Soykırımı Yalanı Masaya Yatırıldı!

24.04.2019 - 17:15, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Soykırımı Yalanı Masaya Yatırıldı!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından “Dünden Bugüne Ermeni Sorunu ve Soykırımı Yalanı” konulu panel düzenlendi.

KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonunda gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Zekeriya Pak yaptı. Ermeni soykırımı iddialarının ülkemiz ve dünya gündeminde tutulmaya çalıştığını söyleyen Rektör Vekili Pak, “Ecdadımız hiçbir zaman kendine tabi topluluklara eza etmemiş soykırım uygulamamıştır. Soykırım bizim örfümüze, geçmişimize, dinimize uymadığı gibi insanlığa da sığmaz.” ifadelerini kullandı. Rektör Vekili Prof. Dr. Zekeriya Pak meselenin siyasi olarak değil tarihsel olarak objektif bir biçimde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Ermeni sorununu Şark Meselesi bağlamında ele alarak değerlendirmelerde bulunan Dekan Doğan, Ermeni soykırım yalanının emperyalist ülkelerin Osmanlıyı parçalama planlarının bir parçası olduğunun altını çizdi.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından “Dünden Bugüne Ermeni Sorunu ve Soykırımı Yalanı” konulu panel düzenlendi.

KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonunda gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Zekeriya Pak yaptı. Ermeni soykırımı iddialarının ülkemiz ve dünya gündeminde tutulmaya çalıştığını söyleyen Rektör Vekili Pak, “Ecdadımız hiçbir zaman kendine tabi topluluklara eza etmemiş soykırım uygulamamıştır. Soykırım bizim örfümüze, geçmişimize, dinimize uymadığı gibi insanlığa da sığmaz.” ifadelerini kullandı.

Rektör Vekili Prof. Dr. Zekeriya Pak meselenin siyasi olarak değil tarihsel olarak objektif bir biçimde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Ermeni sorununu Şark Meselesi bağlamında ele alarak değerlendirmelerde bulunan Dekan Doğan, Ermeni soykırım yalanının emperyalist ülkelerin Osmanlıyı parçalama planlarının bir parçası olduğunun altını çizdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.