Dünyanın En Büyük Kuş Heykeli!

Mekanlar 04.05.2019 - 11:32, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Dünyanın En Büyük Kuş Heykeli!

60 metre uzunluğa ve 45 metre genişliğinde olan ve yapımı yaklaşık 10 sene süren bu devasa heykel, dünyanın en büyük kuş heykeli olarak tescillendi.

Geçtiğimiz sene Trivandrum'dan 50 kilometre uzaklıktaki Kerala'da açılan Jatayu Dünya Merkezi’nde bulunan dünyanın en büyük kuş heykeli, Hindistan'ın yeni cazibe merkezi haline geldi. Ramayana'daki bir karakter olan 'Jatayu' kuşunun kopyası, tam 60 metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde! Deniz seviyesinden 300 metre yüksekte bulunan bir kayanın tepesinde bulunan heykel, dünyanın en büyük kuş heykeli olarak da tescillendi  
60 metre uzunluğa ve 45 metre genişliğinde olan ve yapımı yaklaşık 10 sene süren bu devasa heykel, dünyanın en büyük kuş heykeli olarak tescillendi.

Geçtiğimiz sene Trivandrum'dan 50 kilometre uzaklıktaki Kerala'da açılan Jatayu Dünya Merkezi’nde bulunan dünyanın en büyük kuş heykeli, Hindistan'ın yeni cazibe merkezi haline geldi.

Ramayana'daki bir karakter olan 'Jatayu' kuşunun kopyası, tam 60 metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde! Deniz seviyesinden 300 metre yüksekte bulunan bir kayanın tepesinde bulunan heykel, dünyanın en büyük kuş heykeli olarak da tescillendi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.