Eceabat’ta nerede denize girilir?

SEYAHAT - KİTAP 21.05.2024 - 20:22, Güncelleme: 21.05.2024 - 20:22
 

Eceabat’ta nerede denize girilir?

Eceabat, Çanakkale ilinin bir ilçesidir. Çanakkale Boğazı’nda sahil kenarına kurulu olan Eceabat ilçesinin eski ismi; Maydos olarak bilinmektedir.

Eceabat, Çanakkale ilinin bir ilçesidir. Çanakkale Boğazı’nda sahil kenarına kurulu olan Eceabat ilçesinin eski ismi; Maydos olarak bilinmektedir. İşte Eceabat ücretli plajları 2024 listesi... Eceabat Halk Plajı Eceabat’ta denize girilecek yerler 2024 listesi ve Eceabat plajları ve koyları 2024 listesi içerisinde ilk sırada yer alan Eceabat Halk Plajı, temiz ve genel olarak sakin bir plaj olarak bilinmektedir.  Zargana Plajı Girişleri ücretli olan Zargana Plajı’nda giriş ücretine ek olarak, şemsiye kiralaması ve şezlong kiralaması ücretleri de dahil edilmiştir. Duş ve tuvalet imkanı bulunan Zargana Plajı’nda kamp alanı da bulunmaktadır. Morto Koyu Morto Koyu, Eceabat’ta ücretsiz tatil yapabileceğiniz bir koydur. Morto Koyu çevresinde yer alan şehitlik ve anıtların ziyaret edilmesi sonrası uğrak noktası olan Morto Koyu’nda keşif ve gezi amacıyla ziyarette bulunabilirsiniz.  Kabatepe Plajı (Kabatepe Orman Kampı) Eceabat’ta denize girilecek yerler 2024 listesi ve Eceabat plajları ve koyları 2024 listesi içerisinde bulunan Kabatepe Plajı, aynı zamanda Kabatepe Orman Kampı olarak da biliniyor. Kabatepe Batık Gemi Kabatepe Feribot İskelesi ile Gelibolu Milli Parkı Kabatepe Dinlenme Merkezi’nin ortasında bulunan Kabatepe Batık Gemi, bakir bir doğa güzelliğine sahiptir. İşletme ve tesis bulunmayan Kabatepe Batık Gemi’de deniz çok temiz olmakla beraber; uzun bir sahil bulunmaktadır.  Gelibolu Milli Parkı Kabatepe Dinlenme Merkezi elibolu Milli Parkı Kabatepe Dinlenme Merkezi’nde günübirlik piknik ve deniz keyfi yapabilirsiniz. Tuvalet, otopark ve içilmemesi gereken sadece gündelik kullanıma uygun olan su imkanları bulunmaktadır.  Kocadere Plajı Eceabat’ta denize girilecek yerler 2024 listesi ve Eceabat plajları ve koyları 2024 listesi içerisinde yer alan Kocadere Plajı’nda hiçbir işletme ve sosyal tesis bulunmamaktadır. Issız, sakin ve izole bir plaj olan Kocadere Plajı’nda plajın ve denizin zemini kum yapısındadır.  Küçük Kemikli Koyu Gelibolu’da Eceabat’ta Tuz Gölü’ne çok yakın konumda yer alan Küçük Kemikli Koyu’na ulaşım sağlanan yolun bozuk ve zorlayıcı olmasından dolayı dikkatli bir yolculuk yaparak Küçük Kemikli Koyu’na ulaşılması gerekmektedir. Suvla Koyu Suvla Koyu, haritalarda Suvla Cove olarak yazılmaktadır. Eceabat’ın en ıssız ve bakir koylarından olan Suvla Koyu’nun denizi çok temizdir ve bu özelliğe ile adından sıkça söz ettirmektedir.  Büyük Kemikli Plajı Eceabat’ta denize girilecek yerler 2024 listesi ve Eceabat plajları ve koyları 2024 listesi içerisinde bulunan son plajımız Büyük Kemikli Plajı’dır.   
Eceabat, Çanakkale ilinin bir ilçesidir. Çanakkale Boğazı’nda sahil kenarına kurulu olan Eceabat ilçesinin eski ismi; Maydos olarak bilinmektedir.

Eceabat, Çanakkale ilinin bir ilçesidir. Çanakkale Boğazı’nda sahil kenarına kurulu olan Eceabat ilçesinin eski ismi; Maydos olarak bilinmektedir.

İşte Eceabat ücretli plajları 2024 listesi...

Eceabat Halk Plajı

Eceabat’ta denize girilecek yerler 2024 listesi ve Eceabat plajları ve koyları 2024 listesi içerisinde ilk sırada yer alan Eceabat Halk Plajı, temiz ve genel olarak sakin bir plaj olarak bilinmektedir. 

Zargana Plajı

Girişleri ücretli olan Zargana Plajı’nda giriş ücretine ek olarak, şemsiye kiralaması ve şezlong kiralaması ücretleri de dahil edilmiştir. Duş ve tuvalet imkanı bulunan Zargana Plajı’nda kamp alanı da bulunmaktadır.

Morto Koyu

Morto Koyu, Eceabat’ta ücretsiz tatil yapabileceğiniz bir koydur. Morto Koyu çevresinde yer alan şehitlik ve anıtların ziyaret edilmesi sonrası uğrak noktası olan Morto Koyu’nda keşif ve gezi amacıyla ziyarette bulunabilirsiniz. 

Kabatepe Plajı (Kabatepe Orman Kampı)

Eceabat’ta denize girilecek yerler 2024 listesi ve Eceabat plajları ve koyları 2024 listesi içerisinde bulunan Kabatepe Plajı, aynı zamanda Kabatepe Orman Kampı olarak da biliniyor.

Kabatepe Batık Gemi

Kabatepe Feribot İskelesi ile Gelibolu Milli Parkı Kabatepe Dinlenme Merkezi’nin ortasında bulunan Kabatepe Batık Gemi, bakir bir doğa güzelliğine sahiptir. İşletme ve tesis bulunmayan Kabatepe Batık Gemi’de deniz çok temiz olmakla beraber; uzun bir sahil bulunmaktadır. 

Gelibolu Milli Parkı Kabatepe Dinlenme Merkezi

elibolu Milli Parkı Kabatepe Dinlenme Merkezi’nde günübirlik piknik ve deniz keyfi yapabilirsiniz. Tuvalet, otopark ve içilmemesi gereken sadece gündelik kullanıma uygun olan su imkanları bulunmaktadır. 

Kocadere Plajı

Eceabat’ta denize girilecek yerler 2024 listesi ve Eceabat plajları ve koyları 2024 listesi içerisinde yer alan Kocadere Plajı’nda hiçbir işletme ve sosyal tesis bulunmamaktadır. Issız, sakin ve izole bir plaj olan Kocadere Plajı’nda plajın ve denizin zemini kum yapısındadır. 

Küçük Kemikli Koyu

Gelibolu’da Eceabat’ta Tuz Gölü’ne çok yakın konumda yer alan Küçük Kemikli Koyu’na ulaşım sağlanan yolun bozuk ve zorlayıcı olmasından dolayı dikkatli bir yolculuk yaparak Küçük Kemikli Koyu’na ulaşılması gerekmektedir.

Suvla Koyu

Suvla Koyu, haritalarda Suvla Cove olarak yazılmaktadır. Eceabat’ın en ıssız ve bakir koylarından olan Suvla Koyu’nun denizi çok temizdir ve bu özelliğe ile adından sıkça söz ettirmektedir. 

Büyük Kemikli Plajı

Eceabat’ta denize girilecek yerler 2024 listesi ve Eceabat plajları ve koyları 2024 listesi içerisinde bulunan son plajımız Büyük Kemikli Plajı’dır. 

 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.