İstanbul’a yakın tatil mekanları!

SEYAHAT - KİTAP 11.10.2022 - 18:35, Güncelleme: 11.10.2022 - 18:35
 

İstanbul’a yakın tatil mekanları!

İstanbul’a yakın tatil yerlerini sizler için listeledik.

Gökçetepe Hafta sonunda biraz olsun huzur isteyen, şehir hayatının gürültüsünden kaçmak isteyenler sizlere sesleniyoruz. Gökçetepe’de sessiz ve sakin iki gün geçirmeye ne dersiniz? Cevabınız evet ise Edirne Keşan ilçesine bağlı bu yeşil cennet sizleri bekliyor. Kerpe Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı olan Kerpe, tam bir hafta sonu kaçamağı. İstanbul’a yakınlığı ve kolay ulaşımı sayesinde kısa tatillerin vazgeçilmez rotası. Karadeniz kıyısında yer alması iklimini de epey etkiliyor. Boğucu yaz sıcaklarından uzaklaşmak, doğal serinliğe kavuşmak için ideal bir yer. Gölyazı Ulubatlı Gölü üzerine kurulan Gölyazı’nın tarihi epey eskilere dayanıyor. M.Ö.6.YY’da Apollon Krallığı’nın hüküm sürdüğü zamanlar Gölyazı, Roma ve Bizans’ın yerleşim merkezleri arasındaymış. Öyle ki mitolojide Işık Tanrısı’nın şehri olarak da bahsediliyor. Trilye İstanbul’a yakın 7 tatil yeri listesindeki Trilye, Bursa’nın tarihe meydan okuyan beldesi. Traklardan, Romalılara, Bizanslılardan, Osmanlılara kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Trilye’de haliyle sayısız eser var. Öyle ki M.S.720 yılından 1900’lü yıllara kadar bizleri şaşırtan bir tarihi geçmişe sahip.  İğneada İstanbul’a yaklaşık 250 kilometre uzaklıkta bulunan İğneada keşfedilmeye değer yerlerden biri. Hafta sonu tatilinize huzur katacağınız İğneada upuzun kumsalı ve pırıl pırıl denizi ile fazlasıyla cezbedici. İğneada’nın en önemli özelliğiyse Avrupa’nın en büyük longoz ormanına ev sahipliği yapması.  
İstanbul’a yakın tatil yerlerini sizler için listeledik.

Gökçetepe

Hafta sonunda biraz olsun huzur isteyen, şehir hayatının gürültüsünden kaçmak isteyenler sizlere sesleniyoruz. Gökçetepe’de sessiz ve sakin iki gün geçirmeye ne dersiniz? Cevabınız evet ise Edirne Keşan ilçesine bağlı bu yeşil cennet sizleri bekliyor.

Kerpe

Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı olan Kerpe, tam bir hafta sonu kaçamağı. İstanbul’a yakınlığı ve kolay ulaşımı sayesinde kısa tatillerin vazgeçilmez rotası. Karadeniz kıyısında yer alması iklimini de epey etkiliyor. Boğucu yaz sıcaklarından uzaklaşmak, doğal serinliğe kavuşmak için ideal bir yer.

Gölyazı

Ulubatlı Gölü üzerine kurulan Gölyazı’nın tarihi epey eskilere dayanıyor. M.Ö.6.YY’da Apollon Krallığı’nın hüküm sürdüğü zamanlar Gölyazı, Roma ve Bizans’ın yerleşim merkezleri arasındaymış. Öyle ki mitolojide Işık Tanrısı’nın şehri olarak da bahsediliyor.

Trilye

İstanbul’a yakın 7 tatil yeri listesindeki Trilye, Bursa’nın tarihe meydan okuyan beldesi. Traklardan, Romalılara, Bizanslılardan, Osmanlılara kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Trilye’de haliyle sayısız eser var. Öyle ki M.S.720 yılından 1900’lü yıllara kadar bizleri şaşırtan bir tarihi geçmişe sahip. 

İğneada

İstanbul’a yaklaşık 250 kilometre uzaklıkta bulunan İğneada keşfedilmeye değer yerlerden biri. Hafta sonu tatilinize huzur katacağınız İğneada upuzun kumsalı ve pırıl pırıl denizi ile fazlasıyla cezbedici. İğneada’nın en önemli özelliğiyse Avrupa’nın en büyük longoz ormanına ev sahipliği yapması.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.