Batum’da gezilecek yerler!

SEYAHAT - KİTAP 12.05.2024 - 20:06, Güncelleme: 12.05.2024 - 20:06
 

Batum’da gezilecek yerler!

Batum, Gürcistan’ın ikinci büyük şehridir. Yurt dışında daha uygun fiyatlı tatil yapmak isteyenlerin tercihleri arasında yer alır. işte Batum’da gezilecek yerler listesi...

Batum, Gürcistan’ın ikinci büyük şehridir. Yurt dışında daha uygun fiyatlı tatil yapmak isteyenlerin tercihleri arasında yer alır. işte Batum’da gezilecek yerler listesi... Alfabe Kulesi Gürcistan alfabesini simgeleyen bu kule, DNA’nın çift sarmallı yapısından esinlenilerek yapılmıştır. Eser Batum Bulvarı üzerinde Miracle Park içindedir. 130 metre yüksekliğindeki sarmal yapıdaki kule özellikleri akşamları ışıklandırıldığında görsel bir şölen sunar.  Piazza Meydanı Pizza Meydanı, İtalyan esintiler taşır. Eski kent bölümünde yer alan meydan, Gürcü mimar Vazha Orbeladze tarafından tasarlanmıştır. Özellikle meydandaki mozaik çalışmalar ve saat kulesi ziyaretçiler tarafından oldukça beğenilir.  Batum Arkeoloji Müzesi Gürcistan’ın en eski müzelerinden bir tanesi olan Batum Arkeoloji Müzesi, zengin bir koleksiyona sahiptir. Tarihe meraklıysanız müzeyi ziyaret edebilir, Batum ve Gürcistan tarihi hakkında detaylı bilgiler öğrenebilirsiniz. Batum Botanik Bahçesi Şehir merkezinden 9 km uzaklıkta olan Batum Botanik Bahçesi, 109 hektarlık bir alanda yer alır. 1912 yılında kurulan bahçe, deniz kıyısında eğimli bir arazi üzerine konumlanmıştır. Kafkaslar ve dünyanın farklı bölgelerinde yetişen 1800 bitki ve ağaç türünü Batum Botanik Bahçesi’nde görebilirsiniz.  Gonio Kalesi Gonio Kalesi, Türkiye sınırına 4 km uzaklıkta yer alır. Apsaros Kalesi olarak da bilinen kalede On İki Havari’den birisi olan Aziz Matthias’ın mezarının olduğuna inanılır. Kale, Romalılar tarafından inşa edilmiştir. Miracle Park Miracle Park’ta yıl içinde pek çok konser ve festival düzenlenir. Akşamları farklı renklerin yansımasıyla donatılan park göz alıcıdır. Yeşil alanlara da sahip olan park da gündüzleri de keyifli vakit geçirebilirsiniz. Nurigeli Gölü Batum Bulvarı’nda bulunan Nurigeli Gölü yapay bir göldür. Güzel bir manzaraya sahip olan gölün kenarında piknik yapabilirsiniz. Gölde tekne gezintileri de yapılır, dilerseniz siz de bu gezintilere katılabilirsiniz.  St. Nicholas Kilisesi St. Nicholas Kilisesi, şehrin en eski kilesidir. 150 yıllık geçmişe sahip olan kilise Osmanlı egemenliğinin olduğu dönemde inşaa edilmiştir. Hatta kilisenin taşlarının Trabzon’dan getirildiği söylenir. Neptün Çeşmesi Batum’un tarihi tiyatro meydanında gezerken bir anda Bologna’dan bir eser görürseniz şaşırmamalısınız. Blogna’daki Neptün Heykeli’nin bir kopyası olarak yapılan çeşme meydana çok hoş bir hava katar.   
Batum, Gürcistan’ın ikinci büyük şehridir. Yurt dışında daha uygun fiyatlı tatil yapmak isteyenlerin tercihleri arasında yer alır. işte Batum’da gezilecek yerler listesi...

Batum, Gürcistan’ın ikinci büyük şehridir. Yurt dışında daha uygun fiyatlı tatil yapmak isteyenlerin tercihleri arasında yer alır. işte Batum’da gezilecek yerler listesi...

Alfabe Kulesi

Gürcistan alfabesini simgeleyen bu kule, DNA’nın çift sarmallı yapısından esinlenilerek yapılmıştır. Eser Batum Bulvarı üzerinde Miracle Park içindedir. 130 metre yüksekliğindeki sarmal yapıdaki kule özellikleri akşamları ışıklandırıldığında görsel bir şölen sunar. 

Piazza Meydanı

Pizza Meydanı, İtalyan esintiler taşır. Eski kent bölümünde yer alan meydan, Gürcü mimar Vazha Orbeladze tarafından tasarlanmıştır. Özellikle meydandaki mozaik çalışmalar ve saat kulesi ziyaretçiler tarafından oldukça beğenilir. 

Batum Arkeoloji Müzesi

Gürcistan’ın en eski müzelerinden bir tanesi olan Batum Arkeoloji Müzesi, zengin bir koleksiyona sahiptir. Tarihe meraklıysanız müzeyi ziyaret edebilir, Batum ve Gürcistan tarihi hakkında detaylı bilgiler öğrenebilirsiniz.

Batum Botanik Bahçesi

Şehir merkezinden 9 km uzaklıkta olan Batum Botanik Bahçesi, 109 hektarlık bir alanda yer alır. 1912 yılında kurulan bahçe, deniz kıyısında eğimli bir arazi üzerine konumlanmıştır. Kafkaslar ve dünyanın farklı bölgelerinde yetişen 1800 bitki ve ağaç türünü Batum Botanik Bahçesi’nde görebilirsiniz. 

Gonio Kalesi

Gonio Kalesi, Türkiye sınırına 4 km uzaklıkta yer alır. Apsaros Kalesi olarak da bilinen kalede On İki Havari’den birisi olan Aziz Matthias’ın mezarının olduğuna inanılır. Kale, Romalılar tarafından inşa edilmiştir.

Miracle Park

Miracle Park’ta yıl içinde pek çok konser ve festival düzenlenir. Akşamları farklı renklerin yansımasıyla donatılan park göz alıcıdır. Yeşil alanlara da sahip olan park da gündüzleri de keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Nurigeli Gölü

Batum Bulvarı’nda bulunan Nurigeli Gölü yapay bir göldür. Güzel bir manzaraya sahip olan gölün kenarında piknik yapabilirsiniz. Gölde tekne gezintileri de yapılır, dilerseniz siz de bu gezintilere katılabilirsiniz. 

St. Nicholas Kilisesi

St. Nicholas Kilisesi, şehrin en eski kilesidir. 150 yıllık geçmişe sahip olan kilise Osmanlı egemenliğinin olduğu dönemde inşaa edilmiştir. Hatta kilisenin taşlarının Trabzon’dan getirildiği söylenir.

Neptün Çeşmesi

Batum’un tarihi tiyatro meydanında gezerken bir anda Bologna’dan bir eser görürseniz şaşırmamalısınız. Blogna’daki Neptün Heykeli’nin bir kopyası olarak yapılan çeşme meydana çok hoş bir hava katar. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.