İşitme Kaybı Nedir?

SAĞLIK 27.12.2018 - 15:17, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

İşitme Kaybı Nedir?

Doğuştan önce veya doğuştan sonra meydana gelen nedenlerle, kulağın ses duyma özelliğini tamamen veya kısmen kaybetme durumuna, işitme engeli ya da işitme kaybı denir. İşitme kaybında kulak, işlevini çok az gerçekleştirebilir ya da hiç gerçekleştiremez. Bu engel kaybı, odyogram denilen bir test aracılığıyla ölçülmektedir.

İŞİTME KAYBININ NEDENLERİ İSE: Kulak kirlerinin kulak kanalını tıkaması sonucu ses dalgalarının taşınması engellenir. Bu ise duymada problemlerin yaşanmasına neden olur. Birçok işitme kaybı genellikle iç kulakta oluşan hasardan kaynaklanmaktadır. Yaşın ilerlemesi ve uzun zaman yüksek sese maruz kalmak kulak salyangozunda bulunan tüycüklerin veya ses sinyallerinin beyne ulaşmasını sağlayan sinir hücrelerinin kullanılmaktan eskimesi bu tür bir durumun ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu nedenlerin yanında kalıtsal faktörlerde işitme kaybının kaybolmasında etkili olmaktadır. Kulakta iltihap, orta veya dış kulakta kemik büyümesi ya da tümörlerde işitme kaybının nedeni olabilmektedir. İşitme kaybınızın olup olmadığını nasıl anlarsınız? Bu soruları kendinize sorun... 1. Televizyon izlerken ses düzeyini yükseltmeniz gerekiyor mu? 2. Çevrenizdeki insanları duyuyorsunuz ancak söylediklerini anlamıyor musunuz? 3. Yoğun alanlarda sohbetleri izlemekte zorluk yaşıyor musunuz?                                                     4. İnsanlardan cümlelerini tekrarlamalarını sıklıkla istiyor musunuz? YAZININ DEVAMI İÇİN LİNKİ TIKLAYINIZ: http://www.marasfisilti.com/yazar-isitme-kaybi-nedir-122.html  
Doğuştan önce veya doğuştan sonra meydana gelen nedenlerle, kulağın ses duyma özelliğini tamamen veya kısmen kaybetme durumuna, işitme engeli ya da işitme kaybı denir. İşitme kaybında kulak, işlevini çok az gerçekleştirebilir ya da hiç gerçekleştiremez. Bu engel kaybı, odyogram denilen bir test aracılığıyla ölçülmektedir.

İŞİTME KAYBININ NEDENLERİ İSE:

Kulak kirlerinin kulak kanalını tıkaması sonucu ses dalgalarının taşınması engellenir. Bu ise duymada problemlerin yaşanmasına neden olur. Birçok işitme kaybı genellikle iç kulakta oluşan hasardan kaynaklanmaktadır. Yaşın ilerlemesi ve uzun zaman yüksek sese maruz kalmak kulak salyangozunda bulunan tüycüklerin veya ses sinyallerinin beyne ulaşmasını sağlayan sinir hücrelerinin kullanılmaktan eskimesi bu tür bir durumun ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu nedenlerin yanında kalıtsal faktörlerde işitme kaybının kaybolmasında etkili olmaktadır. Kulakta iltihap, orta veya dış kulakta kemik büyümesi ya da tümörlerde işitme kaybının nedeni olabilmektedir.

İşitme kaybınızın olup olmadığını nasıl anlarsınız? Bu soruları kendinize sorun...

1. Televizyon izlerken ses düzeyini yükseltmeniz gerekiyor mu?

2. Çevrenizdeki insanları duyuyorsunuz ancak söylediklerini anlamıyor musunuz?

3. Yoğun alanlarda sohbetleri izlemekte zorluk yaşıyor musunuz?                                                    

4. İnsanlardan cümlelerini tekrarlamalarını sıklıkla istiyor musunuz?

YAZININ DEVAMI İÇİN LİNKİ TIKLAYINIZ: http://www.marasfisilti.com/yazar-isitme-kaybi-nedir-122.html

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.