İş Hanı’nı Mahkeme kararını beklemeden yıkıma başladılar!

GÜNDEM 13.07.2023 - 09:12, Güncelleme: 13.07.2023 - 09:24
 

İş Hanı’nı Mahkeme kararını beklemeden yıkıma başladılar!

Kahramanmaraş'ta Beyzade İş Hanı sakinleri yan binanın yıkımı esnasında binalarının hasar gördüğünü ve eşyalarını alamadıklarını öne sürdü.

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesi Dedezade Sokak içerisindeki Beyzade İş Hanında işyerleri bulunan bir grup vatandaş apartmanlarının kasti olarak zarar gördürüldüğünü iddia etti. İş hanının ilk belirlemede hafif hasarlı olduğunu, muhtarlık askısında ise ağır hasarlı olarak kayda geçmesi sonucu mahkemeye başvurduklarını dile getiren bina sakinleri mahkeme kararının beklemeden iş hanlarının yıkılmasına bir anlam veremediklerini söyledi. Bina önünde açıklamalarda bulunan bina sakinleri adalet istediklerini kaydetti. “BU İŞE BİR ANLAM VEREMEDİK” Beyzade iş hanında ofisi bulunan Devrim Başer, “Firma hiç kimseyi dinlemeden bizim binamızı da yıkmaya başladı.  İçerden hiçbir eşyamızı almaya müsaade etmeden, mahkeme kararını beklemeden yıkıma başladılar. Biz bu işten birşey anlamadık.” Dedi. “ADALET KİMSENİN UMURUNDA DEĞİLDİ”  Bina Sakinlerinden Mali Müşavir Ramazan Ünlü ise,  “İlk olarak az hasarlı belirlenmesinin ardından son gün ağır hasarlı olarak belirtilmiş. Bizde hemen konuyu hukuka taşıdık ve içerdeki eşyalarımızı da almadık. Mahkemeden gelecek haberi beklerken yan apartmanın enkazının kendi binamıza hasar verdiğini duyarak binamızın önüne geldik. Binaya geldiğimde firma yetkilileri bir pikap çekmiş içerdeki bina sakinlerine ait demirbaşları alıyordu. Bizde kendi önemli eşyalarımızı almak için binaya girdik ve yan taraftan iş makinesi operatörü iş hanımızı yıkmaya başladı. Düşünün biz içindeyken eşyaları aldırmamak için binayı yıkmaya başladılar. Apar topar dışarı çıktık, bir bina sakinimiz ofisinden şofbeni almıştı, firma yetkilileri ona tepki gösterdi, adam kendi ofisinden kendi malzemesini aldı diye hırsız ilan edildi.  Sadece önemli evraklarımızı alıp çıkacaktık, firma yetkileri tarafından tehdit edildik, polis elimdeki cep telefonunu alıp yere attı, üzerine bastı. Mahkeme süreci, adalet kimsenin umurunda değildi.” İfadelerine yer verdi. Haber Merkezi  
Kahramanmaraş'ta Beyzade İş Hanı sakinleri yan binanın yıkımı esnasında binalarının hasar gördüğünü ve eşyalarını alamadıklarını öne sürdü.

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesi Dedezade Sokak içerisindeki Beyzade İş Hanında işyerleri bulunan bir grup vatandaş apartmanlarının kasti olarak zarar gördürüldüğünü iddia etti. İş hanının ilk belirlemede hafif hasarlı olduğunu, muhtarlık askısında ise ağır hasarlı olarak kayda geçmesi sonucu mahkemeye başvurduklarını dile getiren bina sakinleri mahkeme kararının beklemeden iş hanlarının yıkılmasına bir anlam veremediklerini söyledi.

Bina önünde açıklamalarda bulunan bina sakinleri adalet istediklerini kaydetti.

“BU İŞE BİR ANLAM VEREMEDİK”

Beyzade iş hanında ofisi bulunan Devrim Başer, “Firma hiç kimseyi dinlemeden bizim binamızı da yıkmaya başladı.  İçerden hiçbir eşyamızı almaya müsaade etmeden, mahkeme kararını beklemeden yıkıma başladılar. Biz bu işten birşey anlamadık.” Dedi.

“ADALET KİMSENİN UMURUNDA DEĞİLDİ”

 Bina Sakinlerinden Mali Müşavir Ramazan Ünlü ise,  “İlk olarak az hasarlı belirlenmesinin ardından son gün ağır hasarlı olarak belirtilmiş. Bizde hemen konuyu hukuka taşıdık ve içerdeki eşyalarımızı da almadık. Mahkemeden gelecek haberi beklerken yan apartmanın enkazının kendi binamıza hasar verdiğini duyarak binamızın önüne geldik.

Binaya geldiğimde firma yetkilileri bir pikap çekmiş içerdeki bina sakinlerine ait demirbaşları alıyordu. Bizde kendi önemli eşyalarımızı almak için binaya girdik ve yan taraftan iş makinesi operatörü iş hanımızı yıkmaya başladı. Düşünün biz içindeyken eşyaları aldırmamak için binayı yıkmaya başladılar. Apar topar dışarı çıktık, bir bina sakinimiz ofisinden şofbeni almıştı, firma yetkilileri ona tepki gösterdi, adam kendi ofisinden kendi malzemesini aldı diye hırsız ilan edildi.

 Sadece önemli evraklarımızı alıp çıkacaktık, firma yetkileri tarafından tehdit edildik, polis elimdeki cep telefonunu alıp yere attı, üzerine bastı. Mahkeme süreci, adalet kimsenin umurunda değildi.” İfadelerine yer verdi.

Haber Merkezi
 

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.