Başkan Güngör’den Ne Beklemeliyiz?

POLİTİKA 16.04.2019 - 08:10, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Başkan Güngör’den Ne Beklemeliyiz?

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör mazbatayı alır almaz çalışmalarına başladı. Devir teslim töreninde vatandaşları umutlandıran konuşmalar yaptı. Yapacağımız çok iş var dedi ve hayırlı olsun ziyaretlerini kısa tutacağını söyledi. Ama makam odası kapısının her zaman halka açık olduğunu da vurguladı.

Onun bu tavrı kamuoyuna olumlu yansıdı. Çünkü geçmişte gördüğümüz üzere hayırlı olsun ziyaretleri üç ayı aşkın süre devam ediyor, fazlasıyla sıkıcı olabiliyor ve şehir için bir kayıp olarak görülüyordu. Başkan Güngör göreve başlamadan KASKİ Genel Müdürü atandı. Göreve başladıktan sonra Özel Kalem Müdürü'nü atadı. A ekibini yavaş yavaş belirliyor. Bazı belediyelerde Başkan yardımcıları belli oldu. Büyükşehirde ise Genel Sekreter ve Daire Başkanları'nın kim olacağı merak konusu. Bu kişilerin ise kısa bir sürede açıklanması bekleniyor. Tabii ki asıl soru Güngör nasıl bir belediyecilik yürütecek. Nasıl bir Belediye başkanı olacağını propaganda sürecinde anlatmıştı. Bakalım anlattıklarıyla yaptıkları birbirini tutacak mı, önümüzdeki 5 yıl içerisinde bunlara şahit olacağız. Belediyeler birliğinin hayırlı olsun hediyesi olarak 6 adet araç göndermesi ise ayrı bir güzellik niteliğinde. Bu tür hareketler insanın beklentisini yükseltiyor. Yükseltiyor yükseltmesine de vatandaşların diline kadar düşen bir konu var. Bu konu ise belediyenin içinde bulunduğu ekonomik durum! Ben bu durumun Hayrettin Bey için fazla sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Kendisinin yeterli kaynağı bulup kısa sürede bbelediye’yi kâra geçireceğini ümit ediyorum. Halk nezdinde beklenti yüksek, Başkan da bunun farkında bu doğrultuda adımlar atılacaktır. Kadro yapılanmasını çok kısa sürede tamamlayıp ekonomik olarak kaynak arayışlarına gireceği aşikar, belki de çoktan çalışmalara başlamıştır. Bizlere düşen ise çok değil sadece bir yıl gibi kısa bir süre sabırla beklemek olacaktır. Bu bir yıl içerisinde Hayrettin Bey’in adımlarına ve yürüyüşlerine herkes şahit olacaktır. Şayet bizim için önemli olan bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek olmalıdır. MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Sami Kervancıoğlu’nun da dediği gibi, “ Bizim ana hedefimiz şehir olmalı, biz işimize bakalım, bırakın kim kahraman olmak istiyorsa olsun.”  Vatandaş olarak şehir için Güngör’den nasıl faydalanabiliriz bunun gayreti içerisinde olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu noktada yapılan eleştirilerinde yıkıcı değil yapıcı olmasında fayda vardır.
Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör mazbatayı alır almaz çalışmalarına başladı. Devir teslim töreninde vatandaşları umutlandıran konuşmalar yaptı. Yapacağımız çok iş var dedi ve hayırlı olsun ziyaretlerini kısa tutacağını söyledi. Ama makam odası kapısının her zaman halka açık olduğunu da vurguladı.

Onun bu tavrı kamuoyuna olumlu yansıdı. Çünkü geçmişte gördüğümüz üzere hayırlı olsun ziyaretleri üç ayı aşkın süre devam ediyor, fazlasıyla sıkıcı olabiliyor ve şehir için bir kayıp olarak görülüyordu.

Başkan Güngör göreve başlamadan KASKİ Genel Müdürü atandı. Göreve başladıktan sonra Özel Kalem Müdürü'nü atadı. A ekibini yavaş yavaş belirliyor. Bazı belediyelerde Başkan yardımcıları belli oldu. Büyükşehirde ise Genel Sekreter ve Daire Başkanları'nın kim olacağı merak konusu. Bu kişilerin ise kısa bir sürede açıklanması bekleniyor.

Tabii ki asıl soru Güngör nasıl bir belediyecilik yürütecek. Nasıl bir Belediye başkanı olacağını propaganda sürecinde anlatmıştı. Bakalım anlattıklarıyla yaptıkları birbirini tutacak mı, önümüzdeki 5 yıl içerisinde bunlara şahit olacağız. Belediyeler birliğinin hayırlı olsun hediyesi olarak 6 adet araç göndermesi ise ayrı bir güzellik niteliğinde. Bu tür hareketler insanın beklentisini yükseltiyor. Yükseltiyor yükseltmesine de vatandaşların diline kadar düşen bir konu var. Bu konu ise belediyenin içinde bulunduğu ekonomik durum! Ben bu durumun Hayrettin Bey için fazla sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Kendisinin yeterli kaynağı bulup kısa sürede bbelediye’yi kâra geçireceğini ümit ediyorum.

Halk nezdinde beklenti yüksek, Başkan da bunun farkında bu doğrultuda adımlar atılacaktır. Kadro yapılanmasını çok kısa sürede tamamlayıp ekonomik olarak kaynak arayışlarına gireceği aşikar, belki de çoktan çalışmalara başlamıştır. Bizlere düşen ise çok değil sadece bir yıl gibi kısa bir süre sabırla beklemek olacaktır. Bu bir yıl içerisinde Hayrettin Bey’in adımlarına ve yürüyüşlerine herkes şahit olacaktır.

Şayet bizim için önemli olan bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek olmalıdır. MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Sami Kervancıoğlu’nun da dediği gibi, “ Bizim ana hedefimiz şehir olmalı, biz işimize bakalım, bırakın kim kahraman olmak istiyorsa olsun.”  Vatandaş olarak şehir için Güngör’den nasıl faydalanabiliriz bunun gayreti içerisinde olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu noktada yapılan eleştirilerinde yıkıcı değil yapıcı olmasında fayda vardır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.