Doksanlardan Kalma 8 Şey

YAŞAM 07.03.2019 - 14:28, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Doksanlardan Kalma 8 Şey

Eğer 90’larda yaşamadıysanız, toplumumuzda etki bırakan birçok iyi ve kötü şeyleri kaçırmışsınızdır demektir. 90’lar kirliliğin, pop gruplarının ve internetin başlangıcıdır aslında. Ne yazık ki, 80’ler ve 70’lerdeki birçok şey gibi, bazı şeylerin de geçmişte kalması gerek diye düşünüyoruz.

Arkadaşlarının telefon numaralarını ezberlemek. Eskiden sadece ev telefonlarına sahip olanlar için telefon numaralarını ezberlemek gerekli bir durumdu (telefon defterleri de vardı elbet ama genel durum buydu). Şimdi olduğu gibi numaraları kaydedip saklayabildiğimiz akıllı telefonlara sahip değildik. Fakat şimdi birinin telefon numarasını ezberlemek ürkütücü bir durum yani sapıklık olarak algılanma noktasında. En sevilen şarkıları kasetlere kaydetmek. Eskiden radyolarda en çok sevilen şarkının gelmesi beklenirdi ki şarkı başladığında aynı anda seçtiğimiz bir kasete kaydedebilelim. Kaset çalarlar MP3’lerimizin babası gibi bir şey. Bu kasetlere kendi seslerini de kaydederdi insanlar. İnsanları havuza iterek selamlamak. İşin içinde cep telefonu olmadığı için o zamanlarda insanları havuza itmek iki taraf için eğlenceli ve komikti. Bugün ise cebinizde bir telefon ile havuza itilirseniz, size 1000 lira veya üzeri bir zarar verirken arkadaşlığınızı da mahvedebilir. Cüzdanı pantolona bağlamak. O zamanlarda cüzdanınızı pantolonunuza bağlamak modaydı. Bugün ise tarz olmanın yanından bile geçemez. Gerçi cüzdanınızın sürekli cebinizden düşmesini engellemek için çok pratik bir yol. Evde mi diye insanların kapılarını çalmak. 90’larda başkasının kapısını evde mi diye ansızın çalmak normal bir durumdu. Bugün ise garip kaçıyor çünkü bunu sormak için telefonunuzdan arayabilir veya mesaj atabilirsiniz. Arkadaşlarınızla birkaç saat konuşmamış olmanız onlar için endişlenmenizi gerektirmezdi. Bugün ise size birkaç saat geçmesine rağmen cevap vermeyen arkadaşınız için öldü mü başına bir şey mi geldi diye endişelenmek normal bir hal aldı. O zamanlarda ise kısa bir süre konuşmamak çok normaldi. Dünya daha bir tehlikeli mi oldu ki acaba… Vazgeçilmez dikleştirilmiş saçlar. O zamanların en ses getiren modası da ingilizcede Frosted Tips olarak geçen, erkeklerin saçlarının ön kısmını veya tamamını dikmesiydi. Eskiden çekici ve seksi olarak algılanıyorken şimdi baya garip karşılanıyor. Fiziki harita kullanmak. GPS olmadan yaşanıldığına ve bunun zorluğuna gerçekten çoğu kişi inanamaz. İnsanlar önceden fiziki harita ve hatta daha da can sıkıcı olan, gittikleri yerleri çizerek kendilerine cıkarttıkları haritaları kullanırlardı.
Eğer 90’larda yaşamadıysanız, toplumumuzda etki bırakan birçok iyi ve kötü şeyleri kaçırmışsınızdır demektir. 90’lar kirliliğin, pop gruplarının ve internetin başlangıcıdır aslında. Ne yazık ki, 80’ler ve 70’lerdeki birçok şey gibi, bazı şeylerin de geçmişte kalması gerek diye düşünüyoruz.

Arkadaşlarının telefon numaralarını ezberlemek.
Eskiden sadece ev telefonlarına sahip olanlar için telefon numaralarını ezberlemek gerekli bir durumdu (telefon defterleri de vardı elbet ama genel durum buydu). Şimdi olduğu gibi numaraları kaydedip saklayabildiğimiz akıllı telefonlara sahip değildik. Fakat şimdi birinin telefon numarasını ezberlemek ürkütücü bir durum yani sapıklık olarak algılanma noktasında.

En sevilen şarkıları kasetlere kaydetmek.
Eskiden radyolarda en çok sevilen şarkının gelmesi beklenirdi ki şarkı başladığında aynı anda seçtiğimiz bir kasete kaydedebilelim. Kaset çalarlar MP3’lerimizin babası gibi bir şey. Bu kasetlere kendi seslerini de kaydederdi insanlar.

İnsanları havuza iterek selamlamak.
İşin içinde cep telefonu olmadığı için o zamanlarda insanları havuza itmek iki taraf için eğlenceli ve komikti. Bugün ise cebinizde bir telefon ile havuza itilirseniz, size 1000 lira veya üzeri bir zarar verirken arkadaşlığınızı da mahvedebilir.

Cüzdanı pantolona bağlamak.

O zamanlarda cüzdanınızı pantolonunuza bağlamak modaydı. Bugün ise tarz olmanın yanından bile geçemez. Gerçi cüzdanınızın sürekli cebinizden düşmesini engellemek için çok pratik bir yol.

Evde mi diye insanların kapılarını çalmak.
90’larda başkasının kapısını evde mi diye ansızın çalmak normal bir durumdu. Bugün ise garip kaçıyor çünkü bunu sormak için telefonunuzdan arayabilir veya mesaj atabilirsiniz.

Arkadaşlarınızla birkaç saat konuşmamış olmanız onlar için endişlenmenizi gerektirmezdi.
Bugün ise size birkaç saat geçmesine rağmen cevap vermeyen arkadaşınız için öldü mü başına bir şey mi geldi diye endişelenmek normal bir hal aldı. O zamanlarda ise kısa bir süre konuşmamak çok normaldi. Dünya daha bir tehlikeli mi oldu ki acaba…

Vazgeçilmez dikleştirilmiş saçlar.
O zamanların en ses getiren modası da ingilizcede Frosted Tips olarak geçen, erkeklerin saçlarının ön kısmını veya tamamını dikmesiydi. Eskiden çekici ve seksi olarak algılanıyorken şimdi baya garip karşılanıyor.

Fiziki harita kullanmak.
GPS olmadan yaşanıldığına ve bunun zorluğuna gerçekten çoğu kişi inanamaz. İnsanlar önceden fiziki harita ve hatta daha da can sıkıcı olan, gittikleri yerleri çizerek kendilerine cıkarttıkları haritaları kullanırlardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.