Rafting Yapabileceğiniz Gözde Mekanlar!

SEYAHAT - KİTAP 27.08.2024 - 18:31, Güncelleme: 27.08.2024 - 18:31
 

Rafting Yapabileceğiniz Gözde Mekanlar!

Birbirinden güzel kanyon manzaraları ve eşsiz dere doğası eşliğinde eğlenceli rafting yapabileceğiniz gözde mekanları sizler için listeledik. işte o liste...

Antalya Köprülü Kanyon Rafting Turu Antalya’da  rafting turu yapabileceğiniz lokasyon olan, Köprülü Kanyon Milli Parkı; Köprülü Çay olarak da bilinmektedir. Antalya ilinin Manavgat ilçesi sınırları içerisinde yer alan Beşkonak mevkiinde bulunan Köprülü Kanyon Milli Parkı, bol eğlenceli ve bol adrenalin severlerin ilgi odağı olmaktadır. 14 kilometre uzunluğa sahip olan Köprülü Kanyon rafting parkuru, 2,5 ile 3 saat kadar uzun soluklu rafting yapmanıza imkan sağlamaktadır. 1 – 2 zorluk derecesine sahip olan Köprülü Kanyon rafting parkuru, diğer rafting rotalarına kıyasla daha sakin ve ilk kez rafting yapacak spor severler için verimlidir. Muğla Dalaman Çayı Rafting Turu Dalaman Çayı, Türkiye’de rafting yapılan yerler arasında doğası gereği en çok ön plana çıkan lokasyonlardan bir tanesidir. Muğla’da yer alan Dalaman Çayı; 230 kilometre uzunluğu ile kendisine aşık etmektedir. Koçaş Dağı’ndan doğan ve Muğla’nın Ortaca ilçesi üzerinden Akdeniz’e dökülen Dalaman Çayı’nın antik dönemde ismi; İndos olarak bilinmekteydi. Türkiye’nin en çok yabancı ziyaretçi potansiyeline sahip Muğla’da yer alan Dalaman Çayı, her yıl yerli ziyaretçilerin yanı sıra yabancı misafirler tarafından da sık, sık ziyaret edilmektedir.  Artvin Çoruh Nehri Rafting Turu Ülkemizin en zorlu rafting parkurlarına ev sahipliği yapan Artvin Çoruh Nehri, dillere destan güzelliği ile adından sıkça söz ettirmektedir. 450 kilometre uzunluğa sahip olan Çoruh Nehri, her yıl binlerce kişinin rafting yaptığı harika bir lokasyon olarak ön plana çıkmaktadır. Çoruh Nehri, Mescit Dağları’ndan başlayarak, Gürcistan sınırları içerisinden geçiş yapar ve oradan Karadeniz’e dökülmektedir.  Rize Fırtına Deresi Rafting Turu Ortalama 60 kilometrelik büyük bir uzunluğa sahip olan Fırtına Deresi; Rize’nin Ardeşen ilçesi üzerinden Karadeniz’e dökülmektedir. Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine 1 kilometre güney taraftan başlanan Fırtına Deresi rafting parkuru; 25 kilometrelik büyük ve heyecan uyandıran bir güzelliğe sahiptir.  
Birbirinden güzel kanyon manzaraları ve eşsiz dere doğası eşliğinde eğlenceli rafting yapabileceğiniz gözde mekanları sizler için listeledik. işte o liste...

Antalya Köprülü Kanyon Rafting Turu

Antalya’da  rafting turu yapabileceğiniz lokasyon olan, Köprülü Kanyon Milli Parkı; Köprülü Çay olarak da bilinmektedir. Antalya ilinin Manavgat ilçesi sınırları içerisinde yer alan Beşkonak mevkiinde bulunan Köprülü Kanyon Milli Parkı, bol eğlenceli ve bol adrenalin severlerin ilgi odağı olmaktadır.

14 kilometre uzunluğa sahip olan Köprülü Kanyon rafting parkuru, 2,5 ile 3 saat kadar uzun soluklu rafting yapmanıza imkan sağlamaktadır. 1 – 2 zorluk derecesine sahip olan Köprülü Kanyon rafting parkuru, diğer rafting rotalarına kıyasla daha sakin ve ilk kez rafting yapacak spor severler için verimlidir.

Muğla Dalaman Çayı Rafting Turu

Dalaman Çayı, Türkiye’de rafting yapılan yerler arasında doğası gereği en çok ön plana çıkan lokasyonlardan bir tanesidir. Muğla’da yer alan Dalaman Çayı; 230 kilometre uzunluğu ile kendisine aşık etmektedir. Koçaş Dağı’ndan doğan ve Muğla’nın Ortaca ilçesi üzerinden Akdeniz’e dökülen Dalaman Çayı’nın antik dönemde ismi; İndos olarak bilinmekteydi. Türkiye’nin en çok yabancı ziyaretçi potansiyeline sahip Muğla’da yer alan Dalaman Çayı, her yıl yerli ziyaretçilerin yanı sıra yabancı misafirler tarafından da sık, sık ziyaret edilmektedir. 

Artvin Çoruh Nehri Rafting Turu

Ülkemizin en zorlu rafting parkurlarına ev sahipliği yapan Artvin Çoruh Nehri, dillere destan güzelliği ile adından sıkça söz ettirmektedir. 450 kilometre uzunluğa sahip olan Çoruh Nehri, her yıl binlerce kişinin rafting yaptığı harika bir lokasyon olarak ön plana çıkmaktadır. Çoruh Nehri, Mescit Dağları’ndan başlayarak, Gürcistan sınırları içerisinden geçiş yapar ve oradan Karadeniz’e dökülmektedir. 

Rize Fırtına Deresi Rafting Turu

Ortalama 60 kilometrelik büyük bir uzunluğa sahip olan Fırtına Deresi; Rize’nin Ardeşen ilçesi üzerinden Karadeniz’e dökülmektedir. Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine 1 kilometre güney taraftan başlanan Fırtına Deresi rafting parkuru; 25 kilometrelik büyük ve heyecan uyandıran bir güzelliğe sahiptir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.