15 İlginç Yılbaşı Geleneği

KÜLTÜR 12.12.2018 - 18:14, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

15 İlginç Yılbaşı Geleneği

Kapılara tabak fırlatmak, sokakta fotoğraf yakmak, on iki çeşit yemek yemek ve dahası...

Finlandiya Küçük bir teneke parçası eritildikten sonra suya atılır, bu parçanın aldığı şekil yorumlanarak gelecek yılın nasıl geçeceği üzerine tahmin yürütülür.  Filipinler Kesilip yuvarlak şekil verilmiş meyvelerle tabaklar hazırlanır. Bunun ertesi yıl mutluluk getireceğine inanılır.    Estonya Yılbaşı gecesi on iki çeşit yemek yenir. Bunun yeni yılda güç vereceğine inanılır.   Tayland Yeni yıla arınarak girmek için su savaşları yapılır.  Arjantin Gece yarısı çan çalarken fasulye yemenin ömür boyu şans getireceğine inanılır.   Ekvator Kötü şansı, düşmanı temsil eden insan suretleri, fotoğraflar sokakta yakılır.  Danimarka Akrabaların ve diğer yakınların kapılarına tabak fırlatılır ki o yıl o kişilerin çok arkadaşı olsun.   İspanya Gece yarısı çan çaldığı sırada, her vuruş için bir tane üzüm yerler.  Belarus Bekar kadınlar oturur, önlerine mısır koçanları yığılır. Ortama bir horoz salınır. Horoz ilk kimin önündeki mısır koçanından yerse, yeni yılda ilk evlenenin o kadın olacağına inanılır.  Almanya Almanya’da domuz şeklindeki mini badem ezmelerinden yenir ve hediye edilir. Şans ve zenginlik getirdiğine inanılır.   Johannesbourg Güney Afrika Cumhuriyeti’nin en büyük şehrinde, o gece yarısı, yenilerine yer açmak için eski eşyalar toplanır.  Yunanistan O gün eve girerken kapıda nar kırılır. Bunun bereket ve mutluluk getireceğine inanılır. Şapellerin kapısının üzerine Hz. İsa’nın yeniden doğuşunu simgeleyen soğan asılır.  Romanya Ayı kılığına girmiş insanlar sokakta dans ederek şeytanı kovmaya çalışır.  Japonya Budist tapınaklarında yeni yıla hoşgeldin demek için 108 kez çan çalınır.   Şili Aile fertlerinin ve akrabaların mezarı başında uyunur.
Kapılara tabak fırlatmak, sokakta fotoğraf yakmak, on iki çeşit yemek yemek ve dahası...

Finlandiya

Küçük bir teneke parçası eritildikten sonra suya atılır, bu parçanın aldığı şekil yorumlanarak gelecek yılın nasıl geçeceği üzerine tahmin yürütülür. 

Filipinler

Kesilip yuvarlak şekil verilmiş meyvelerle tabaklar hazırlanır. Bunun ertesi yıl mutluluk getireceğine inanılır.   

Estonya

Yılbaşı gecesi on iki çeşit yemek yenir. Bunun yeni yılda güç vereceğine inanılır.  

Tayland

Yeni yıla arınarak girmek için su savaşları yapılır. 

Arjantin

Gece yarısı çan çalarken fasulye yemenin ömür boyu şans getireceğine inanılır.  

Ekvator

Kötü şansı, düşmanı temsil eden insan suretleri, fotoğraflar sokakta yakılır. 

Danimarka

Akrabaların ve diğer yakınların kapılarına tabak fırlatılır ki o yıl o kişilerin çok arkadaşı olsun.  

İspanya

Gece yarısı çan çaldığı sırada, her vuruş için bir tane üzüm yerler. 

Belarus

Bekar kadınlar oturur, önlerine mısır koçanları yığılır. Ortama bir horoz salınır. Horoz ilk kimin önündeki mısır koçanından yerse, yeni yılda ilk evlenenin o kadın olacağına inanılır. 

Almanya

Almanya’da domuz şeklindeki mini badem ezmelerinden yenir ve hediye edilir. Şans ve zenginlik getirdiğine inanılır.  

Johannesbourg

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin en büyük şehrinde, o gece yarısı, yenilerine yer açmak için eski eşyalar toplanır. 

Yunanistan

O gün eve girerken kapıda nar kırılır. Bunun bereket ve mutluluk getireceğine inanılır. Şapellerin kapısının üzerine Hz. İsa’nın yeniden doğuşunu simgeleyen soğan asılır. 

Romanya

Ayı kılığına girmiş insanlar sokakta dans ederek şeytanı kovmaya çalışır. 

Japonya

Budist tapınaklarında yeni yıla hoşgeldin demek için 108 kez çan çalınır.  

Şili

Aile fertlerinin ve akrabaların mezarı başında uyunur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.