Mutlu Olan İnsanların 11 Alışkanlığı!

YAŞAM 09.05.2019 - 17:02, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Mutlu Olan İnsanların 11 Alışkanlığı!

"İçgüdülerine güvenirler", "Sınırları zorlarlar" işte daima mutlu ve keyifli bir hayata sahip olan insanların alışkanlıkları...

Niceliğe değil niteliğe önem verirler  Öncelikleri her zaman akıllarındadır ve onları değiştirmezler. Ayrıntılar ve beklentilerde boğulmaktansa, onların için en önemli olana odaklanırlar. Sağlıklarını ve mutluluklarını birinci sıraya koyarlar  Düzenli egzersiz yapar, sağlıklı beslenir ve rahatlamak için gerekli aktivitelere ya da hobilerine mutlaka zaman ayırırlar. Güçlü ve zayıf yönlerini bilirler  Hepimizin güçlü olduğu ve zayıf olduğu taraflar vardır. Ancak zayıflıklarını bastırmak ve onları yenmek yerine, uyum sağlamayı öğrenirler. İçgüdülerine güvenirler  Diğer insanların beklentilerini düşünmeden kendi pusulalarına bakarlar ve öncelikli olarak kendi beklentilerine yanıt verirler. Bir planları vardır Mükemmel insanlar, hem mesleki hem de kişisel anlamda tam olarak ne istediklerini bilir. Hayatlarının gittiği yöne dair planları vardır. Ayrıca da isteklerinin azıyla kesinlikle yetinmezler. Gerçekçi amaçları vardır  Bir robotun bile yetiştiremeyeceği kadar dolu bir yapılacaklar listeleri olmaz. Yapılacaklar listesini gerçekçi bir şekilde belirlerler. Kendileri için mutlaka zaman ayırırlar. Tek bir göreve odaklanırlar  Mükemmel insanlar için pek çok işi aynı anda yapmak kabul edilemez bir şeydir. Dinamik haldedirler  Başarı düz bir çizgide gelmez. Bu aynı araba kullanmak gibidir. Yolda kalmak için direksiyon sürekli tutulmalıdır. Mükemmel insanlar da amaçlarına böyle ulaşırlar. Sürekli gelişir, değişir, yeni stratejiler belirler ve her adım sonrasında değerlendirme yaparlar. Angaryalardan şikayet etmezler  Ev işleri, alışveriş, faturalar gibi yapmaya mecbur olduğumuz konuları dert etmezler. Bunları hayatı devam ettirmek için gerekli işler olarak görürler. Sevdikleri işi yaparlar  Akılcı çalışırlar  30 ila 90 dakika arası yoğun bir çalışma sonrası, sıradaki işe geçmemek için mutlaka mola verirler. Bazı günler sadece dört saat, bazı günler sekiz saat çalışırlar.  
"İçgüdülerine güvenirler", "Sınırları zorlarlar" işte daima mutlu ve keyifli bir hayata sahip olan insanların alışkanlıkları...

Niceliğe değil niteliğe önem verirler 
Öncelikleri her zaman akıllarındadır ve onları değiştirmezler. Ayrıntılar ve beklentilerde boğulmaktansa, onların için en önemli olana odaklanırlar.
Sağlıklarını ve mutluluklarını birinci sıraya koyarlar 
Düzenli egzersiz yapar, sağlıklı beslenir ve rahatlamak için gerekli aktivitelere ya da hobilerine mutlaka zaman ayırırlar.
Güçlü ve zayıf yönlerini bilirler 
Hepimizin güçlü olduğu ve zayıf olduğu taraflar vardır. Ancak zayıflıklarını bastırmak ve onları yenmek yerine, uyum sağlamayı öğrenirler.
İçgüdülerine güvenirler 
Diğer insanların beklentilerini düşünmeden kendi pusulalarına bakarlar ve öncelikli olarak kendi beklentilerine yanıt verirler.
Bir planları vardır
Mükemmel insanlar, hem mesleki hem de kişisel anlamda tam olarak ne istediklerini bilir. Hayatlarının gittiği yöne dair planları vardır. Ayrıca da isteklerinin azıyla kesinlikle yetinmezler.
Gerçekçi amaçları vardır 
Bir robotun bile yetiştiremeyeceği kadar dolu bir yapılacaklar listeleri olmaz. Yapılacaklar listesini gerçekçi bir şekilde belirlerler. Kendileri için mutlaka zaman ayırırlar.
Tek bir göreve odaklanırlar 
Mükemmel insanlar için pek çok işi aynı anda yapmak kabul edilemez bir şeydir.
Dinamik haldedirler 
Başarı düz bir çizgide gelmez. Bu aynı araba kullanmak gibidir. Yolda kalmak için direksiyon sürekli tutulmalıdır. Mükemmel insanlar da amaçlarına böyle ulaşırlar. Sürekli gelişir, değişir, yeni stratejiler belirler ve her adım sonrasında değerlendirme yaparlar.
Angaryalardan şikayet etmezler 
Ev işleri, alışveriş, faturalar gibi yapmaya mecbur olduğumuz konuları dert etmezler. Bunları hayatı devam ettirmek için gerekli işler olarak görürler.
Sevdikleri işi yaparlar 
Akılcı çalışırlar 
30 ila 90 dakika arası yoğun bir çalışma sonrası, sıradaki işe geçmemek için mutlaka mola verirler. Bazı günler sadece dört saat, bazı günler sekiz saat çalışırlar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.