İşte İtalya’nın yeni kültür başkenti !

Mekanlar 13.02.2021 - 17:44, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

İşte İtalya’nın yeni kültür başkenti !

Napoli Körfezi'nin minik, şaşırtıcı, renkli adası Procida, 2022 'İtalya Kültür Başkenti' unvanını kazandı.

İtalya Kültür Miras ve Turizm Bakanı Dario Franceschini, pazartesi günü yaptığu duyuruda Procida'yı bu büyük başarısından dolayı kutlayarak, "Yeniden doğduğu yılda İtalya'ya eşlik edecek" dedi. Franceschini, 10 finalist arasında Procida'nın tek ada olduğunu da sözlerine ekledi. Prociada, İtalya'nın Kültür Başkenti olma adaylığına “la cultura non isola” (kültür izole etmez) sloganıyla başvurmuştu. Adaya bu imrenilen unvanı kazandırmada bu sloganın etkisi büyük. Kültür Başkenti Komisyonu'ndan yapılan açıklamada Procida'nın vizyonu ‘şiirsel bir mesaj, bir adanın küçücük gerçekliğinden uzanan bir kültür vizyonu, hepimiz için, ülke için iyi bir dilek’ olarak aktarıldı Procida'nın belediye başkanı Raimondo Ambrosino da aynı fikirde: "Procida, bölgelerine duydukları heyecanı ve gururu yeniden keşfeden birçok yerin, birçok yönetimin, birçok topluluğun bir metaforu olarak kabul edilebilir."  
Napoli Körfezi'nin minik, şaşırtıcı, renkli adası Procida, 2022 'İtalya Kültür Başkenti' unvanını kazandı.

İtalya Kültür Miras ve Turizm Bakanı Dario Franceschini, pazartesi günü yaptığu duyuruda Procida'yı bu büyük başarısından dolayı kutlayarak, "Yeniden doğduğu yılda İtalya'ya eşlik edecek" dedi. Franceschini, 10 finalist arasında Procida'nın tek ada olduğunu da sözlerine ekledi.


Prociada, İtalya'nın Kültür Başkenti olma adaylığına “la cultura non isola” (kültür izole etmez) sloganıyla başvurmuştu. Adaya bu imrenilen unvanı kazandırmada bu sloganın etkisi büyük. Kültür Başkenti Komisyonu'ndan yapılan açıklamada Procida'nın vizyonu ‘şiirsel bir mesaj, bir adanın küçücük gerçekliğinden uzanan bir kültür vizyonu, hepimiz için, ülke için iyi bir dilek’ olarak aktarıldı Procida'nın belediye başkanı Raimondo Ambrosino da aynı fikirde: "Procida, bölgelerine duydukları heyecanı ve gururu yeniden keşfeden birçok yerin, birçok yönetimin, birçok topluluğun bir metaforu olarak kabul edilebilir."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.