Magnezyum Değerinizle Bunamanın İlişkili Olabileceğini Biliyor Muydunuz?

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.04.2018 - 09:16, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Magnezyum Değerinizle Bunamanın İlişkili Olabileceğini Biliyor Muydunuz?

İyi bir uyku, ağrısız bir vücut ve sağlıklı bir yaşam için en önemli minerallerden biri de magnezyumdur. Magnezyum eksikliğiniz varsa, daha sinirli, stresli olabilirsiniz ve aynı zamanda vücudun çeşitli yerlerinde kramplar, kasılmalar oluşabilir. Neurology dergisinde yeni yayınlanan bir araştırmanın sonucuna göre kandaki magnezyum seviyelerinin yüksek ya da düşük olması halk arasında bunama olarak bilinen demans ile ilişkili olduğu belirlenmiş. Çalışmanın detaylarına bakıldığında ortalama 65 yaşındaki katılımcıların kandaki magnezyum düzeyleri ölçülerek 8 yıl boyunca takip edilmiş. Takip süresince 823 katılımcıda demans geliştiği belirlenmiş. Magnezyum durumu ve demansı etkileyebilecek diğer faktörler kontrol altında tutulduktan sonra kan magnezyum seviyeleri ve demans arasındaki ilişki değerlendirildiğinde kan magnezyum seviyesi en yüksek ve en düşük grupta olan katılımcıların demans riskinin diğerlerine göre daha yüksek olduğu bulunmuştur. Magnezyum eksikliğine karşı tüketmeniz gereken gıdalar şunlar: Badem, ceviz, fındık gibi kuruyemişler Nohut, fasulye, bezelye, mercimek ve börülce Domates, soğan, incir, üzüm, hurma, kereviz, pırasa Buğday, yulaf, çavdar Yeşil yapraklı sebzeler; marul, ıspanak gibi Tam tahıllı ekmekler Ayçiçeği ve kabak çekirdeği Yumurta, somon balığı eti
İyi bir uyku, ağrısız bir vücut ve sağlıklı bir yaşam için en önemli minerallerden biri de magnezyumdur. Magnezyum eksikliğiniz varsa, daha sinirli, stresli olabilirsiniz ve aynı zamanda vücudun çeşitli yerlerinde kramplar, kasılmalar oluşabilir. Neurology dergisinde yeni yayınlanan bir araştırmanın sonucuna göre kandaki magnezyum seviyelerinin yüksek ya da düşük olması halk arasında bunama olarak bilinen demans ile ilişkili olduğu belirlenmiş. Çalışmanın detaylarına bakıldığında ortalama 65 yaşındaki katılımcıların kandaki magnezyum düzeyleri ölçülerek 8 yıl boyunca takip edilmiş. Takip süresince 823 katılımcıda demans geliştiği belirlenmiş. Magnezyum durumu ve demansı etkileyebilecek diğer faktörler kontrol altında tutulduktan sonra kan magnezyum seviyeleri ve demans arasındaki ilişki değerlendirildiğinde kan magnezyum seviyesi en yüksek ve en düşük grupta olan katılımcıların demans riskinin diğerlerine göre daha yüksek olduğu bulunmuştur. Magnezyum eksikliğine karşı tüketmeniz gereken gıdalar şunlar: Badem, ceviz, fındık gibi kuruyemişler Nohut, fasulye, bezelye, mercimek ve börülce Domates, soğan, incir, üzüm, hurma, kereviz, pırasa Buğday, yulaf, çavdar Yeşil yapraklı sebzeler; marul, ıspanak gibi Tam tahıllı ekmekler Ayçiçeği ve kabak çekirdeği Yumurta, somon balığı eti
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.