İşsizlik maaşı başvuru şartları neler? Ne kadar ücret veriliyor?

EKONOMİ 24.11.2022 - 22:25, Güncelleme: 24.11.2022 - 22:25
 

İşsizlik maaşı başvuru şartları neler? Ne kadar ücret veriliyor?

İŞKUR üzerinden çalışmayan vatandaşlara ödemeler yapılıyor. Peki, çalışmayan vatandaşlara ne kadar işsizlik maaşı veriliyor? İşte detaylar…

İŞKUR üzerinden çalışmayan vatandaşlara ödemeler yapılıyor. Peki, çalışmayan vatandaşlara ne kadar işsizlik maaşı veriliyor? İşsizlik başvuru şartları neler? İşte detaylar… İŞKUR üzerinden çalışmayan vatandaşlara en az 2.568 TL en çok ise 5.137 TL ödeme yapıyor. Kişiler bu maaştan yararlanabilmesi için kendi kusuru dışında işsiz kalması gerekiyor. İşsizlik maaşı şartları:  Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak. Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak. Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak. İşsizlik Maaşı Başvuru Şartları:  İşsizlik maaşını almak için işçinin, iş sözleşmesinin sona erdiği an itibarıyla geriye yönelik yüz yirmi günlük süre içinde primlerin ödenmiş olması gerekir. İşçinin, iş sözleşmesinin sona ermesinden sonra geriye yönelik son üç sene süre içerisinde en az altı yüz prim günü çalışmış olması gerekir. Hizmet akdinin feshinden evvel son üç sene içerisinde; 600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 180 gün, 900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün, 1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün, süre ile işsizlik ödeneği sağlanır.  
İŞKUR üzerinden çalışmayan vatandaşlara ödemeler yapılıyor. Peki, çalışmayan vatandaşlara ne kadar işsizlik maaşı veriliyor? İşte detaylar…

İŞKUR üzerinden çalışmayan vatandaşlara ödemeler yapılıyor. Peki, çalışmayan vatandaşlara ne kadar işsizlik maaşı veriliyor? İşsizlik başvuru şartları neler? İşte detaylar…

İŞKUR üzerinden çalışmayan vatandaşlara en az 2.568 TL en çok ise 5.137 TL ödeme yapıyor. Kişiler bu maaştan yararlanabilmesi için kendi kusuru dışında işsiz kalması gerekiyor.

İşsizlik maaşı şartları: 

Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak.

Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak.

Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak.

İşsizlik Maaşı Başvuru Şartları: 

İşsizlik maaşını almak için işçinin, iş sözleşmesinin sona erdiği an itibarıyla geriye yönelik yüz yirmi günlük süre içinde primlerin ödenmiş olması gerekir.

İşçinin, iş sözleşmesinin sona ermesinden sonra geriye yönelik son üç sene süre içerisinde en az altı yüz prim günü çalışmış olması gerekir.

Hizmet akdinin feshinden evvel son üç sene içerisinde; 600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 180 gün, 900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün, 1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün, süre ile işsizlik ödeneği sağlanır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.