Necip Fazıl Hastanesi neden 16 aydır bekliyor?
Necip Fazıl Hastanesi neden 16 aydır bekliyor?
Kahramanmaraş'ın en büyük ihtiyaçlarından biri olan Necip Fazıl Şehir Hastanesi, depremden 16 ay geçmesine rağmen hala tadilat bekliyor.
Kahramanmaraş'ın en büyük ihtiyaçlarından biri olan Necip Fazıl Şehir Hastanesi, depremden 16 ay geçmesine rağmen hala tadilat bekliyor.
Depremde özel hastanelerin de yıkılmasıyla şehirde büyük bir hastane açığı oluşmuşken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın az hasarlı raporu verdiği hastaneyi Sağlık Bakanlığının yıkmak için yaptığı girişimlerin altındaki neden anlaşılamadı.
2011 yılında faaliyete geçerek şehre hizmet vermeye başlayan Necip Fazıl Şehir Hastanesi 6 Şubat depremlerinde de yaralılara umut olmuştu. İki büyük sarsıntıda da yıkım olmayan ve yıkıma bağlı ölümün de olmadığı hastane 16 aydır kaderini bekliyor.
Depremin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından az hasarlı raporu verilen hastanenin Acil ve Poliklinikler bölümü ile idari bölüm günlük binlerce hastaya hizmet veriyor. Uzmanların tehlike görmediği hastanenin açılmayan servisler nedeniyle Yörük Selim Ek Hizmet binasındaki iş yoğunluğunun ise günlük 20 bin hasta muayenesi ile en üst seviyele ulaşarak kırmızı alarm verdiği belirlendi.
Hastaların tedavi olmak için çevre illere taşındığı Kahramanmaraş’ta 16 aydır Necip Fazıl Şehir Hastanesinin tadilatını gerçekleştiremeyen Sağlık Bakanlığının, az hasarlı olmasına rağmen servis bölümlerini yıkmak için bazı üniversitelerden rapor istediği de öğrenildi. Bakanlığın servis bölümlerini yıkmak için her yolu deneyen bakanlığın giriştiği bu hamleler artık şehir insanının da tepkisini çekmeye başladı.
Çevre Şehircilik Bakanlığı ile Afad’ın Kahramanmaraş depremlerinde yıkılan onbinlerce konutu yeniden yapması, ekonomiye büyük bir yük getirirken, Sağlık Bakanlığının sağlam hastaneyi yıkmaya çalışmasının da; ‘ihaleyi birilerine mi verecek’ sorusunu akıllara getirdi.
Hastanenin yıkılarak yerine yenisinin yapılmasının yine ekonomiye milyonlarca yük daha getireceği ön görüldü. Bakanlık bürokratlarının bu inşaat ortamında hastaneyi kimlere vereceği, neden yıkmaya çalıştığı soruları cevap bekliyor.
Hastane 16 aydır neden bekliyor?
Bakanlık hastaneyi neden tadilata almıyor?
Hastane açığı nedeniyle sağlık hizmeti şehirde sınıfta kaldığını bakanlık bilmiyor mu?
Servis bölümlerinin yıkıldığında ihalesini kim alacak?
Hastanenin yıkılması kime ne yarar getirecek?
Hastanenin ekonomiye getireceği yük kaç milyon TL?
Ödeneklerin ve tasarruf tedbirlerinin uygulandığı bu süreçte milli servet neden yok edilmek isteniyor?
K.Maraş HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.