Avrupa'nın İlk Denizaltı Restoranı!

YAŞAM 13.04.2019 - 12:08, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Avrupa'nın İlk Denizaltı Restoranı!

Norveçce'de 'merak etmek' anlamına gelen Under, Avrupa'nın ilk denizaltı restoranına isim oldu. Under için şimdiden binlerce kişi rezervasyon kuyruğunda!

Norveç kıyı şeridinin en güney noktasında yer alan 110 metre uzunluğundaki bu beton yapı, konuklarını Avrupa’nın ilk deniz altı restoranı Under’da yemek yemeğe davet ediyor. Sakın endişelenmeyin, restoran denizin uygulayacağı basınç ve şoka dayanacak şekilde yarım metre kalınlığındaki beton duvarlarla çevrilmiş! Kara ve deniz arasındaki hassas ekolojik dengeyi konseptinin bir parçası haline getiren Under, beş metre derinlikteki deniz tabanına dayanmak için denize yarı yarıya batmış bir şekilde inşa edilmiş. Konuklar, kıyı şeridi ile okyanus arasındaki geçişi müthiş dekorasyonuyla birleştiren bar bölümünü ziyaret ettikten sonra bu eşsiz restorana ulaşabiliyor.  Restoran, New York'taki 11 Eylül Müzesi ve Oslo'daki opera binasını dizayn eden Norveçli mimarlık firması Snoehetta tarafından tasarlandı.  
Norveçce'de 'merak etmek' anlamına gelen Under, Avrupa'nın ilk denizaltı restoranına isim oldu. Under için şimdiden binlerce kişi rezervasyon kuyruğunda!

Norveç kıyı şeridinin en güney noktasında yer alan 110 metre uzunluğundaki bu beton yapı, konuklarını Avrupa’nın ilk deniz altı restoranı Under’da yemek yemeğe davet ediyor. Sakın endişelenmeyin, restoran denizin uygulayacağı basınç ve şoka dayanacak şekilde yarım metre kalınlığındaki beton duvarlarla çevrilmiş! Kara ve deniz arasındaki hassas ekolojik dengeyi konseptinin bir parçası haline getiren Under, beş metre derinlikteki deniz tabanına dayanmak için denize yarı yarıya batmış bir şekilde inşa edilmiş. Konuklar, kıyı şeridi ile okyanus arasındaki geçişi müthiş dekorasyonuyla birleştiren bar bölümünü ziyaret ettikten sonra bu eşsiz restorana ulaşabiliyor.

 Restoran, New York'taki 11 Eylül Müzesi ve Oslo'daki opera binasını dizayn eden Norveçli mimarlık firması Snoehetta tarafından tasarlandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.