İstanbul Sanayi Odası Kahramanmaraş’ta

EKONOMİ 26.12.2018 - 15:28, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

İstanbul Sanayi Odası Kahramanmaraş’ta

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Meclisi 7. Olağan Toplantısını gerçekleştirdi. Meclis Toplantı Salonunda İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve İSO Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, son ekonomik gelişmeler hakkında görüşmeler yapıldı.

Toplantıya, KMTSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz ve Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun’un yanı sıra, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Öksüz,İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Yönetim Kurulu üyeleriSultan Tepe, Bekir Yelken, Kemal Akar, Vehbi Canpolat ve Cemal Keleş ile KMTSO Yönetim Kurulu üyeleri ve Meclis üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz, finans konusunda birçok yanlış kredilerin yapılandırıldığını, bunun da acısını reel sektörün çektiğini söyledi. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2018 yılı çalışmaları hakkında bilgi veren KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ise“Türk özel sektörü motivasyonunu ve ülkesine olan inancını hiç eksiltmeden, kalkınma yolunda yorulmadan koşmaya devam etmiştir” dedi. İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan yaptığı konuşmada, kamu bankaları dışında diğerlerinin adeta kepenkleri kapatmış vaziyette olduklarını söyledi. “Sanki bizlerin de kepenkleri kapatmasını dört gözle bekliyorlar." dedi. Bahçıvan,  geleneksellikle geleceği birbirine bağlama noktasında Kahramanmaraş'ın önemli bir model olduğunu, Türkiye'nin de ihtiyacı olan modelin bu olduğunu belirtti.Son dönemdeki ekonomik gelişmelere değinen Bahçıvan, Türkiye'nin karamsarlıktan iyimserliklere doğru çok hızla dönebilen bir ülke olduğunu söyledi.Türkiye'nin 2019'da tekrar kendini toparlayabileceğini sadece ümit etmediğini bunun işaretlerini de aldığını ifade eden Bahçıvan, "Şu anda alınan tedbirler en azından tahribatı parça parça da olsa giderme anlamında işaretlerini veriyor. Hepimiz için ciddi bir sıkıntı olan döviz dengesizliği, ‘in-çık’lar daha bir dengeye oturmuş durumda. Yüksek enflasyon birkaç ay sonra belirli bir dengeye oturmuş olacak." dedi.Sektörün temel probleminin bankacılık olduğunu ve Türk bankacılık sisteminin bu dönem boyunca çok iyi bir sınav veremediğini dile getiren Bahçıvan, şunları kaydetti:"Kamu bankaları dışında adeta diğerleri kepenkleri kapatmış vaziyette. Sanki bizlerin de kepenkleri kapatmasını dört gözle bekliyorlar. Sefayı ve zenginliği bankalarla beraber paylaştık. Her zengin ve bereketli dönemin belli zorlu dönemleri olabilir. İş ortaklığı bunu gerektirir. Yol arkadaşlığı ve sağlam dostluklar bunu gerektirir. Maalesef Türk bankacılık sektöründe sefa varken beraberiz ama zorluk ve cefa varken yalnızsınız anlayışının çok net bir şekilde kendini ortaya koyduğunu görmekteyiz. Bu ülke bu imkanları ve zenginliği reel sektör üzerinden kazanmadı. Maşallah anlı şanlı karları her sene her çeyrekte görmekteydi bankacılık kesimi. Kendilerinin yaptığı bir takım hatalı davranışları, kendilerinin yapmış olduğu bir takım yanlış kredi kullandırmalarının bedelini reel sektör üzerinden ödetmeye çalışmak tek kelimeyle insafsızlıktır." diye konuştu.
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Meclisi 7. Olağan Toplantısını gerçekleştirdi. Meclis Toplantı Salonunda İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve İSO Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, son ekonomik gelişmeler hakkında görüşmeler yapıldı.

Toplantıya, KMTSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz ve Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun’un yanı sıra, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Öksüz,İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Yönetim Kurulu üyeleriSultan Tepe, Bekir Yelken, Kemal Akar, Vehbi Canpolat ve Cemal Keleş ile KMTSO Yönetim Kurulu üyeleri ve Meclis üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz, finans konusunda birçok yanlış kredilerin yapılandırıldığını, bunun da acısını reel sektörün çektiğini söyledi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2018 yılı çalışmaları hakkında bilgi veren KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ise“Türk özel sektörü motivasyonunu ve ülkesine olan inancını hiç eksiltmeden, kalkınma yolunda yorulmadan koşmaya devam etmiştir” dedi.

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan yaptığı konuşmada, kamu bankaları dışında diğerlerinin adeta kepenkleri kapatmış vaziyette olduklarını söyledi. “Sanki bizlerin de kepenkleri kapatmasını dört gözle bekliyorlar." dedi.

Bahçıvan,  geleneksellikle geleceği birbirine bağlama noktasında Kahramanmaraş'ın önemli bir model olduğunu, Türkiye'nin de ihtiyacı olan modelin bu olduğunu belirtti.Son dönemdeki ekonomik gelişmelere değinen Bahçıvan, Türkiye'nin karamsarlıktan iyimserliklere doğru çok hızla dönebilen bir ülke olduğunu söyledi.Türkiye'nin 2019'da tekrar kendini toparlayabileceğini sadece ümit etmediğini bunun işaretlerini de aldığını ifade eden Bahçıvan, "Şu anda alınan tedbirler en azından tahribatı parça parça da olsa giderme anlamında işaretlerini veriyor. Hepimiz için ciddi bir sıkıntı olan döviz dengesizliği, ‘in-çık’lar daha bir dengeye oturmuş durumda. Yüksek enflasyon birkaç ay sonra belirli bir dengeye oturmuş olacak." dedi.Sektörün temel probleminin bankacılık olduğunu ve Türk bankacılık sisteminin bu dönem boyunca çok iyi bir sınav veremediğini dile getiren Bahçıvan, şunları kaydetti:"Kamu bankaları dışında adeta diğerleri kepenkleri kapatmış vaziyette. Sanki bizlerin de kepenkleri kapatmasını dört gözle bekliyorlar. Sefayı ve zenginliği bankalarla beraber paylaştık. Her zengin ve bereketli dönemin belli zorlu dönemleri olabilir. İş ortaklığı bunu gerektirir. Yol arkadaşlığı ve sağlam dostluklar bunu gerektirir. Maalesef Türk bankacılık sektöründe sefa varken beraberiz ama zorluk ve cefa varken yalnızsınız anlayışının çok net bir şekilde kendini ortaya koyduğunu görmekteyiz. Bu ülke bu imkanları ve zenginliği reel sektör üzerinden kazanmadı. Maşallah anlı şanlı karları her sene her çeyrekte görmekteydi bankacılık kesimi. Kendilerinin yaptığı bir takım hatalı davranışları, kendilerinin yapmış olduğu bir takım yanlış kredi kullandırmalarının bedelini reel sektör üzerinden ödetmeye çalışmak tek kelimeyle insafsızlıktır." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.