İntiharlara karşı futbol!

Mekanlar 04.11.2020 - 17:42, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

İntiharlara karşı futbol!

Yılın çok büyük bir bölümünü dondurucu soğuklar ve karanlık bir havada geçiren Kanada'nın Kuzey Kutbu'nda bulunan ve en geniş bölgelerinden biri olan Nunavut'da intihar sayıları da artmış durumda. Bu intihar vakalarının önüne geçmek isteyen yönetim futbollu bir çözüm hazırladı.

Kanada'nın Kuzey Kutbu'nda bulunan ve en geniş bölgelerinden biri olan Nunavut, bir süredir yüksek seyreden intihar oranlarıyla gündemde. Yönetimin yüksek intihar vakalarına bulduğu çözüm ise harika. Koronaviürüs salgınının Kuzey Amerika'da görülmediği tek yer olan Nunavut'ta herkes futbol oynamaya yönlendiriliyor. Nunavut, Kanada'nın dolayısıyla da dünyanın da en kuzeydeki yerleşim bölgelerinden biri olma özelliği taşıyor.   Kuzey Kutbu'na çok yakın bir bölgede bulunan Nunavut, yılın büyük bölümünü dondurucu soğuklara karşı mücadeleyle geçiriyor. Hava sıcaklığının eksili dereceleri nadiren aştığı Nunavut'ta gündüzler bile dünyanın geri kalanından çok daha karanlık.35 bin kişinin yaşadığı Nunavut, benzeri coğrafyalardaki yerleşimlere oranla oldukça kalabalık bir nüfusa ev sahipliği yapıyor. Şu ana kadar koronavirüs vakasının tespit edilmediği Nunavut, Kuzey Amerika'nın salgından etkilenmeyen tek yeri olarak dikkat çekiyor. Ancak bu uzak bölge, son dönemde artış gösteren bir başka sorunla, intihar vakalarıyla gündemde. İklim ve coğrafi nedenlerinin olduğu öngörülen intihar vakalarının önüne geçmek için yerel yönetim harekete geçti. 15 Yaş Altı ve 18 Yaş Altı futbol takımlarının yanı sıra kadınlar için de futbol kulüplerinin kurulduğu Nunavut'ta sıkı bir turnuva programı oluşturuldu. Organize edilen turnuvayla Kanada'nın diğer bölgelerinden insanların Nunavut'a gelişi kadar bölgedeki gençlerin de ülkenin diğer coğrafyalara maç yapmaya gitmesi sağlandı. Hava sıcaklığının ortalama -50 derece olduğu Nunavut'ta maçlar genellikle kapalı spor salonlarında oynanırken gençler de bu durumdan oldukça memnun.  
Yılın çok büyük bir bölümünü dondurucu soğuklar ve karanlık bir havada geçiren Kanada'nın Kuzey Kutbu'nda bulunan ve en geniş bölgelerinden biri olan Nunavut'da intihar sayıları da artmış durumda. Bu intihar vakalarının önüne geçmek isteyen yönetim futbollu bir çözüm hazırladı.

Kanada'nın Kuzey Kutbu'nda bulunan ve en geniş bölgelerinden biri olan Nunavut, bir süredir yüksek seyreden intihar oranlarıyla gündemde. Yönetimin yüksek intihar vakalarına bulduğu çözüm ise harika. Koronaviürüs salgınının Kuzey Amerika'da görülmediği tek yer olan Nunavut'ta herkes futbol oynamaya yönlendiriliyor.
Nunavut, Kanada'nın dolayısıyla da dünyanın da en kuzeydeki yerleşim bölgelerinden biri olma özelliği taşıyor.

 

Kuzey Kutbu'na çok yakın bir bölgede bulunan Nunavut, yılın büyük bölümünü dondurucu soğuklara karşı mücadeleyle geçiriyor.
Hava sıcaklığının eksili dereceleri nadiren aştığı Nunavut'ta gündüzler bile dünyanın geri kalanından çok daha karanlık.35 bin kişinin yaşadığı Nunavut, benzeri coğrafyalardaki yerleşimlere oranla oldukça kalabalık bir nüfusa ev sahipliği yapıyor. Şu ana kadar koronavirüs vakasının tespit edilmediği Nunavut, Kuzey Amerika'nın salgından etkilenmeyen tek yeri olarak dikkat çekiyor.


Ancak bu uzak bölge, son dönemde artış gösteren bir başka sorunla, intihar vakalarıyla gündemde. İklim ve coğrafi nedenlerinin olduğu öngörülen intihar vakalarının önüne geçmek için yerel yönetim harekete geçti. 15 Yaş Altı ve 18 Yaş Altı futbol takımlarının yanı sıra kadınlar için de futbol kulüplerinin kurulduğu Nunavut'ta sıkı bir turnuva programı oluşturuldu. Organize edilen turnuvayla Kanada'nın diğer bölgelerinden insanların Nunavut'a gelişi kadar bölgedeki gençlerin de ülkenin diğer coğrafyalara maç yapmaya gitmesi sağlandı. Hava sıcaklığının ortalama -50 derece olduğu Nunavut'ta maçlar genellikle kapalı spor salonlarında oynanırken gençler de bu durumdan oldukça memnun.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.