İşte Türk halkının en güvendiği bankalar!

EKONOMİ 24.06.2020 - 17:55, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

İşte Türk halkının en güvendiği bankalar!

Türkiye'de yapılan bir araştırmaya göre en güvenilen banka Ziraat Bankası olurken, mobil bankacılıkta en beğenilen banka ise İş Bankası oldu.

Bankacılık sektöründe en güvenilen markalar belli oldu. Yapılan bir araştırmaya göre vatandaş, bankacılık ve mobil bankacılık sektöründe yer alan markaların Türk halkı arasındaki güven-beğeni-sadakat temalı duygusal bağı skorunu ölçtü. Araştırma Şirketi Areda Piar ve Z Raporu Dergisi iş birliği ile üçüncü kez gerçekleştirilen 'Benim Markam' araştırması, katılımcıların genel eğilimleri açısından önemli sonuçlar ortaya koydu. Her ay farklı bir kategoride Türk halkının tüketim ve kullanım eğilimlerini ölçümleyen araştırmanın bu ay ki konusu; "Banka ve mobil bankacılık." Araştırma, Türkiye'nin önde gelen lider markalarıyla Türk halkı arasındaki güven-beğeni-sadakat temalı duygusal bağı ortaya koyarak, markalara hedef kitlelerine uygun bir marka kişiliği ve kurumsal iletişim stratejilerini gözden geçirme ve pekiştirme fırsatı sundu.   Türkiye'nin farklı şehirlerinden bin 307 kişinin katılımı ile 11 - 13 Mayıs 2020 tarihleri arasında kantitatif araştırma tekniklerinden CAWI ile gerçekleştirilen araştırma verilerine göre katılımcıların banka tercihlerindeki ilk önceliği büyük çoğunlukla (yüzde 91,7) 'Güvenilir bir banka' olması olurken, "Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası" yüzde 24,5 oranla tercih edilen bankalar arasında ilk sırada yer aldı. Yüzde 17,9 oranla Türkiye İş Bankası ikinci, yüzde 8,8 oranla Türkiye Halk Bankası üçüncü sırada yer aldı.
Türkiye'de yapılan bir araştırmaya göre en güvenilen banka Ziraat Bankası olurken, mobil bankacılıkta en beğenilen banka ise İş Bankası oldu.

Bankacılık sektöründe en güvenilen markalar belli oldu. Yapılan bir araştırmaya göre vatandaş, bankacılık ve mobil bankacılık sektöründe yer alan markaların Türk halkı arasındaki güven-beğeni-sadakat temalı duygusal bağı skorunu ölçtü.


Araştırma Şirketi Areda Piar ve Z Raporu Dergisi iş birliği ile üçüncü kez gerçekleştirilen 'Benim Markam' araştırması, katılımcıların genel eğilimleri açısından önemli sonuçlar ortaya koydu. Her ay farklı bir kategoride Türk halkının tüketim ve kullanım eğilimlerini ölçümleyen araştırmanın bu ay ki konusu; "Banka ve mobil bankacılık." Araştırma, Türkiye'nin önde gelen lider markalarıyla Türk halkı arasındaki güven-beğeni-sadakat temalı duygusal bağı ortaya koyarak, markalara hedef kitlelerine uygun bir marka kişiliği ve kurumsal iletişim stratejilerini gözden geçirme ve pekiştirme fırsatı sundu.

 

Türkiye'nin farklı şehirlerinden bin 307 kişinin katılımı ile 11 - 13 Mayıs 2020 tarihleri arasında kantitatif araştırma tekniklerinden CAWI ile gerçekleştirilen araştırma verilerine göre katılımcıların banka tercihlerindeki ilk önceliği büyük çoğunlukla (yüzde 91,7) 'Güvenilir bir banka' olması olurken, "Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası" yüzde 24,5 oranla tercih edilen bankalar arasında ilk sırada yer aldı. Yüzde 17,9 oranla Türkiye İş Bankası ikinci, yüzde 8,8 oranla Türkiye Halk Bankası üçüncü sırada yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.