Bindik Bir Alamete!

GÜNDEM 16.02.2019 - 18:10, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Bindik Bir Alamete!

Ne güzel söylemiş Cem Karaca: “Bindik Bir Alamete Gedeyoz Gıyamete”diye.

İnsanlar artık ne yaptığının farkında nede yaptığı iş kendilerini mutlu ediyor! Adeta ruhu çekilmiş et yığınları gibi robotlaştırılmış. İş hayatında patronu, evde ise eşini mutlu edemiyor. Bir versen iki yok mu diyor! İnsan temel ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra zevkinin peşinde koşmaya başladı. Zevk işlerinden sıkılmaya başlayınca ise kendini heyecanlandıracak uğraşlar aradı. Bu uğraş kimi zaman saçma sapan hiç kimsenin tahmin bile edemediği şeyler oldu, kimi zaman ise klasik yani herkesin bildiği gördüğü şeylerden öteye gitmedi. Hep yeni şeyler arayıp başını belaya sokabiliyor. Bilindiği üzere insanlar hep ötekileştirip yalnızlaştırıldıktan sonra mutsuzluğa itildi. Kitlesel olarak hareket etmenin mazide kalmasından dolayı üç kişi bile birbiriyle anlaşamaz oldu. Bencillikte sınır tanımadığımız gibi dedikodu ve goygoyculukta bir numara olduk. Durumumuz bundan ibaret olduğu için siyaset yapmakta bir hayli zorlaşıyor. İnsanları ikna edip kararlarını değiştirebilmek büyük başarı sayılıyor. Adamın mahallesine yol yapıp parke döşüyorsun, evimin avlusuna yok mu diyor. Avlusuna döşüyorsun, hani ahırıma diyor. Siz o kişinin ahırına parke döşemediğiniz için o kişi size oy vermeyeceğini söyleyip bencillikte zirveleri yokluyor. Anlayacağınız hep buldukça daha fazlasını istiyoruz.  Siz ne yaparsanız yapın  birileri tarafından sürekli beğenilmeyip hor görülüyor. Bu konuda gerçekten şehrimizde siyaset yapmak oldukça zor ve zahmetli! Çünkü başarılı olursanız rakipleriniz sizleri sahte dosya ve montajlı videolarla tepetaklak yapabiliyor. Benden olmayanın canı çıksın mantığıyla hareket eden bazı düşüncesizler,bireysel çıkar gözeterek kendini ve partisini küçük duruma düşürebiliyor. Kendisine karşı partiden rakip bulamayanlar ise çareyi kendi partisinde buluyor. Bazı köpeklere kemik atıp aynı davaya inanan kişilere sırf kendi çıkarına ters düştüğü için karalama yaptırıyor. Bu köpek havlamalarını duyan kişi ise daha büyük köpek tutarak gardını alıyor. O ona saldırıyor, bu buna saldırıyor! Olan şehre oluyor ama bu kimin umrunda, önemli olan bireysel çıkarlar. Eee tabii ki insan tatminsiz olurda siyasetçi eksik kalır mı, sonuçta onlarda insan onlara karşı fazla bencillik etmeyelim!
Ne güzel söylemiş Cem Karaca: “Bindik Bir Alamete Gedeyoz Gıyamete”diye.

İnsanlar artık ne yaptığının farkında nede yaptığı iş kendilerini mutlu ediyor! Adeta ruhu çekilmiş et yığınları gibi robotlaştırılmış. İş hayatında patronu, evde ise eşini mutlu edemiyor. Bir versen iki yok mu diyor! İnsan temel ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra zevkinin peşinde koşmaya başladı. Zevk işlerinden sıkılmaya başlayınca ise kendini heyecanlandıracak uğraşlar aradı. Bu uğraş kimi zaman saçma sapan hiç kimsenin tahmin bile edemediği şeyler oldu, kimi zaman ise klasik yani herkesin bildiği gördüğü şeylerden öteye gitmedi. Hep yeni şeyler arayıp başını belaya sokabiliyor. Bilindiği üzere insanlar hep ötekileştirip yalnızlaştırıldıktan sonra mutsuzluğa itildi. Kitlesel olarak hareket etmenin mazide kalmasından dolayı üç kişi bile birbiriyle anlaşamaz oldu. Bencillikte sınır tanımadığımız gibi dedikodu ve goygoyculukta bir numara olduk.

Durumumuz bundan ibaret olduğu için siyaset yapmakta bir hayli zorlaşıyor. İnsanları ikna edip kararlarını değiştirebilmek büyük başarı sayılıyor. Adamın mahallesine yol yapıp parke döşüyorsun, evimin avlusuna yok mu diyor. Avlusuna döşüyorsun, hani ahırıma diyor. Siz o kişinin ahırına parke döşemediğiniz için o kişi size oy vermeyeceğini söyleyip bencillikte zirveleri yokluyor. Anlayacağınız hep buldukça daha fazlasını istiyoruz.  Siz ne yaparsanız yapın  birileri tarafından sürekli beğenilmeyip hor görülüyor. Bu konuda gerçekten şehrimizde siyaset yapmak oldukça zor ve zahmetli! Çünkü başarılı olursanız rakipleriniz sizleri sahte dosya ve montajlı videolarla tepetaklak yapabiliyor. Benden olmayanın canı çıksın mantığıyla hareket eden bazı düşüncesizler,bireysel çıkar gözeterek kendini ve partisini küçük duruma düşürebiliyor. Kendisine karşı partiden rakip bulamayanlar ise çareyi kendi partisinde buluyor. Bazı köpeklere kemik atıp aynı davaya inanan kişilere sırf kendi çıkarına ters düştüğü için karalama yaptırıyor. Bu köpek havlamalarını duyan kişi ise daha büyük köpek tutarak gardını alıyor. O ona saldırıyor, bu buna saldırıyor! Olan şehre oluyor ama bu kimin umrunda, önemli olan bireysel çıkarlar. Eee tabii ki insan tatminsiz olurda siyasetçi eksik kalır mı, sonuçta onlarda insan onlara karşı fazla bencillik etmeyelim!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.