Antik Doğum Kontrol Yöntemleri

YAŞAM 23.01.2019 - 09:45, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Antik Doğum Kontrol Yöntemleri

Antik çağlarda doğum kontrolü için sıklıkla bitki ve çiçeklere başvurulurdu.

Asyalı kadınlar melekotu bitkisinin çayını demleyip içerlerdi. Bu yöntemle hamile kalmayacaklarına veya hamileliklerinin son bulacağına inanırlardı. Sperm öldürücü etkisi sebebiyle, cinsel ilişki öncesi vajinaya limon sıkmak hayli eski bir yöntem. Ancak bir garantisi olmadığı gibi vajinayı tahriş ettiği de bir gerçek!  Yabani havuç çiçeğinin tozları öğütülerek ilişki öncesi vajinaya yerleştirilirdi.  Papaya tohumu yedirilen erkeğin daha az sperm ürettiği ve üretebildiği spermlerin de gebe bırakma etkisini yitirdiği yaygın inanıştı.  Çin’de kadınlar cıva içerek gebeliği önlemeye çalışıyor veya var olan gebeliğe son veriyorlardı. Zamanla bu yöntemin sadece gebeliğe değil insan yaşamına da son verdiğini öğrendiler.  Roma’da kadınlar hamile kalmamak için yaban fesleğeni içerlerdi.  Silphium çiçeği, Mısır ve Yunan’da spermleri etkisiz hale getirmek için vajina içine yerleştirilirdi.   
Antik çağlarda doğum kontrolü için sıklıkla bitki ve çiçeklere başvurulurdu.

Asyalı kadınlar melekotu bitkisinin çayını demleyip içerlerdi. Bu yöntemle hamile kalmayacaklarına veya hamileliklerinin son bulacağına inanırlardı.
Sperm öldürücü etkisi sebebiyle, cinsel ilişki öncesi vajinaya limon sıkmak hayli eski bir yöntem. Ancak bir garantisi olmadığı gibi vajinayı tahriş ettiği de bir gerçek! 
Yabani havuç çiçeğinin tozları öğütülerek ilişki öncesi vajinaya yerleştirilirdi. 
Papaya tohumu yedirilen erkeğin daha az sperm ürettiği ve üretebildiği spermlerin de gebe bırakma etkisini yitirdiği yaygın inanıştı. 
Çin’de kadınlar cıva içerek gebeliği önlemeye çalışıyor veya var olan gebeliğe son veriyorlardı. Zamanla bu yöntemin sadece gebeliğe değil insan yaşamına da son verdiğini öğrendiler. 
Roma’da kadınlar hamile kalmamak için yaban fesleğeni içerlerdi. 
Silphium çiçeği, Mısır ve Yunan’da spermleri etkisiz hale getirmek için vajina içine yerleştirilirdi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.