Herkes Ayağını Denk Almalı!

POLİTİKA 13.12.2018 - 19:08, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Herkes Ayağını Denk Almalı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Esat Şengül, Kamil Dalkara’nın Pazarcık’ta Belediye Başkan Adayı gösterilmemesinin ardından oluşan istifalar ve eleştirilere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Şengül, “Aday olma hakkını kendinde ya da kendinden başka hiç kimsede görmeyen arkadaşlarımız bu partinin milletvekilini, bu partinin genel başkan yardımcısını, bu partinin kurumsal kimliğini eleştirmeye hakkına sahip değildir. Herkes ayağına denk almalı ve ona göre konuşmalı. Particilik bugünden yarına bir anlık bir şey değil ki siyaset böyle bir ilim değildir.”dedi. CHP İl Başkanı Esat Şengül, gündeme ilişkin basın toplantısı düzenlendi. “Bazı İlçelerde Aday Çıkartmayacağız” Basın toplantısında konuşan Esat Şengül, “Dün CNN Türk’te bir yanlış haber geçti. Alt yazıda CHP’nin İyi Parti’yi destekleyeceği iller arasında Kahramanmaraş’ında olduğu ifade edildi. Yalnız bu yanlış haber. Çünkü MYK’dan aldığımız bilgi de Kahramanmaraş yok. Dolayısıyla bende dün gece CNN Türk’e bağlandım ve bu haberin yanlış olduğunu ifade etti. Daha sonra o yanlış haber kaldırıldı. İlçeler bazında İyi Parti ile yerelde görüşmelerimiz devam ediyor. Dolayısıyla şu ana kadar Pazarcık ve Nurhak’ta İyi Parti il başkanımızın aldığı karar gereği buralarda aday çıkarmayacaklarını ifade ettiler. Bizde buna mukabil olarak Afşin’de ve Çağlayancerit’te aday çıkarmayacağız. Yine bazı ilçelerde de buna benzer anlaşmalar olur diye düşünüyorum. Hiçbirimiz partinin kurumsal kimliğinin üstünde değiliz. Bu koltuklar nasıl ki mahkemede kadıya mülk değilse buralarda bize mülk değil. Buralar gidecek ama CHP ilelebet payidar kalacaktır. Bunun gereğini yerine getiren arkadaşlarımız tabii ki partide istediği yerlere gelebilme hakkını sahip. Yerine getirmeyen arkadaşlarımızda artık partiyle ilişkisini sonlandırması gerekir. Kendileri sonlandırmazsa partinin yetkili kurulları gerekli şeyleri yapacaktır.”diye konuştu.    
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Esat Şengül, Kamil Dalkara’nın Pazarcık’ta Belediye Başkan Adayı gösterilmemesinin ardından oluşan istifalar ve eleştirilere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Şengül, “Aday olma hakkını kendinde ya da kendinden başka hiç kimsede görmeyen arkadaşlarımız bu partinin milletvekilini, bu partinin genel başkan yardımcısını, bu partinin kurumsal kimliğini eleştirmeye hakkına sahip değildir. Herkes ayağına denk almalı ve ona göre konuşmalı. Particilik bugünden yarına bir anlık bir şey değil ki siyaset böyle bir ilim değildir.”dedi.

CHP İl Başkanı Esat Şengül, gündeme ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

“Bazı İlçelerde Aday Çıkartmayacağız”

Basın toplantısında konuşan Esat Şengül, “Dün CNN Türk’te bir yanlış haber geçti. Alt yazıda CHP’nin İyi Parti’yi destekleyeceği iller arasında Kahramanmaraş’ında olduğu ifade edildi. Yalnız bu yanlış haber. Çünkü MYK’dan aldığımız bilgi de Kahramanmaraş yok. Dolayısıyla bende dün gece CNN Türk’e bağlandım ve bu haberin yanlış olduğunu ifade etti. Daha sonra o yanlış haber kaldırıldı. İlçeler bazında İyi Parti ile yerelde görüşmelerimiz devam ediyor. Dolayısıyla şu ana kadar Pazarcık ve Nurhak’ta İyi Parti il başkanımızın aldığı karar gereği buralarda aday çıkarmayacaklarını ifade ettiler. Bizde buna mukabil olarak Afşin’de ve Çağlayancerit’te aday çıkarmayacağız. Yine bazı ilçelerde de buna benzer anlaşmalar olur diye düşünüyorum. Hiçbirimiz partinin kurumsal kimliğinin üstünde değiliz. Bu koltuklar nasıl ki mahkemede kadıya mülk değilse buralarda bize mülk değil. Buralar gidecek ama CHP ilelebet payidar kalacaktır. Bunun gereğini yerine getiren arkadaşlarımız tabii ki partide istediği yerlere gelebilme hakkını sahip. Yerine getirmeyen arkadaşlarımızda artık partiyle ilişkisini sonlandırması gerekir. Kendileri sonlandırmazsa partinin yetkili kurulları gerekli şeyleri yapacaktır.”diye konuştu.
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.