Kurtuluş Destanı Meclis Kürsüsünde Anıldı
Kurtuluş Destanı Meclis Kürsüsünde Anıldı
Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü Kahramanmaraş’ta törenle kutlanırken, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal da TBMM Genel Kurul’unda söz alarak Maraş’ımızın kahramanlık destanını meclis kürsüsünden dile getirdi.
Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü Kahramanmaraş’ta törenle kutlanırken, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal da TBMM Genel Kurul’unda söz alarak Maraş’ımızın kahramanlık destanını meclis kürsüsünden dile getirdi.
Sözlerine pazartesi günü İstanbul’da düşen askeri helikopterde şehit olan askerlerimize rahmet dileyerek başlayan Milletvekili Öçal; “Kahramanmaraş; istiklal mücadelesinin kahraman kenti, Yokluk içerisinde bir olup dayanışmanın, destansı mücadelenin şehri, “Maraş bize mezar olmadan, düşman gülizar olmaz.” diyen yiğitlerin diyarı… Edebiyatın başkenti, yedi güzel adamın memleketi… Bu güzide şehrimiz, 1918'de imzalanan Mondros Mütarekesi çerçevesinde işgal edilmişti. Düşmana göre bu topraklarda işgal çok kolaydı ama bilmiyorlardı ki Maraşlının Allah aşkı, bayrak aşkı, vatan aşkı bütün bu zorlukların üstesinden gelecek kadar büyüktü.” ifadelerini kullandı.
Maraşlının imanından kaynaklanan yüce ruhla, "Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum." duygusuyla harbe başladığını, Cenab-ı Allah göğsü iman dolu bu şehre mutlak bir zafer bahşettiğini söyleyen Öçal; “Maraş, hamamdan çıkan üç kadının hicabını açmaya çalışan Fransız askerlerine "Durun bre dinsizler! Yaptığınız yetti artık!" diyerek tabancasını ateşleyip ilk kurşunu sıkan Sütçü İmam'dır. Maraş, kocasının şehit düşmesi üzerine kanını alnına sürerek silahını alıp mücadeleye devam eden Senem Ayşe’dir. Maraş, Fransızları karşılamak için davul çalması istenen hatta davulunun kasnağı altınlarla doldurulacağı vaad edilen ancak “Bu bir iman meselesidir, vatan meselesidir, öldürseniz de çalmam” diyen Davulcu abdal Halil Ağa’dır. Maraş, hiçbir koşulda işgale rıza göstermeyen Müftü Rıdvan Hoca’dır. Ve Maraş, o ruhu devam ettiren Necip Fazıl, Nuri Pakdil, Abdurrahim Karakoç, Erdem Beyazıt, Cahit Zarifoğlu, Mahsuni Şerif, Rasim Özdenören’dir. Maraş, Kahramanmaraş’tır.” dedi.
99 yıl önce Maraş’ta olduğu gibi, bugün de vatanımız üzerinde oynanmak istenen oyunların farkında olduklarını ifade eden Öçal; “Şimdi de dünyanın en alçak, en eli kanlı, en zalim terör örgütlerini farklı güncellemelerle üzerimize salmaya çalışıyorlar. PKK’dan – FETÖ’YE, DEAŞ’tan - PYD’ YPG ye tüm örgütler bu amaç için kullanılmakta. Sandılar ki bu millettin Kahramanmaraş’ta, Gaziantep’te, Şanlıurfa’da, Adana’daki cesareti, azmi, inancı geri de kaldı. Ama attıkları her adımda yanıldıklarını görüp tokatı yediler. 2015 yılında çukur eylemleriyle milli birliğimizi ve vatanımızın bütünlüğünü hedef aldılar. Teröristleri de, onların uzantılarını, işbirlikçilerini ve kötü niyetleriyle kazdıkları o çukurlara gömdük ve gömmeye devam edeceğiz. Ardından 15 Temmuz darbe girişimini başlattılar. Ellerindeki en modern silahlara güvenerek çıktıkları sokaklardan milletimizin o iman dolu göğsüne çarpınca darmadağın olarak geri döndüler. Baktılar ki içeriden olmuyor, bu defa sınırlarımız dışından ülkemizi kuşatmaya kalktılar. Suriye sınırımız boyunca önce Fırat Kalkanı, sonra Zeytin Dalı Harekâtıyla yerle bir ettik, ediyoruz. Tüm şer güçlere ve onların yandaşlarına karşı hamdolsun biriz, iriyiz, diriyiz; Hep birlikte Türkiye’yiz.” dedi.
Sözlerini TBMM Başkanını, milletvekillerini ve tüm Türkiye’yi Kahramanmaraş’a davet ederek tamamlayan Öçal, AK Parti ve MHP sıralarından yoğun alkış aldı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.