude Rains, Jül Sezar ile Kleopatra’yı canlandırmışlardı. Film, George Bernard Shaw’un 1901 tarihli bir oyunundan uyarlanarak beyaz perdeye aktarılmıştı. Jül Sezar, 1950 İngiliz edebiyatçı William Shakespeare’in aynı isimli oyunundan uyarlanan bu düşük bütçeli sinema filminin yönetmenlik koltuğunda Amerikalı David Bradley oturuyordu. Charlton Heston ise Marcus Antonius rolüyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Jül Sezar, 1953 Bir diğer Shakespeare uyarlaması olan 1953 yapımı film, kadrosunda dünyaca ünlü yıldızları barındırıyordu. Joseph L. Mankiewicz tarafından yönetilen filmde Marlon Brando canlandırdığı Marcus Antonius karakteri ile devleşmiş, filmin pek çok ödül ve adaylık kazanmasına büyük katkı sağlamıştı. Spartaküs, 1960 Tarihin en önemli yönetmenlerinden Stanley Kubrick imzalı bu “destan,” beyaz perdede izleyici ile buluşmuş en etkileyici yapımlardan birisi olarak kabul ediliyor. Vizyona girdikten sonra büyük bir gişe başarısı elde eden ve pek çok ödül alan film, bugün bile tarihin en iyi sinema filmlerinden birisi olarak gösteriliyor. Kleopatra, 1963 1963 yapımı Kleopatra, Joseph L. Mankiewicz tarafından yönetilen ve Jül Sezar’ın da konu edildiği ikinci film. Yapıldığı dönemde, tarihin en pahalı filmi unvanına sahip olan Kleopatra, 4 Akademi Ödülü kazanarak büyük bir başarı elde etmişti. Tarihin en etkili hükümdarlarından Kleopatra, Elizabeth Taylor tarafından canlandırılıyordu. Jül Sezar, 1979 BBC yapımı bu televizyon dizi Herbert Wise tarafından yönetilmişti. Sezar’ın yaşamına Hollywood dışından bakan en önemli ilk yapımlardan biriydi.  
Jül Sezar, Romalı asker ve Roma Cumhuriyeti'nin son diktatörü olan politik liderdir. Aynı zamanda iyi bir hatip ve güçlü bir yazar olan Sezar, Dünya tarihinin en etkili insanlarından birisi olarak kabul edilir.

Roma'nın tarihin en önemli imparatorluklarından biri haline gelmesinde büyük katkısı olan Jül Sezar, sayısız sanat eserine konu oldu.

İşte dikkat çeken bazı filmler: 

Sezar ve Kleopatra, 1945

Macar sinemacı Gabirel Pascal tarafından yönetilen İngiliz yapımı filmde Vivien Leigh ve Claude Rains, Jül Sezar ile Kleopatra’yı canlandırmışlardı. Film, George Bernard Shaw’un 1901 tarihli bir oyunundan uyarlanarak beyaz perdeye aktarılmıştı.

Jül Sezar, 1950

İngiliz edebiyatçı William Shakespeare’in aynı isimli oyunundan uyarlanan bu düşük bütçeli sinema filminin yönetmenlik koltuğunda Amerikalı David Bradley oturuyordu. Charlton Heston ise Marcus Antonius rolüyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.

Jül Sezar, 1953

Bir diğer Shakespeare uyarlaması olan 1953 yapımı film, kadrosunda dünyaca ünlü yıldızları barındırıyordu. Joseph L. Mankiewicz tarafından yönetilen filmde Marlon Brando canlandırdığı Marcus Antonius karakteri ile devleşmiş, filmin pek çok ödül ve adaylık kazanmasına büyük katkı sağlamıştı.

Spartaküs, 1960

Tarihin en önemli yönetmenlerinden Stanley Kubrick imzalı bu “destan,” beyaz perdede izleyici ile buluşmuş en etkileyici yapımlardan birisi olarak kabul ediliyor. Vizyona girdikten sonra büyük bir gişe başarısı elde eden ve pek çok ödül alan film, bugün bile tarihin en iyi sinema filmlerinden birisi olarak gösteriliyor.

Kleopatra, 1963

1963 yapımı Kleopatra, Joseph L. Mankiewicz tarafından yönetilen ve Jül Sezar’ın da konu edildiği ikinci film. Yapıldığı dönemde, tarihin en pahalı filmi unvanına sahip olan Kleopatra, 4 Akademi Ödülü kazanarak büyük bir başarı elde etmişti. Tarihin en etkili hükümdarlarından Kleopatra, Elizabeth Taylor tarafından canlandırılıyordu.

Jül Sezar, 1979

BBC yapımı bu televizyon dizi Herbert Wise tarafından yönetilmişti. Sezar’ın yaşamına Hollywood dışından bakan en önemli ilk yapımlardan biriydi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.