KSÜ Tıp’ta İlk Koklear İmplant Ameliyatı Yapıldı

SAĞLIK 17.01.2019 - 11:18, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

KSÜ Tıp’ta İlk Koklear İmplant Ameliyatı Yapıldı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalında ilk Koklear İmplant ameliyatı gerçekleştirildi.

Doğuştan işitme kaybı olan, dolayısıyla da işitemeyen ve konuşamayan çocukları işitebilir ve konuşabilir hale getirip topluma kazandıran, zamanında işitebilir ve konuşabilir olup da herhangi bir sebepten dolayı işitmesini kaybeden erişkin bireyleri de tekrar işitebilir hale getirip toplumdan kopmalarını önleyen koklear implant uygulanımı  KSÜ Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalında yapılmaya başlandı. Kahramanmaraş’ta ilk defa 3 yaşındaki hastaya yapılan bu operasyon sayesinde hastamız işitme sorunu olmayan yaşıtları ile birlikte aynı okullara gidebilir hale gelecek. Doğuştan işitme engelliler için büyük bir umut olan Koklear İmplant ameliyat ekibinde Doç. Dr. İsrafil Orhan, Dr. Öğr. Üyesi. Selman Sarıca, Doç. Dr. Nagihan Bilal, Dr. Öğr. Üyesi. Saime Sağıroğlu ve Odyolog Emine Temiz yer aldı. Ameliyat Fırat Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalından Prof. Dr. Turgut Karlıdağ gözetiminde yapıldı.    
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalında ilk Koklear İmplant ameliyatı gerçekleştirildi.

Doğuştan işitme kaybı olan, dolayısıyla da işitemeyen ve konuşamayan çocukları işitebilir ve konuşabilir hale getirip topluma kazandıran, zamanında işitebilir ve konuşabilir olup da herhangi bir sebepten dolayı işitmesini kaybeden erişkin bireyleri de tekrar işitebilir hale getirip toplumdan kopmalarını önleyen koklear implant uygulanımı  KSÜ Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalında yapılmaya başlandı.

Kahramanmaraş’ta ilk defa 3 yaşındaki hastaya yapılan bu operasyon sayesinde hastamız işitme sorunu olmayan yaşıtları ile birlikte aynı okullara gidebilir hale gelecek. Doğuştan işitme engelliler için büyük bir umut olan Koklear İmplant ameliyat ekibinde Doç. Dr. İsrafil Orhan, Dr. Öğr. Üyesi. Selman Sarıca, Doç. Dr. Nagihan Bilal, Dr. Öğr. Üyesi. Saime Sağıroğlu ve Odyolog Emine Temiz yer aldı. Ameliyat Fırat Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalından Prof. Dr. Turgut Karlıdağ gözetiminde yapıldı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.