Unutkanlığı Önleyecek Ve Hafızayı Güçlendirecek Altın Gıdalar
(İHA) - İhlas Haber Ajansı |
19.03.2018 - 09:02, Güncelleme:
30.06.2021 - 18:34
Unutkanlığı Önleyecek Ve Hafızayı Güçlendirecek Altın Gıdalar
E Vitamini Açısından Zengin Gıdalar
Zeytinyağı, fındık yağı gibi gıdaların salatalarda sos olarak kullanılması ve çiğ olarak tüketimi son derece önemli...
Balık
Özellikle somon, ton balığı ve sardalya gibi DHA içeren yağlı balıkların tüketimi hafızanızı güçlendirecek besinlerden.
Koyu yeşil yapraklı sebzeleri
Karalahana, ıspanak, brokoli gibi E vitamini ve folat içeriği yüksek gıdalar tüketebilirsiniz
Avakado
Bu meyve antioksidan ve E vitamini açısından oldukça zengin olması sebebiyle beyin fonksiyonları ve hafızayı güçlendirmekte, Alzheimer riskini azaltmaktadır.
Ayçekirdeği
Ayçekirdeği E vitamini açısından oldukça zengindir. Özellikle salatalara ilave ederek ölçülü miktarda tüketebilirsiniz.
Fındık, Yerfıstığı ve Ceviz
Bu kuruyemişleri ara öğünlerinize ekleyerek zihin hafızanızı güçlendirebilirsiniz
Orman Meyveleri
Yabanmersini, çilek, böğürtlen, ahududu ve acai çileği gibi meyveleri ara öğünlerinizde tüketebilirsiniz.
Tam Taneli Tahıllar
Tam Buğday ve Tam çavdar unundan yapılmış ekmek, yulaf ezmesi, tam tane kahvaltılık gevrek gibi ürünleri sabah kahvaltıda tercih edebilirsiniz.
[gallery size="medium" link="file" ids="10945,10946,10947,10948"]
E Vitamini Açısından Zengin Gıdalar
Zeytinyağı, fındık yağı gibi gıdaların salatalarda sos olarak kullanılması ve çiğ olarak tüketimi son derece önemli...
Balık
Özellikle somon, ton balığı ve sardalya gibi DHA içeren yağlı balıkların tüketimi hafızanızı güçlendirecek besinlerden.
Koyu yeşil yapraklı sebzeleri
Karalahana, ıspanak, brokoli gibi E vitamini ve folat içeriği yüksek gıdalar tüketebilirsiniz
Avakado
Bu meyve antioksidan ve E vitamini açısından oldukça zengin olması sebebiyle beyin fonksiyonları ve hafızayı güçlendirmekte, Alzheimer riskini azaltmaktadır.
Ayçekirdeği
Ayçekirdeği E vitamini açısından oldukça zengindir. Özellikle salatalara ilave ederek ölçülü miktarda tüketebilirsiniz.
Fındık, Yerfıstığı ve Ceviz
Bu kuruyemişleri ara öğünlerinize ekleyerek zihin hafızanızı güçlendirebilirsiniz
Orman Meyveleri
Yabanmersini, çilek, böğürtlen, ahududu ve acai çileği gibi meyveleri ara öğünlerinizde tüketebilirsiniz.
Tam Taneli Tahıllar
Tam Buğday ve Tam çavdar unundan yapılmış ekmek, yulaf ezmesi, tam tane kahvaltılık gevrek gibi ürünleri sabah kahvaltıda tercih edebilirsiniz.
[gallery size="medium" link="file" ids="10945,10946,10947,10948"]
Habere ifade bırak !
Bu habere hiç ifade kullanılmamış ilk ifadeyi siz kullanın.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları
(0)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.