Bu Yapıya Turistler Akın Ediyor!

Mekanlar 25.04.2019 - 08:22, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Bu Yapıya Turistler Akın Ediyor!

Bu garip yapı, Panama'daki Bocas del Toro eyaletinin ana adası olan Isla Colon'daki tropik bitki örtüsü arasında yükselen bir ortaçağ kalesi gibi görünüyor.

İnşaasında yaklaşık 40 bin pet şişe kullanıldı. Amacı plastik atık sorununa dikkat çekmek. Binanın cephesinde ve içinde okyanusların nasıl kirlendiğinin resimleri yer alıyor. Future Ocean araştırma grubuna göre, dünyada her yıl üretilen 300 milyon tonun üzerindeki plastikten sadece küçük bir kısmı geri dönüştürülüyor. Plastik şişeler duvar oluşturmak için demirden yapılmış kafeslerin içine istifleniyor. Her parça için 300 adet yarım litrelik ya da 120 adet 1,5 litrelik pet şişe yeterli geliyor. Yalnızca Ortaçağ tarzı üçgen şeklindeki pencereler gibi belirli bölümler bu kalıba uymuyor. Ardından duvarlar ince bir çimentoyla kaplanıyor. Bu tür bir yapı özellikle 14 bin şişe gerektiren basit bungalovlar için uygun.  
Bu garip yapı, Panama'daki Bocas del Toro eyaletinin ana adası olan Isla Colon'daki tropik bitki örtüsü arasında yükselen bir ortaçağ kalesi gibi görünüyor.

İnşaasında yaklaşık 40 bin pet şişe kullanıldı. Amacı plastik atık sorununa dikkat çekmek.

Binanın cephesinde ve içinde okyanusların nasıl kirlendiğinin resimleri yer alıyor. Future Ocean araştırma grubuna göre, dünyada her yıl üretilen 300 milyon tonun üzerindeki plastikten sadece küçük bir kısmı geri dönüştürülüyor.

Plastik şişeler duvar oluşturmak için demirden yapılmış kafeslerin içine istifleniyor. Her parça için 300 adet yarım litrelik ya da 120 adet 1,5 litrelik pet şişe yeterli geliyor. Yalnızca Ortaçağ tarzı üçgen şeklindeki pencereler gibi belirli bölümler bu kalıba uymuyor. Ardından duvarlar ince bir çimentoyla kaplanıyor.

Bu tür bir yapı özellikle 14 bin şişe gerektiren basit bungalovlar için uygun.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.