TÜVTÜRK'de Peşin ödeme yapanlara indirim!

AKTÜEL 12.06.2024 - 16:11, Güncelleme: 12.06.2024 - 16:11
 

TÜVTÜRK'de Peşin ödeme yapanlara indirim!

TÜVTÜRK, Türkiye genelinde araç muayenesi yapan tek yetkili kuruluş olarak peşin ödeme yapanlara 77 TL indirim sağlarken, kredi kartı ile ödeme yapanlardan ek ücret talep ediyor.

2007'de gerçekleştirilen özelleştirme ile araç muayene yetkisini alan TÜVTÜRK, ülke genelinde bu hizmeti sunan tek kuruluş olarak faaliyet gösteriyor.  Her yıl 10 milyondan fazla aracın muayenesini gerçekleştiren TÜVTÜRK, bu hizmetin karşılığında sürücülerden ücret alıyor. Araç sahiplerinin rutin olarak yaptırmak zorunda oldukları araç muayene ücreti şu an 1821 TL olarak uygulanıyor. Araç Muayene Ücretleri Ne Kadar Oldu? 2024 yılı için belirlenen araç muayene ücretleri araç türlerine göre değişiyor: Egzoz muayene ücreti ise 256 TL olarak belirlendi. Kredi kartı ile ödeme yapıldığında toplam maliyet artıyor. Kredi kartı ile ödeme yapan sürücüler, egzoz muayenesi dahil toplamda 2154 TL öderken, peşin ödeme yapanlar 2077 TL ödüyor. Bu durumda, kredi kartı ile ödeme yapanlar 77 TL ek ücret ödemek zorunda kalıyor. Peşin ödeme gücü olmayan sürücüler, bu ekstra maliyetle karşı karşıya kalıyor.  
TÜVTÜRK, Türkiye genelinde araç muayenesi yapan tek yetkili kuruluş olarak peşin ödeme yapanlara 77 TL indirim sağlarken, kredi kartı ile ödeme yapanlardan ek ücret talep ediyor.

2007'de gerçekleştirilen özelleştirme ile araç muayene yetkisini alan TÜVTÜRK, ülke genelinde bu hizmeti sunan tek kuruluş olarak faaliyet gösteriyor. 

Her yıl 10 milyondan fazla aracın muayenesini gerçekleştiren TÜVTÜRK, bu hizmetin karşılığında sürücülerden ücret alıyor. Araç sahiplerinin rutin olarak yaptırmak zorunda oldukları araç muayene ücreti şu an 1821 TL olarak uygulanıyor.

Araç Muayene Ücretleri Ne Kadar Oldu?

2024 yılı için belirlenen araç muayene ücretleri araç türlerine göre değişiyor:

Egzoz muayene ücreti ise 256 TL olarak belirlendi. Kredi kartı ile ödeme yapıldığında toplam maliyet artıyor.

Kredi kartı ile ödeme yapan sürücüler, egzoz muayenesi dahil toplamda 2154 TL öderken, peşin ödeme yapanlar 2077 TL ödüyor. Bu durumda, kredi kartı ile ödeme yapanlar 77 TL ek ücret ödemek zorunda kalıyor. Peşin ödeme gücü olmayan sürücüler, bu ekstra maliyetle karşı karşıya kalıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.