İnsan Eti Yerseniz Ne Olur?

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.04.2018 - 08:47, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

İnsan Eti Yerseniz Ne Olur?

Evet, günümüzde insanla beslenen yamyamların nesli tükendi sayılır. Fakat biz yine de merak edenler için anlatalım. İnsan eti kırmızı et sınıfına dahildir ve ortalama bir insanda yaklaşık 80 bin kalori değerinde et ve yağ bulunmaktadır. Yamyamlık geçmişine sahip insanların dediğine bakılırsa insan etinin tadı domuz etiyle sığır eti arasında bir yerde. Bu bilgilere dayanarak, insan etinin herhangi bir kırmızı etten farklı olmadığı düşüncesine kapılabilirsiniz. Ancak durum hiç de öyle değil! İnsan eti yemek kelimenin gerçek manasıyla ölümcül! Yeterince pişirilmeden yenen bir insan etinin size kan kaynakları hastalıkları (hepatit, ebola vs.) bulaştırma riski var. Bu düşük bir olasılık gibi gözükse de, insan etinin en sakıncalı ve tehlikeli tarafı prionlarda yatıyor. Prion, yapısı değişmiş bir tür proteine verilen isim. Kendisi yeteri miktarda tehlikeli olduğu gibi, öbür proteinleri de etkileyerek bozulmalarını sağlıyor. Bu tür proteinler enfeksiyona sebep olabildiği gibi, beyin yiyen amip oluşumuna da yol açabiliyor. Prionların en korkutucu yönü ise onlardan kurtulmanın imkansız olması. Bir kez vücuda yerleşen prionlardan kurtulmanın bilinen bir yolu yok.   Uzun lafın kısası: İnsan eti yerseniz, ölebilirsiniz.
Evet, günümüzde insanla beslenen yamyamların nesli tükendi sayılır. Fakat biz yine de merak edenler için anlatalım. İnsan eti kırmızı et sınıfına dahildir ve ortalama bir insanda yaklaşık 80 bin kalori değerinde et ve yağ bulunmaktadır. Yamyamlık geçmişine sahip insanların dediğine bakılırsa insan etinin tadı domuz etiyle sığır eti arasında bir yerde. Bu bilgilere dayanarak, insan etinin herhangi bir kırmızı etten farklı olmadığı düşüncesine kapılabilirsiniz. Ancak durum hiç de öyle değil! İnsan eti yemek kelimenin gerçek manasıyla ölümcül! Yeterince pişirilmeden yenen bir insan etinin size kan kaynakları hastalıkları (hepatit, ebola vs.) bulaştırma riski var. Bu düşük bir olasılık gibi gözükse de, insan etinin en sakıncalı ve tehlikeli tarafı prionlarda yatıyor. Prion, yapısı değişmiş bir tür proteine verilen isim. Kendisi yeteri miktarda tehlikeli olduğu gibi, öbür proteinleri de etkileyerek bozulmalarını sağlıyor. Bu tür proteinler enfeksiyona sebep olabildiği gibi, beyin yiyen amip oluşumuna da yol açabiliyor. Prionların en korkutucu yönü ise onlardan kurtulmanın imkansız olması. Bir kez vücuda yerleşen prionlardan kurtulmanın bilinen bir yolu yok.   Uzun lafın kısası: İnsan eti yerseniz, ölebilirsiniz.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.