Kedi Dışkısından Kahve!

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.11.2017 - 09:28, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Kedi Dışkısından Kahve!

Endonezya’da yaşayan misk kedisinin, yedikten sonra dışkıladığı kahve çekirdeklerinden elde edilen kahvenin kilosu yaklaşık 350 avro Anavatanı Endonezya olan misk kedisinin, yedikten sonra dışkıladığı kahve çekirdeklerinden üretilen dünyanın en pahalı kahvesi, yaklaşık 350 avroya satılıyor. Bir tür misk kedisi olan Paradoxurus’ların dışkısından ayıklanan kahve çekirdekleri işlenip, kurutulduktan sonra, fincanı yaklaşık 30 avrodan meraklısına sunuluyor. Özellikle Bali Adası’nda bahçelerde kurulan restoranlara akın eden turistler, doğal ortamında dünyanın en pahalı kahvesini tadıyor. Ukraynalı turist Gallina Kasionava, kahvenin yapılışını ilk duyduğunda çok iğrenç geldiğini belirtirken, “İlk denememde adı değişik gelmişti. Bir daha içmem sanıyordum. Ancak ikinci içişimde çikolata tadı aldım. Tadı gerçekten diğer kahvelerden çok daha farklı” dedi. Luwak Kahvesinin özel olduğunu söyleyen restoran sahibi Ketut Gogong Pramana ise “Luwak Kahvesi dünyanın en pahalı kahvesi. Dünyada çok az üretilen bir kahve. Bali Adası’na gelen birçok turist restoranlarımıza gelerek bu kahveyi deniyor. Kahvenin üretim şeklini de izleme fırsatı buluyor ” diye konuştu. Yapılan araştırmalarda, Paradoxurusların dışkısında bulunan kahve çekirdeklerinde, diğer kahve çekirdeklerine göre daha az bakteri olduğu belirtiliyor.
Endonezya’da yaşayan misk kedisinin, yedikten sonra dışkıladığı kahve çekirdeklerinden elde edilen kahvenin kilosu yaklaşık 350 avro Anavatanı Endonezya olan misk kedisinin, yedikten sonra dışkıladığı kahve çekirdeklerinden üretilen dünyanın en pahalı kahvesi, yaklaşık 350 avroya satılıyor. Bir tür misk kedisi olan Paradoxurus’ların dışkısından ayıklanan kahve çekirdekleri işlenip, kurutulduktan sonra, fincanı yaklaşık 30 avrodan meraklısına sunuluyor. Özellikle Bali Adası’nda bahçelerde kurulan restoranlara akın eden turistler, doğal ortamında dünyanın en pahalı kahvesini tadıyor. Ukraynalı turist Gallina Kasionava, kahvenin yapılışını ilk duyduğunda çok iğrenç geldiğini belirtirken, “İlk denememde adı değişik gelmişti. Bir daha içmem sanıyordum. Ancak ikinci içişimde çikolata tadı aldım. Tadı gerçekten diğer kahvelerden çok daha farklı” dedi. Luwak Kahvesinin özel olduğunu söyleyen restoran sahibi Ketut Gogong Pramana ise “Luwak Kahvesi dünyanın en pahalı kahvesi. Dünyada çok az üretilen bir kahve. Bali Adası’na gelen birçok turist restoranlarımıza gelerek bu kahveyi deniyor. Kahvenin üretim şeklini de izleme fırsatı buluyor ” diye konuştu. Yapılan araştırmalarda, Paradoxurusların dışkısında bulunan kahve çekirdeklerinde, diğer kahve çekirdeklerine göre daha az bakteri olduğu belirtiliyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.