İŞKUR’dan 8 bin TL ödemesi nasıl alınır?

AKTÜEL 12.04.2023 - 23:01, Güncelleme: 12.04.2023 - 23:01
 

İŞKUR’dan 8 bin TL ödemesi nasıl alınır?

İŞKUR tarafından iş arayan genç adaylara yönelik düzenlenen programlar yakından takip ediliyor. Başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar…

İŞKUR iş arayan genç adaylara yönelik yaptığı eğitim programlarına 1 Nisan tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 33 zam yaptı. Bu kapsamda günlük ödemeler 327 TL oldu. Eğitim programına katılan iş arayan genç adaylar aylık 9 bin 84 TL ödeme almış olacak. Eğitim programları ile alınan aylık ödeme 8 bin 506 TL, 6 aylık ise toplam 51 bin TL olacak. Eğitim programları içinde siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanlığı, kodlama gibi birçok farklı eğitim yer alıyor. İŞKUR bu programlara katılan genç adaylara günlük 359.90 TL ödeme yapıyor.  Ortaokul, üniversite, açık okul öğrencileri programlardan faydalanabilir. Programa 18-29 yaş arası katılım sağlanıyor ve eğitim programları 9 ay süreyle veriliyor. İŞKUR kaydı olan ve iş arayan adaylar ise programlara katılmaları durumunda günlük 327.18 TL, işsizlik ödeneği alan ve programlara katılan kişiler ise günlük 163.59 TL ödeme alıyor. Lise ya da daha altı örgün eğitimi olan öğrenciler programa katılmaları halinde günlük 245.38 TL, diğer öğrenciler günlük 327.18 TL ödeme alıyor. İŞKUR eğitim programları imalat ve bilişim sektörlerinde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde en fazla 3 ay, muhabirlik alanında en fazla 9 ay süreyle veriliyor. Aynı zamanda yapılan ödemelerin yanında eğitim programlarına katılan adayların sigorta ve primleri de İŞKUR tarafından ödeniyor.   
İŞKUR tarafından iş arayan genç adaylara yönelik düzenlenen programlar yakından takip ediliyor. Başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar…

İŞKUR iş arayan genç adaylara yönelik yaptığı eğitim programlarına 1 Nisan tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 33 zam yaptı. Bu kapsamda günlük ödemeler 327 TL oldu.

Eğitim programına katılan iş arayan genç adaylar aylık 9 bin 84 TL ödeme almış olacak. Eğitim programları ile alınan aylık ödeme 8 bin 506 TL, 6 aylık ise toplam 51 bin TL olacak.

Eğitim programları içinde siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanlığı, kodlama gibi birçok farklı eğitim yer alıyor. İŞKUR bu programlara katılan genç adaylara günlük 359.90 TL ödeme yapıyor. 

Ortaokul, üniversite, açık okul öğrencileri programlardan faydalanabilir. Programa 18-29 yaş arası katılım sağlanıyor ve eğitim programları 9 ay süreyle veriliyor. İŞKUR kaydı olan ve iş arayan adaylar ise programlara katılmaları durumunda günlük 327.18 TL, işsizlik ödeneği alan ve programlara katılan kişiler ise günlük 163.59 TL ödeme alıyor. Lise ya da daha altı örgün eğitimi olan öğrenciler programa katılmaları halinde günlük 245.38 TL, diğer öğrenciler günlük 327.18 TL ödeme alıyor.

İŞKUR eğitim programları imalat ve bilişim sektörlerinde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde en fazla 3 ay, muhabirlik alanında en fazla 9 ay süreyle veriliyor. Aynı zamanda yapılan ödemelerin yanında eğitim programlarına katılan adayların sigorta ve primleri de İŞKUR tarafından ödeniyor. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.