İstanbul'da bisikletle gidebilecek yerler!

SEYAHAT - KİTAP 21.09.2022 - 19:55, Güncelleme: 21.09.2022 - 19:55
 

İstanbul'da bisikletle gidebilecek yerler!

İstanbul'da bisikletle gidebilecek yerler!

Florya – Yeşilköy Sahili İBB tarafından yapılan ve 6 km'lik bir bisiklet yoluna sahip olan Florya – Yeşilköy rotası, sahil boyunca bisikletle yol almanızı sağlıyor. Deniz eşliğinde keyifli bir sürüş deneyimi sunan bu rotada ister kendi bisikletinizi kullanabilir, isterseniz belediyenin kiraladığı bisikletleri deneyimleyebilirsiniz. Caddebostan Sahili Anadolu Yakası'nın en sevilen yerlerinden olan Caddebostan, yemyeşil çimenlik alanları, birbirinden renkli mekanları, bisiklet ve yürüyüş yollarıyla Kadıköylülerin gözdesi olmaya devam ediyor. Yaklaşık 5 km'lik bir alanı kapsayan bisiklet yolunda sahil boyunca pedallayabilirsiniz. Bakırköy – Zeytinburnu Sahili Sahil kenarında yer alan ve özellikle sabah erken saatlerde çok daha keyifli olan Bakırköy – Zeytinburnu Sahili bisiklet yolu, sabah sporunu bisikletle yapmak isteyenlerin vazgeçilmez adreslerinden. Mis gibi bir deniz havası almak ve enerji toplamak için güzel bir seçenek sunuyor bu rota. Kadıköy – Pendik Sahili Oldukça uzun bir rotayı kapsayan bu yol, Tarihi ve otantik havasıyla büyüleyen Haliç ve Balat, sahip olduğu bisiklet yoluyla da gönülleri fethediyor. Tarihi atmosfer eşliğinde bisiklette yol almak ve Balat'ın renkli yüzünü yakından keşfetmek, özellikle sabah sessizliğinde muhteşem bir deneyim sunuyor. Beşiktaş – Sarıyer Sahili Yaklaşık 26 km'lik bir alana yayılan ve muhteşem Boğaz manzaraları sunan Beşiktaş – Sarıyer Sahili bisiklet rotası, Bebek, Emirgan, Arnavutköy, Baltalimanı, Kuruçeşme gibi birbirinden güzel duraklara ev sahipliği yapıyor. İstanbul'un en güzel noktalarını bisiklet üzerinden görmek ise hafızalarda unutulmaz bir anı bırakıyor. Sirkeci – Bakırköy Sahili Yaklaşık 13 km'lik bir parkurdan oluşan Sirkeci – Bakırköy Sahili bisiklet yolu, İstanbulluların favori duraklarından. Tarihi Yarımada'dan Bakırköy'e kadar uzanan bu rotada keyifle bisiklet sürebilir, her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen bu semtleri yakından keşfedebilirsiniz. Adalar İstanbul'un incisi Büyükada, Kınalıada, Heybeliada ve Burgazada, bisiklet sürmek için ideal yerlerden. Doğasıyla büyüleyen adalarda ister kendi bisikletinizi kullanabilir, isterseniz gideceğiniz adadan kiralayabilirsiniz. Hafta içi daha sakin bir sürüş imkanı sunan bu rotada mutlu olmanız kaçınılmaz.  
İstanbul'da bisikletle gidebilecek yerler!

Florya – Yeşilköy Sahili

İBB tarafından yapılan ve 6 km'lik bir bisiklet yoluna sahip olan Florya – Yeşilköy rotası, sahil boyunca bisikletle yol almanızı sağlıyor. Deniz eşliğinde keyifli bir sürüş deneyimi sunan bu rotada ister kendi bisikletinizi kullanabilir, isterseniz belediyenin kiraladığı bisikletleri deneyimleyebilirsiniz.

Caddebostan Sahili

Anadolu Yakası'nın en sevilen yerlerinden olan Caddebostan, yemyeşil çimenlik alanları, birbirinden renkli mekanları, bisiklet ve yürüyüş yollarıyla Kadıköylülerin gözdesi olmaya devam ediyor. Yaklaşık 5 km'lik bir alanı kapsayan bisiklet yolunda sahil boyunca pedallayabilirsiniz.

Bakırköy – Zeytinburnu Sahili

Sahil kenarında yer alan ve özellikle sabah erken saatlerde çok daha keyifli olan Bakırköy – Zeytinburnu Sahili bisiklet yolu, sabah sporunu bisikletle yapmak isteyenlerin vazgeçilmez adreslerinden. Mis gibi bir deniz havası almak ve enerji toplamak için güzel bir seçenek sunuyor bu rota.

Kadıköy – Pendik Sahili

Oldukça uzun bir rotayı kapsayan bu yol, Tarihi ve otantik havasıyla büyüleyen Haliç ve Balat, sahip olduğu bisiklet yoluyla da gönülleri fethediyor. Tarihi atmosfer eşliğinde bisiklette yol almak ve Balat'ın renkli yüzünü yakından keşfetmek, özellikle sabah sessizliğinde muhteşem bir deneyim sunuyor.

Beşiktaş – Sarıyer Sahili

Yaklaşık 26 km'lik bir alana yayılan ve muhteşem Boğaz manzaraları sunan Beşiktaş – Sarıyer Sahili bisiklet rotası, Bebek, Emirgan, Arnavutköy, Baltalimanı, Kuruçeşme gibi birbirinden güzel duraklara ev sahipliği yapıyor. İstanbul'un en güzel noktalarını bisiklet üzerinden görmek ise hafızalarda unutulmaz bir anı bırakıyor.

Sirkeci – Bakırköy Sahili

Yaklaşık 13 km'lik bir parkurdan oluşan Sirkeci – Bakırköy Sahili bisiklet yolu, İstanbulluların favori duraklarından. Tarihi Yarımada'dan Bakırköy'e kadar uzanan bu rotada keyifle bisiklet sürebilir, her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen bu semtleri yakından keşfedebilirsiniz.

Adalar

İstanbul'un incisi Büyükada, Kınalıada, Heybeliada ve Burgazada, bisiklet sürmek için ideal yerlerden. Doğasıyla büyüleyen adalarda ister kendi bisikletinizi kullanabilir, isterseniz gideceğiniz adadan kiralayabilirsiniz. Hafta içi daha sakin bir sürüş imkanı sunan bu rotada mutlu olmanız kaçınılmaz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.