Ne İfade Etmektedir?

KÜLTÜR 07.01.2019 - 16:44, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Ne İfade Etmektedir?

"Sevgisizliğin dayatıldığı coğrafyalarda aşk şiiri yazmak bile başlı başına başkaldırmaktır."

MARQUEZ’E GÖRE ‘BU DÜNYA’ NE İFADE ETMEKTEDİR ? "Bu dünya tipik bir labirent gibidir. Girişi kolay, çıkışı çetindir."   ZWEIG’E GÖRE ‘SATRANCIN ÇEKİCİ YANI’ NE İFADE ETMEKTEDİR ? "Aslında satrancın çekici yanı, stratejisinin birbirinden farklı iki beyinde ayrı ayrı gelişmesidir."   CEMAL SÜREYA’YA GÖRE ‘MAVİ’ NE İFADE ETMEKTEDİR ? "Mavi, bir renkten daha fazlası bence. Sonu olmayan bir gökyüzü, umut dolu bir deniz."   GAZÂLÎ’YE GÖRE ‘İMAN’ NE İFADE ETMEKTEDİR ? Gazâlî, imanı bir ağaca benzetir; imanın amel ve davranışlarla doğrudan ilişkili olduğunu vurgular. Dünya hayatının geçici, ölümden sonraki hayatın ebedî olduğunu hatırlatır. Sultana, Allah'ın emirlerini yerine getirmesini, günahlardan kaçınmasını, âlimlerle istişare etmesini, âdil olmasını, bütün devlet görevlilerinin bu konuda hassasiyet göstermelerini sağlamasını önerir. YAZININ DEVAMI İÇİN LİNKİ TIKLAYINIZ: http://www.marasfisilti.com/yazar-zarifoglu-na-gore-baskaldirmak-ne-ifade-etmektedir-127.html
"Sevgisizliğin dayatıldığı coğrafyalarda aşk şiiri yazmak bile başlı başına başkaldırmaktır."

MARQUEZ’E GÖRE ‘BU DÜNYA’ NE İFADE ETMEKTEDİR ?

"Bu dünya tipik bir labirent gibidir. Girişi kolay, çıkışı çetindir."

 

ZWEIG’E GÖRE ‘SATRANCIN ÇEKİCİ YANI’ NE İFADE ETMEKTEDİR ?

"Aslında satrancın çekici yanı, stratejisinin birbirinden farklı iki beyinde ayrı ayrı gelişmesidir."

 

CEMAL SÜREYA’YA GÖRE ‘MAVİ’ NE İFADE ETMEKTEDİR ?

"Mavi, bir renkten daha fazlası bence.
Sonu olmayan bir gökyüzü,
umut dolu bir deniz."

 

GAZÂLÎ’YE GÖRE ‘İMAN’ NE İFADE ETMEKTEDİR ?

Gazâlî, imanı bir ağaca benzetir; imanın amel ve davranışlarla doğrudan ilişkili olduğunu vurgular.

Dünya hayatının geçici, ölümden sonraki hayatın ebedî olduğunu hatırlatır. Sultana, Allah'ın emirlerini yerine getirmesini, günahlardan kaçınmasını, âlimlerle istişare etmesini, âdil olmasını, bütün devlet görevlilerinin bu konuda hassasiyet göstermelerini sağlamasını önerir.

YAZININ DEVAMI İÇİN LİNKİ TIKLAYINIZ: http://www.marasfisilti.com/yazar-zarifoglu-na-gore-baskaldirmak-ne-ifade-etmektedir-127.html

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.