İşte Türkiye’de en zor bulunan çalışanlar!

AKTÜEL 20.09.2024 - 17:16, Güncelleme: 20.09.2024 - 17:16
 

İşte Türkiye’de en zor bulunan çalışanlar!

Verilere göre, 2024'ün ilk 6 ayında sağlık sektöründe ciddi bir eleman açığı yaşanıyor. işte detaylar...

Kariyer.net tarafından yapılan analizler, özellikle tıbbi ve teknik bilgi gerektiren iş kollarında aday bulmanın güçleştiğini ortaya koydu.  Yapılan analizler sonucunda İstanbul Anadolu Yakası'nda gastroenteroloji uzmanı bulmanın en zor olduğu tespit edildi. Aynı zamanda hemodiyaliz sorumlu pratisyen hekimi pozisyonu da aday bulmakta zorluk yaşanan bir diğer pozisyon olarak öne çıktı. 2024 yılına ait ilk 6 aylık veriler, sağlık alanında yetenek açığının giderek arttığını ve istihdam piyasasında bu pozisyonlara olan talebin yükseldiğini gösterdi. İlk çeyrekte bir önceki yıla kıyasla %28 oranında artış gösteren sağlık sektöründeki iş ilanları, yılın ilk yarısını %18’lik bir artış ile tamamladı. Özellikle gastroenteroloji uzmanı, formülasyon şefi ve nükleer tıp hekimi gibi pozisyonlar işverenlerin doldurmakta zorlandığı roller arasında yer aldı. Veri tabanı programcıları, verilerin yönetimi, güvenliği ve optimizasyonu gibi kritik süreçleri yönettiği için işverenler bu pozisyonlara uygun adayı bulmakta zorlanıyor. Bu pozisyonda çalışanlar, veri tabanı yapılarının oluşturulması ve performansının artırılması gibi teknik görevlerden sorumlu oluyor. İnsan kaynakları profesyonelleri, bilişim alanındaki teknik pozisyonları doldurmakta zorluk çekmeye devam ediyor. Özellikle test otomasyon mühendisi ve yazılım otomasyon mühendisi gibi pozisyonlar, beyaz yaka rollerde uygun aday bulmanın zor olduğu görevler arasında yer alıyor.  Mavi ve gri yaka pozisyonlarda da çalışan bulma sorunu yaşanıyor. Kocaeli’de en zor bulunan çalışanlardan biri konkasör ustası oldu.   
Verilere göre, 2024'ün ilk 6 ayında sağlık sektöründe ciddi bir eleman açığı yaşanıyor. işte detaylar...

Kariyer.net tarafından yapılan analizler, özellikle tıbbi ve teknik bilgi gerektiren iş kollarında aday bulmanın güçleştiğini ortaya koydu. 

Yapılan analizler sonucunda İstanbul Anadolu Yakası'nda gastroenteroloji uzmanı bulmanın en zor olduğu tespit edildi.

Aynı zamanda hemodiyaliz sorumlu pratisyen hekimi pozisyonu da aday bulmakta zorluk yaşanan bir diğer pozisyon olarak öne çıktı.

2024 yılına ait ilk 6 aylık veriler, sağlık alanında yetenek açığının giderek arttığını ve istihdam piyasasında bu pozisyonlara olan talebin yükseldiğini gösterdi.

İlk çeyrekte bir önceki yıla kıyasla %28 oranında artış gösteren sağlık sektöründeki iş ilanları, yılın ilk yarısını %18’lik bir artış ile tamamladı. Özellikle gastroenteroloji uzmanı, formülasyon şefi ve nükleer tıp hekimi gibi pozisyonlar işverenlerin doldurmakta zorlandığı roller arasında yer aldı.

Veri tabanı programcıları, verilerin yönetimi, güvenliği ve optimizasyonu gibi kritik süreçleri yönettiği için işverenler bu pozisyonlara uygun adayı bulmakta zorlanıyor. Bu pozisyonda çalışanlar, veri tabanı yapılarının oluşturulması ve performansının artırılması gibi teknik görevlerden sorumlu oluyor.

İnsan kaynakları profesyonelleri, bilişim alanındaki teknik pozisyonları doldurmakta zorluk çekmeye devam ediyor. Özellikle test otomasyon mühendisi ve yazılım otomasyon mühendisi gibi pozisyonlar, beyaz yaka rollerde uygun aday bulmanın zor olduğu görevler arasında yer alıyor. 
Mavi ve gri yaka pozisyonlarda da çalışan bulma sorunu yaşanıyor. Kocaeli’de en zor bulunan çalışanlardan biri konkasör ustası oldu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.