Armut Piş, Ağzıma Düş!

06.05.2019 - 21:10, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Armut Piş, Ağzıma Düş!

Aslında özümüzde ve sözümüzde hepimiz on numara insanlarız ama iş eyleme geldiğinde çoğumuz yetersiz bakiyeyiz! Her şeyi sözde bitiriyoruz, ego tatmininde ise kimse bizim yanımıza yaklaşamıyor.

Bazılarını çok güzel pohpohlayıp meydanlara gönderir, neler yapabileceklerini ise uzaktan seyrederiz. Bazı olaylarda ise maşa kullanmamamıza rağmen hep mağduruzdur. Yeri geldiğinde yöneticilere çok ağır eleştirilerde bulunup “ben olsaydım” diye başlayan cümleleri arka arkaya sıralamak bizim hobimiz haline gelmiştir. Kurduğumuz bu cümlelerin çoğu başkasına aittir ama bu cümleleri o kadar sahipleniriz ki; o cümle sahibi bile çekimser kalır, sahiplenemez.  Emek harcamayı sevmez hep hazır olanı tercih ederiz. Emek hırsızlığını işçinin sırtından vampir gibi beslenmeyi kendimize bir görev sayarız. Saatlerce sosyal medyalardan klavye silahşorluğu yapıp, anarşist edasıyla algı oluşturmaya çalışırız. *** Şehrin tanıtımı için kimler ne yaptı?  Hepimizin ortak noktasıdır şehrin tanıtımı! Her zaman söyleniriz, şehrin tanıtımı yeteri kadar yapılmıyor diye! Ve her zaman milletvekillerine, belediye başkanlarına, kurum müdürlerine ve STK’lere bu konuda eleştirilerde bulunuruz. Ama kendimiz kurduğumuz eleştiri cümlelerinden başka bir şey yapmıyoruz. Tanıtım bireyden başlar ama maalesef biz her şeyi başkasından bekliyor ve kuru kuru eleştiriler dışında bir şey yapmıyoruz. Ben tek başıma ne yapabilirim diye mızmızlanıp adım atmayı bile denemiyoruz. Biz denemediğimiz gibi adım atmaya çalışanlara da bariyer oluyoruz.  Tamam, milletvekillerini, belediye başkanlarını, kurum müdürlerini ve STK’leri denetleyin, eleştirin, isteyin ama öyle kuru boş olmasın! Onlara önerilerle gidin, sonra onlar size demesinler sen ne yaptın kardeşim, diye! Bu işler oy verip bir köşeye çekilmekle olmuyor. Oyu herkes veriyor ama eyleme kimse geçmiyor. Tabii ki burada şehrin tanıtımı için bir şeyler yapmaya çalışan kişilerin de desteklenmesi gerekiyor. Koltuğu hak etmeyenlerin ise koltukları boş yere işgal etmemeleri gerekiyor. Bu noktada Kültür Turizm Otelciler ve Gastronomi Derneği Başkanı Gökhan Büyükdereli kurmuş olduğu dernek ile bir şeyler yapmaya çalışıyor. Kendisine destek olunması gerektiğini düşünüyorum ve çalışmalarında başarılar diliyorum. Bizim şehrin değeri olan başta Ashab-ı Kehf, Germanicia Antik Kenti, Başkonuş Yaylası, Yedi Kuyular Kayak Merkezi, Tarihi Kapalı Çarşı,  Andırın’ın tarihi kaleleri, Ekinözü içmeleri, Döngel mağaraları gibi yerlere sahip çıkıp şehrin turizmini geliştirmemiz gerekiyor. Ve son olarak Onikişubat Belediyesi önderliğinde şehrimizde düzenlenecek olan dev organizasyon EXPO 2023’ü çok iyi kullanıp bu tarz büyük organizasyonları sürekli hale getirdiğimiz takdirde sen ben değil, şehrimiz kazanacak!   
Aslında özümüzde ve sözümüzde hepimiz on numara insanlarız ama iş eyleme geldiğinde çoğumuz yetersiz bakiyeyiz! Her şeyi sözde bitiriyoruz, ego tatmininde ise kimse bizim yanımıza yaklaşamıyor.

Bazılarını çok güzel pohpohlayıp meydanlara gönderir, neler yapabileceklerini ise uzaktan seyrederiz. Bazı olaylarda ise maşa kullanmamamıza rağmen hep mağduruzdur. Yeri geldiğinde yöneticilere çok ağır eleştirilerde bulunup “ben olsaydım” diye başlayan cümleleri arka arkaya sıralamak bizim hobimiz haline gelmiştir.

Kurduğumuz bu cümlelerin çoğu başkasına aittir ama bu cümleleri o kadar sahipleniriz ki; o cümle sahibi bile çekimser kalır, sahiplenemez.  Emek harcamayı sevmez hep hazır olanı tercih ederiz. Emek hırsızlığını işçinin sırtından vampir gibi beslenmeyi kendimize bir görev sayarız. Saatlerce sosyal medyalardan klavye silahşorluğu yapıp, anarşist edasıyla algı oluşturmaya çalışırız.
***
Şehrin tanıtımı için kimler ne yaptı? 

Hepimizin ortak noktasıdır şehrin tanıtımı! Her zaman söyleniriz, şehrin tanıtımı yeteri kadar yapılmıyor diye! Ve her zaman milletvekillerine, belediye başkanlarına, kurum müdürlerine ve STK’lere bu konuda eleştirilerde bulunuruz. Ama kendimiz kurduğumuz eleştiri cümlelerinden başka bir şey yapmıyoruz. Tanıtım bireyden başlar ama maalesef biz her şeyi başkasından bekliyor ve kuru kuru eleştiriler dışında bir şey yapmıyoruz. Ben tek başıma ne yapabilirim diye mızmızlanıp adım atmayı bile denemiyoruz. Biz denemediğimiz gibi adım atmaya çalışanlara da bariyer oluyoruz. 

Tamam, milletvekillerini, belediye başkanlarını, kurum müdürlerini ve STK’leri denetleyin, eleştirin, isteyin ama öyle kuru boş olmasın! Onlara önerilerle gidin, sonra onlar size demesinler sen ne yaptın kardeşim, diye!
Bu işler oy verip bir köşeye çekilmekle olmuyor. Oyu herkes veriyor ama eyleme kimse geçmiyor. Tabii ki burada şehrin tanıtımı için bir şeyler yapmaya çalışan kişilerin de desteklenmesi gerekiyor. Koltuğu hak etmeyenlerin ise koltukları boş yere işgal etmemeleri gerekiyor. Bu noktada Kültür Turizm Otelciler ve Gastronomi Derneği Başkanı Gökhan Büyükdereli kurmuş olduğu dernek ile bir şeyler yapmaya çalışıyor. Kendisine destek olunması gerektiğini düşünüyorum ve çalışmalarında başarılar diliyorum.

Bizim şehrin değeri olan başta Ashab-ı Kehf, Germanicia Antik Kenti, Başkonuş Yaylası, Yedi Kuyular Kayak Merkezi, Tarihi Kapalı Çarşı,  Andırın’ın tarihi kaleleri, Ekinözü içmeleri, Döngel mağaraları gibi yerlere sahip çıkıp şehrin turizmini geliştirmemiz gerekiyor. Ve son olarak Onikişubat Belediyesi önderliğinde şehrimizde düzenlenecek olan dev organizasyon EXPO 2023’ü çok iyi kullanıp bu tarz büyük organizasyonları sürekli hale getirdiğimiz takdirde sen ben değil, şehrimiz kazanacak! 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.