Personellere Arama Kurtarma Eğitimi Verildi

03.04.2019 - 14:30, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Personellere Arama Kurtarma Eğitimi Verildi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve İl Jandarma Komutanlığı işbirliği ile personellere hem teorik hem de pratik olmak üzere Jandarma Arama Kurtarma (JAK) eğitimi verildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışan personellere yönelik verilen eğitimlerde ilk önce teorik bilgiler aktarıldı. Daha sonra Yedikuyular Kayak Merkezi’ne çıkan personeller 1.5 metre kar üzerinde uygulamalı olarak eğitimlere devam ettiler. Konularında uzman JAK Eğitimcileri tarafından sunulan saha eğitimleri, tesis kurma, arama-kurtarma teknikleri, çığ altında kurtarma, yer belirleme, karda yürüme, zirve ve heyelan tehlikesi bulunan yerlerin belirlenmesi ile hayatta kalma eğitimleri veriliyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı personellerine yönelik sürdürülen eğitimlerde meydana gelebilecek her türlü doğal ve insan kaynaklı afetler ile dağda, karda, mağarada, kanyonlarda, su altında arama-kurtarma faaliyetleri uygulamalı olarak öğretiliyor.    
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve İl Jandarma Komutanlığı işbirliği ile personellere hem teorik hem de pratik olmak üzere Jandarma Arama Kurtarma (JAK) eğitimi verildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışan personellere yönelik verilen eğitimlerde ilk önce teorik bilgiler aktarıldı.

Daha sonra Yedikuyular Kayak Merkezi’ne çıkan personeller 1.5 metre kar üzerinde uygulamalı olarak eğitimlere devam ettiler.

Konularında uzman JAK Eğitimcileri tarafından sunulan saha eğitimleri, tesis kurma, arama-kurtarma teknikleri, çığ altında kurtarma, yer belirleme, karda yürüme, zirve ve heyelan tehlikesi bulunan yerlerin belirlenmesi ile hayatta kalma eğitimleri veriliyor.

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı personellerine yönelik sürdürülen eğitimlerde meydana gelebilecek her türlü doğal ve insan kaynaklı afetler ile dağda, karda, mağarada, kanyonlarda, su altında arama-kurtarma faaliyetleri uygulamalı olarak öğretiliyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.