Padişahların Tarihte İz Düşen Sözleri!

KÜLTÜR 10.05.2019 - 18:29, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Padişahların Tarihte İz Düşen Sözleri!

Fatih Sultan Mehmet Baba, eğer padişah siz iseniz geliniz ve ordunun başına geçiniz. Yok, eğer padişah ben isem, size emrediyorum! Gelip ordunun başına geçiniz.

Sultan IV. Murad Allah, peygamber korkusu bilmez alçaklar! Unutmayın ki, intikam gecikir ama asla yaşlanmaz! Kanuni Sultan Süleyman Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi. Sultan IV. Murad Bağdat'ı almaya çalışmak, Bağdat'ın kendinden daha mı güzeldi ne? Sultan II. Abdülhamid Han Bir karış dahi olsa vatan toprağını satmam, zira bu vatan bana değil milletime aittir. Milletim de bu toprakları ancak aldığı fiyata verir. Çünkü bu topraklar kanla alınmıştır, kanla verilir! Sultan II. Abdülhamid Han Düşmanın kurtuluş reçetesi öldürmek içindir. Esaretin bir çeşidi de borçlandırmadır. Yavuz Sultan Selim Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık ise ölüme götürür. Yavuz Sultan Selim Bu dünya iki padişaha yetecek kadar büyük değildir. Yıldırım Bayezid Yenileceğinden korkan, daima yenilir. II. Mustafa Bana ağırlık ve hazine lazım değil. Yerinde kuru ekmek yerim. Vücudumu din uğruna esirgemem. Her ne denli zahmet arzulanırsa, sabr-ü tahammül eylerim. Halka hizmet tamama ermeyince seferden dönmem. Elbette kendim giderim! Sarı Selim (II. Selim) Ayrılıktan sızlanmanın vaktinde acılı bülbülüz,ateş kesilir saba yeli gül bahçemizden geçse.
Fatih Sultan Mehmet Baba, eğer padişah siz iseniz geliniz ve ordunun başına geçiniz. Yok, eğer padişah ben isem, size emrediyorum! Gelip ordunun başına geçiniz.

Sultan IV. Murad

Allah, peygamber korkusu bilmez alçaklar! Unutmayın ki, intikam gecikir ama asla yaşlanmaz!

Kanuni Sultan Süleyman

Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.

Sultan IV. Murad

Bağdat'ı almaya çalışmak, Bağdat'ın kendinden daha mı güzeldi ne?

Sultan II. Abdülhamid Han

Bir karış dahi olsa vatan toprağını satmam, zira bu vatan bana değil milletime aittir. Milletim de bu toprakları ancak aldığı fiyata verir. Çünkü bu topraklar kanla alınmıştır, kanla verilir!

Sultan II. Abdülhamid Han

Düşmanın kurtuluş reçetesi öldürmek içindir. Esaretin bir çeşidi de borçlandırmadır.

Yavuz Sultan Selim

Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık ise ölüme götürür.

Yavuz Sultan Selim

Bu dünya iki padişaha yetecek kadar büyük değildir.

Yıldırım Bayezid

Yenileceğinden korkan, daima yenilir.

II. Mustafa

Bana ağırlık ve hazine lazım değil. Yerinde kuru ekmek yerim. Vücudumu din uğruna esirgemem. Her ne denli zahmet arzulanırsa, sabr-ü tahammül eylerim. Halka hizmet tamama ermeyince seferden dönmem. Elbette kendim giderim!

Sarı Selim (II. Selim)

Ayrılıktan sızlanmanın vaktinde acılı bülbülüz,ateş kesilir saba yeli gül bahçemizden geçse.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.