İş Dünyası İş Dünyasının Kurallarıyla Yönetilir

EKONOMİ 18.06.2019 - 16:51, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

İş Dünyası İş Dünyasının Kurallarıyla Yönetilir

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Meclisi 13. Olağan Toplantısını gerçekleştirdi.

KMTSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ve Yönetim Kurulu Başkan V. Şahin Balcıoğlu’nun yanı sıra Meclis üyeleri katıldı. Toplantıda, Kahramanmaraş ekonomisi ve eğitim ve üniversite-sanayi işbirliği konularında görüşmeler yapıldı.  Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz, “İş dünyası sadece iş dünyasının kurallarıyla yönetilir.” dedi.  Öksüz şöyle konuştu: “Akşama kadar bizler ne sorunlar yaşıyoruz. Buraya nasıl geldik ve nasıl kurtuluruz? Hangi kültürümüzü değiştirmemiz lazım. İş dünyası sadece iş dünyasının kurallarıyla yönetilir. Kendi duygu ve düşüncelerimizle iş dünyasını  yönetecek olursak iş bizi altına alır. Onun kuralları var, onun kaideleri var. Biz onlara sahip çıkarsak, el ele verirsek şirketlerde büyür, ekonomide düzelir. Ama biz o kadar duygusal bir toplumuz ki bir arkadaşımızla 3-5 kanalda ilişkimiz var. Herkesle farklı alanlarda muhabbetimiz var. Ama bir tarafla iletişimimiz bozulsa bunu her tarafa taşırız.” KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ise Yönetim Kurulu çalışmaları konusunda Meclis üyelerini bilgilendirdi. Zabun, ihracatın önemine değindi. Kalkınmanın en önemli yolunun ihracat olduğunu ifade eden Zabun, “Dün, TİM Genel Kurulu’nda Türkiye’nin en büyük 1000 ihracatçı şirketi açıklandı. Bu listede şehrimizin çok değerli, 13 başarılı şirketi bulunmaktadır. Bu şirketler, Türkiye’nin büyümesinde, ekonomik ve sosyal refahın artırılmasında, bana göre, kutsal bir görev üstlenmişlerdir. Bu itibarla, ihracata önemli ölçüde katkı sağlayan bu kuruluşlarımızı tebrik ediyorum, başarı grafiğinin yükselerek devamını temenni ediyorum. Biz de, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak şehrimizin ihracatta aşama kaydetmesi için tüm gücümüzle çalışıyor, güçlü bir ihracat için altyapı oluşturmaya gayret gösteriyoruz. Bu anlamda, geçtiğimiz günlerde, hem Kahramanmaraş hem de bölgemiz için çok önemli bir projeyi faaliyete alarak yeni pazarlara ulaşmak için büyük bir potansiyeli harekete geçirdik. Türkoğlu lojistik merkezimizde, İskenderun limanı ile Türkoğlu arasında konteyner sevkiyatını başlattık. İlerleyen günlerde mersin limanına da seferler düzenlenecek.Bu yatırım sayesinde, yıllık 1,9 milyon ton taşıma ile yaklaşık 6 milyar dolar ticaret kapasitesi oluşacak. Bu da, kalkınmada çok önemli bir itici güç olacak.Şehrimizde üretilen ürünlerin yine buradan ihraç edilmesi, ihracat kalitesine sahip birçok ürünümüzün Kahramanmaraş’tan yurtdışına gönderilerek; katma değerin şehrimizde kalması bakımından bu projenin hayata geçmesi çok önemliydi. Hamdolsun, bunu hayata geçirdik, şehrimize hayırlı olsun diyorum.” şeklinde konuştu.   
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Meclisi 13. Olağan Toplantısını gerçekleştirdi.

KMTSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ve Yönetim Kurulu Başkan V. Şahin Balcıoğlu’nun yanı sıra Meclis üyeleri katıldı. Toplantıda, Kahramanmaraş ekonomisi ve eğitim ve üniversite-sanayi işbirliği konularında görüşmeler yapıldı. 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz, “İş dünyası sadece iş dünyasının kurallarıyla yönetilir.” dedi. 
Öksüz şöyle konuştu: “Akşama kadar bizler ne sorunlar yaşıyoruz. Buraya nasıl geldik ve nasıl kurtuluruz? Hangi kültürümüzü değiştirmemiz lazım. İş dünyası sadece iş dünyasının kurallarıyla yönetilir. Kendi duygu ve düşüncelerimizle iş dünyasını  yönetecek olursak iş bizi altına alır. Onun kuralları var, onun kaideleri var. Biz onlara sahip çıkarsak, el ele verirsek şirketlerde büyür, ekonomide düzelir. Ama biz o kadar duygusal bir toplumuz ki bir arkadaşımızla 3-5 kanalda ilişkimiz var. Herkesle farklı alanlarda muhabbetimiz var. Ama bir tarafla iletişimimiz bozulsa bunu her tarafa taşırız.”
KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ise Yönetim Kurulu çalışmaları konusunda Meclis üyelerini bilgilendirdi. Zabun, ihracatın önemine değindi. Kalkınmanın en önemli yolunun ihracat olduğunu ifade eden Zabun, “Dün, TİM Genel Kurulu’nda Türkiye’nin en büyük 1000 ihracatçı şirketi açıklandı. Bu listede şehrimizin çok değerli, 13 başarılı şirketi bulunmaktadır. Bu şirketler, Türkiye’nin büyümesinde, ekonomik ve sosyal refahın artırılmasında, bana göre, kutsal bir görev üstlenmişlerdir. Bu itibarla, ihracata önemli ölçüde katkı sağlayan bu kuruluşlarımızı tebrik ediyorum, başarı grafiğinin yükselerek devamını temenni ediyorum. Biz de, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak şehrimizin ihracatta aşama kaydetmesi için tüm gücümüzle çalışıyor, güçlü bir ihracat için altyapı oluşturmaya gayret gösteriyoruz. Bu anlamda, geçtiğimiz günlerde, hem Kahramanmaraş hem de bölgemiz için çok önemli bir projeyi faaliyete alarak yeni pazarlara ulaşmak için büyük bir potansiyeli harekete geçirdik. Türkoğlu lojistik merkezimizde, İskenderun limanı ile Türkoğlu arasında konteyner sevkiyatını başlattık. İlerleyen günlerde mersin limanına da seferler düzenlenecek.Bu yatırım sayesinde, yıllık 1,9 milyon ton taşıma ile yaklaşık 6 milyar dolar ticaret kapasitesi oluşacak. Bu da, kalkınmada çok önemli bir itici güç olacak.Şehrimizde üretilen ürünlerin yine buradan ihraç edilmesi, ihracat kalitesine sahip birçok ürünümüzün Kahramanmaraş’tan yurtdışına gönderilerek; katma değerin şehrimizde kalması bakımından bu projenin hayata geçmesi çok önemliydi. Hamdolsun, bunu hayata geçirdik, şehrimize hayırlı olsun diyorum.” şeklinde konuştu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.