İşte gribe iyi gelen besinler!

SAĞLIK 02.12.2019 - 15:55, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

İşte gribe iyi gelen besinler!

Kahramanmaraş Özel Sular Vatan Hastanesi kulak-burun-boğaz doktoru Op. Dr. Faruk Atlı kış aylarında en sık karşılaştığımız gribin tedavisi ve korunma yolları hakkında bilgiler verdi.

İşte Atlı’nın o açıklaması: “ Grip tedavisi nasıl yapılır? Grip tedavisinde antiviral ilaçlar, ağrı kesici ve ateş düşürücüler sıklıkla kullanılır. Tedavide aspirin kesinlikle kullanılmamalıdır. Bol sıvı alınmalı ve yatak istirahati yapılmalıdır. Taze meyve ve sebzeler bol tüketilmelidir. Eller sık sık yıkanmalıdır. Hastalığın etrafa bulaşmasını azaltmak için maske kullanmak uygun olur. Gribe iyi gelen besinler nelerdir? Tavuk çorbası, paça çorbası, portakal, greyfurt, mandalina, limonlu çay, zencefil, ekinezya, kuşburnu, adaçayı, kekik çayı, okaliptus çayı, bal, soğan ve sarımsak grip hastalığına faydalı olan başlıca besinlerdir.”
Kahramanmaraş Özel Sular Vatan Hastanesi kulak-burun-boğaz doktoru Op. Dr. Faruk Atlı kış aylarında en sık karşılaştığımız gribin tedavisi ve korunma yolları hakkında bilgiler verdi.

İşte Atlı’nın o açıklaması: “

Grip tedavisi nasıl yapılır?

Grip tedavisinde antiviral ilaçlar, ağrı kesici ve ateş düşürücüler sıklıkla kullanılır. Tedavide aspirin kesinlikle kullanılmamalıdır. Bol sıvı alınmalı ve yatak istirahati yapılmalıdır. Taze meyve ve sebzeler bol tüketilmelidir. Eller sık sık yıkanmalıdır. Hastalığın etrafa bulaşmasını azaltmak için maske kullanmak uygun olur.

Gribe iyi gelen besinler nelerdir?

Tavuk çorbası, paça çorbası, portakal, greyfurt, mandalina, limonlu çay, zencefil, ekinezya, kuşburnu, adaçayı, kekik çayı, okaliptus çayı, bal, soğan ve sarımsak grip hastalığına faydalı olan başlıca besinlerdir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.