İYİ Parti'de Adaylar bu tarihden itibaren başvuru yapabilecek!

POLİTİKA 14.11.2023 - 19:34, Güncelleme: 17.11.2023 - 16:12
 

İYİ Parti'de Adaylar bu tarihden itibaren başvuru yapabilecek!

31 Mart yerel seçimleri öncesi İyi Parti'de resmi başvurular 20 Kasım'da başlayacak. işte detaylar...

31 Mart yerel seçimleri öncesi  İyi Parti'de resmi başvurular 20 Kasım'da başlayacak. işte detaylar... 31 Mart yerel seçimleri öncesi  İyi Parti'de resmi başvurular 20 Kasım'da başlayacak. Aday adaylığı için başvurular, 22 Aralık'a kadar devam edecek. Bu süre zarfında, büyükşehir ve ilçe belediye başkanlığı, il genel meclisi ve belediye meclis üyeliği için aday adayları, öncelikle İyi Parti'nin resmi internet sitesi üzerinden elektronik başvuruda bulunacaklar. Başvuru formu ve gerekli diğer belgeler, aday adayının seçim bölgesindeki il ya da ilçe başkanlığına teslim edilecek. Başvurular, aday adaylarına verilen 'alındı belgesi' ile tamamlanmış sayılacak. İyi Parti üyeleri arasında aktif yönetici pozisyonunda bulunanlar, 1 Aralık'a kadar istifa edebilecekler. Büyükşehir belediye başkan aday adaylığı için başvuru ücreti olarak 30 bin TL talep edilecek. İlçe belediyelerinde aday adayı olmak isteyenlerin başvuru ücretleri, nüfus yoğunluğuna bağlı olarak kademeli bir şekilde belirlendi. Bu ücretler, ilçelerde 2 bin TL'den başlayarak 10 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Öte yandan, İyi Parti, yüzde 40 ve üzeri engellilerden, gazilerden ve deprem bölgesinden aday adaylığı başvurusu yapanlardan herhangi bir ücret talep etmeyecek. Kadınlar ve 30 yaş altındaki gençler ise başvuru ücretinin yüzde 50'sini ödeyerek aday adayı olabilecekler.  
31 Mart yerel seçimleri öncesi İyi Parti'de resmi başvurular 20 Kasım'da başlayacak. işte detaylar...

31 Mart yerel seçimleri öncesi  İyi Parti'de resmi başvurular 20 Kasım'da başlayacak. işte detaylar...

31 Mart yerel seçimleri öncesi  İyi Parti'de resmi başvurular 20 Kasım'da başlayacak. Aday adaylığı için başvurular, 22 Aralık'a kadar devam edecek. Bu süre zarfında, büyükşehir ve ilçe belediye başkanlığı, il genel meclisi ve belediye meclis üyeliği için aday adayları, öncelikle İyi Parti'nin resmi internet sitesi üzerinden elektronik başvuruda bulunacaklar.

Başvuru formu ve gerekli diğer belgeler, aday adayının seçim bölgesindeki il ya da ilçe başkanlığına teslim edilecek. Başvurular, aday adaylarına verilen 'alındı belgesi' ile tamamlanmış sayılacak.

İyi Parti üyeleri arasında aktif yönetici pozisyonunda bulunanlar, 1 Aralık'a kadar istifa edebilecekler. Büyükşehir belediye başkan aday adaylığı için başvuru ücreti olarak 30 bin TL talep edilecek.

İlçe belediyelerinde aday adayı olmak isteyenlerin başvuru ücretleri, nüfus yoğunluğuna bağlı olarak kademeli bir şekilde belirlendi. Bu ücretler, ilçelerde 2 bin TL'den başlayarak 10 bin TL'ye kadar çıkabiliyor.
Öte yandan, İyi Parti, yüzde 40 ve üzeri engellilerden, gazilerden ve deprem bölgesinden aday adaylığı başvurusu yapanlardan herhangi bir ücret talep etmeyecek.

Kadınlar ve 30 yaş altındaki gençler ise başvuru ücretinin yüzde 50'sini ödeyerek aday adayı olabilecekler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.