Psikoloji Hakkında Duymadığımız 11 Gerçek!

YAŞAM 12.05.2019 - 15:10, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Psikoloji Hakkında Duymadığımız 11 Gerçek!

Psikoloji Hakkında Duymadığımız 11 Gerçek!

1. İnsanın kendi kendini gıdıklayabilmesi imkansız. Sadece bazı şizofreni hastaları, kendi kendilerini gıdıklayabiliyor! 2. Beyin, sıkıcı insanlardan dinlediğiniz sıkıcı konuşmaların tamamını  KAYDETMİYOR!Onları daha ilginç hale getirerek bir çeşit yeniden yazma işlemi yapıyor. 3. Yapılan bir araştırmaya göre, profil sayfalarına çok sayıda “selfie” yükleyen erkek kullanıcıların, psikopat ve narsistik kişilik bozukluğuna sahip olma olasılığı çok yüksek. 4. Dinlediğiniz müzik türü, dünyayı algılayış biçiminizi de etkiliyor. 5. “Aşık olmak” ile “Obsesif-kompulsif kişilik bozukluğuna sahip olmak” vücutta aynı biyokimyasal etkiyi yaratıyor. 6. Son bulgulara göre, fobiler aslında DNA aracılığıyla nesilden nesile aktarılan hatıralardan ibaret… 7. Yapılan araştırmalar, cahil insanların kendilerini mükemmel görmeye; zeki insanların ise yeteneklerini hafife almaya eğilimli olduğunu gösteriyor. 8. Doğuştan görme engelli olan kişiler, şizofreni hastalığına yakalanmıyor! 9. İnsanlar fiziksel açıdan yorgun olduğunda, dürüst olmaya daha eğilimliler. Bu nedenle gece geç saatte yapılan konuşmalarda, itiraflar daha sık oluyor. 10. Hedeflerinizi her zaman kendinize saklayın! Çünkü yapılan bir araştırmaya göre, hedeflerinizi başkalarına ilan ettiğinizde, onları gerçekleştirme ihtimaliniz düşüyor. 11. Bugün liseye giden sıradan bir öğrenci, 1950’lerde psikiyatrik tedavi gören ortalama bir hasta ile aynı kaygı seviyesine sahip!
Psikoloji Hakkında Duymadığımız 11 Gerçek!

1. İnsanın kendi kendini gıdıklayabilmesi imkansız. Sadece bazı şizofreni hastaları, kendi kendilerini gıdıklayabiliyor!

2. Beyin, sıkıcı insanlardan dinlediğiniz sıkıcı konuşmaların tamamını  KAYDETMİYOR!Onları daha ilginç hale getirerek bir çeşit yeniden yazma işlemi yapıyor.

3. Yapılan bir araştırmaya göre, profil sayfalarına çok sayıda “selfie” yükleyen erkek kullanıcıların, psikopat ve narsistik kişilik bozukluğuna sahip olma olasılığı çok yüksek.

4. Dinlediğiniz müzik türü, dünyayı algılayış biçiminizi de etkiliyor.

5. “Aşık olmak” ile “Obsesif-kompulsif kişilik bozukluğuna sahip olmak” vücutta aynı biyokimyasal etkiyi yaratıyor.

6. Son bulgulara göre, fobiler aslında DNA aracılığıyla nesilden nesile aktarılan hatıralardan ibaret…

7. Yapılan araştırmalar, cahil insanların kendilerini mükemmel görmeye; zeki insanların ise yeteneklerini hafife almaya eğilimli olduğunu gösteriyor.
8. Doğuştan görme engelli olan kişiler, şizofreni hastalığına yakalanmıyor!
9. İnsanlar fiziksel açıdan yorgun olduğunda, dürüst olmaya daha eğilimliler. Bu nedenle gece geç saatte yapılan konuşmalarda, itiraflar daha sık oluyor.

10. Hedeflerinizi her zaman kendinize saklayın! Çünkü yapılan bir araştırmaya göre, hedeflerinizi başkalarına ilan ettiğinizde, onları gerçekleştirme ihtimaliniz düşüyor.

11. Bugün liseye giden sıradan bir öğrenci, 1950’lerde psikiyatrik tedavi gören ortalama bir hasta ile aynı kaygı seviyesine sahip!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.