“Oğlumun Düğününü İptal Ettim, İstanbul’dayım”

POLİTİKA 08.05.2019 - 17:01, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

“Oğlumun Düğününü İptal Ettim, İstanbul’dayım”

CHP il başkanı Esat Şengül parti binasında iptal edilen İstanbul seçimleriyle ilgili basın açıklaması yaptı.

Şengül, “Haziran ayında oğlumun düğünü vardı, onu iptal ettim ve bende İstanbul seçimleri için İstanbul da olacağım.”dedi. İptal edilen İstanbul seçimleriyle ilgili sert eleştirilere bulunan başkan Şengül şunları söyledi: “Hukukun,  adaletin,  temiz siyaset ve ekonomik istikrarın tek bir kişinin şahsi korku ve hırsına bu şekilde feda edildiği başka bir örnek daha tarihimizde yoktur. Halkımızın açıkça ortaya koyduğu bu tercihini ayaklar altına alan demokrasi düşmanları, sivil darbe sürecinde bir adım daha atmışlar, bilerek ve isteyerek, planlı bir hukuk cinayeti işlemişlerdir. 6 Mayıs darbesinin azmettirticisi, yargısız infazcısı ve şakşakçısı alenen ortadır. İsimleri bundan sonra sadece lanetle anılacaktır. Seçimin iptal kararı hiçbir akla, mantığa ve vicdana sığmadığı gibi hukuken tartılaşacak hiçbir tarafı da bulunmamaktadır. 16 Milyon seçmenin gözlerinin içine baka baka… 16 Nisan Referandumu ve 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandık kurullarının oluşumuna bakma zahmetinde bulunmayanlar açıkça “Dün dündür bugün bugündür” zihniyetlerini, Ülkemiz adına doğurabileceği çok ağır sonuçları umursamadan ortaya koymaktan bir an olsun çekinmemişlerdir. Bu darbe tanklarla ya da silahlarla değil, cübbesi üniformalaşmış vicdandan yoksun atanmışlar tarafından 16 Milyon seçmenin gözlerinin içine baka baka çirkin bir cüretkârlıkla yapılmıştır. Ülkemizin 180 yıllık çağdaşlaşma süreci ve 73 yıllık demokrasi yürüyüşünü çöpe atmak isteyen bu zihniyetin karşısında dik durarak “çağdaş uygarlığı yakalama ve geçme” hedefimize sahip çıkıyoruz.”
CHP il başkanı Esat Şengül parti binasında iptal edilen İstanbul seçimleriyle ilgili basın açıklaması yaptı.

Şengül, “Haziran ayında oğlumun düğünü vardı, onu iptal ettim ve bende İstanbul seçimleri için İstanbul da olacağım.”dedi.

İptal edilen İstanbul seçimleriyle ilgili sert eleştirilere bulunan başkan Şengül şunları söyledi: “Hukukun,  adaletin,  temiz siyaset ve ekonomik istikrarın tek bir kişinin şahsi korku ve hırsına bu şekilde feda edildiği başka bir örnek daha tarihimizde yoktur. Halkımızın açıkça ortaya koyduğu bu tercihini ayaklar altına alan demokrasi düşmanları, sivil darbe sürecinde bir adım daha atmışlar, bilerek ve isteyerek, planlı bir hukuk cinayeti işlemişlerdir. 6 Mayıs darbesinin azmettirticisi, yargısız infazcısı ve şakşakçısı alenen ortadır. İsimleri bundan sonra sadece lanetle anılacaktır. Seçimin iptal kararı hiçbir akla, mantığa ve vicdana sığmadığı gibi hukuken tartılaşacak hiçbir tarafı da bulunmamaktadır.

16 Milyon seçmenin gözlerinin içine baka baka…

16 Nisan Referandumu ve 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandık kurullarının oluşumuna bakma zahmetinde bulunmayanlar açıkça “Dün dündür bugün bugündür” zihniyetlerini, Ülkemiz adına doğurabileceği çok ağır sonuçları umursamadan ortaya koymaktan bir an olsun çekinmemişlerdir. Bu darbe tanklarla ya da silahlarla değil, cübbesi üniformalaşmış vicdandan yoksun atanmışlar tarafından 16 Milyon seçmenin gözlerinin içine baka baka çirkin bir cüretkârlıkla yapılmıştır. Ülkemizin 180 yıllık çağdaşlaşma süreci ve 73 yıllık demokrasi yürüyüşünü çöpe atmak isteyen bu zihniyetin karşısında dik durarak “çağdaş uygarlığı yakalama ve geçme” hedefimize sahip çıkıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.