Ekonomik Sorunlar KMTSO’da Konuşuldu!

EKONOMİ 14.12.2018 - 16:30, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Ekonomik Sorunlar KMTSO’da Konuşuldu!

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO)’nda Ticaret Bakanlığı yetkililerinin katılımı ile ticari hayatta yaşanan sorunların değerlendirildiği bir toplantı düzenlendi.

KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdür Yrd. Adem Başar ile Kahramanmaraş İl Ticaret MüdürüAhmet Uçar’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya KMTSO üyesi birçok şirket temsilcisi ve Ticaret Bakanlığı uzmanları katıldı. Toplantıda, ticari hayatta yaşanan sorunları ve çözüm yolları tartışılarak ekonominin önünün açılması için gereken adımlar masaya yatırıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, konuşmasına Ankara’daki elim tren kazasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve ailelerine sabır, yaralıları şifa dileyerek başladı. Zabun, “İçerisinde bulunduğumuz dönem itibariyle, özel sektörün yön tayini ve ileriyi görme bakımından ciddi anlamda zorlandığı bir zamanda, Ticaret Bakanlığımızın sahaya inerek sorunları yerinde tespit etmek suretiyle çözüm arayışına girmiş olması, reel sektör olarak bizleri oldukça memnun etmektedir” diyerek baştaTicaret Bakanı Ruhsar Pekcan olmak üzere Bakanlık yetkililerine teşekkür etti. Kahramanmaraş’ın ülkenin en iyi kalkınma modellerinden birisi olduğuna dikkat çeken Zabun, “Kahramanmaraş, sanayileşmedeki başarısı, istihdam üretme kapasitesi, ar-ge çalışmaları ile öne çıkmaktadır. İhracatta, her geçen gün pazarlarını büyüten, katma değerini artıran bir kent olarak bu alanda da birçok Anadolu şehirlerine rol model olacak bir yapı sergilemektedir. Bununla birlikte, global siyaset ve ekonomideki muhafazar yaklaşımlar hiç şüphesiz Türk özel sektörünü de çok yakında ilgilendiriyor. Düne kadar serbest ticaretin ve kapitalizmin lideri olan ABD bugün korumacılığı savunuyor, düne kadar kapitalizmin en sert düşmanı olan Çin ise serbest ticareti ve kapitalizmi savunuyor. Bu, büyük bir küresel döngünün başladığını, yeni aktörleriyle yeni bir dünya düzeninin oluşmaya başladığını işaret ediyor. Doğal olarak bu gelişmelerin Türkiye‘nin uluslararası ticaretine olası yansımaları ve bu yansımalara Ticaret Bakanlığımızın göstereceği reaksiyon çok önem arz ediyor. Dolayısıyla, özel sektörün yaklaşımını ortaya koymak açısından bugünkü toplantımızın anlamı daha da güçleniyor.”şeklinde konuştu.
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO)’nda Ticaret Bakanlığı yetkililerinin katılımı ile ticari hayatta yaşanan sorunların değerlendirildiği bir toplantı düzenlendi.

KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdür Yrd. Adem Başar ile Kahramanmaraş İl Ticaret MüdürüAhmet Uçar’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya KMTSO üyesi birçok şirket temsilcisi ve Ticaret Bakanlığı uzmanları katıldı. Toplantıda, ticari hayatta yaşanan sorunları ve çözüm yolları tartışılarak ekonominin önünün açılması için gereken adımlar masaya yatırıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, konuşmasına Ankara’daki elim tren kazasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve ailelerine sabır, yaralıları şifa dileyerek başladı.

Zabun, “İçerisinde bulunduğumuz dönem itibariyle, özel sektörün yön tayini ve ileriyi görme bakımından ciddi anlamda zorlandığı bir zamanda, Ticaret Bakanlığımızın sahaya inerek sorunları yerinde tespit etmek suretiyle çözüm arayışına girmiş olması, reel sektör olarak bizleri oldukça memnun etmektedir” diyerek baştaTicaret Bakanı Ruhsar Pekcan olmak üzere Bakanlık yetkililerine teşekkür etti.

Kahramanmaraş’ın ülkenin en iyi kalkınma modellerinden birisi olduğuna dikkat çeken Zabun, “Kahramanmaraş, sanayileşmedeki başarısı, istihdam üretme kapasitesi, ar-ge çalışmaları ile öne çıkmaktadır. İhracatta, her geçen gün pazarlarını büyüten, katma değerini artıran bir kent olarak bu alanda da birçok Anadolu şehirlerine rol model olacak bir yapı sergilemektedir. Bununla birlikte, global siyaset ve ekonomideki muhafazar yaklaşımlar hiç şüphesiz Türk özel sektörünü de çok yakında ilgilendiriyor. Düne kadar serbest ticaretin ve kapitalizmin lideri olan ABD bugün korumacılığı savunuyor, düne kadar kapitalizmin en sert düşmanı olan Çin ise serbest ticareti ve kapitalizmi savunuyor. Bu, büyük bir küresel döngünün başladığını, yeni aktörleriyle yeni bir dünya düzeninin oluşmaya başladığını işaret ediyor. Doğal olarak bu gelişmelerin Türkiye‘nin uluslararası ticaretine olası yansımaları ve bu yansımalara Ticaret Bakanlığımızın göstereceği reaksiyon çok önem arz ediyor. Dolayısıyla, özel sektörün yaklaşımını ortaya koymak açısından bugünkü toplantımızın anlamı daha da güçleniyor.”şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.