Naci Görür'den 5 şehir için duyuru!

AKTÜEL 01.05.2024 - 16:11, Güncelleme: 01.05.2024 - 16:11
 

Naci Görür'den 5 şehir için duyuru!

Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'nin büyük ölçüde ciddi deprem bölgelerine sahip olduğunu vurguluyor. işte detaylar...

Görür, halkın depreme dair sorduğu soruların genellikle yanlış olduğunu ve bu yaklaşımın korku kültürünü pekiştirdiğini ifade ediyor. Depremin uzun bir tarihçesi olduğunu ve gelecekte de devam edeceğini belirtiyor. Prof. Dr. Görür, Manisa'nın tarihsel olarak büyük depremlere sahne olduğunu ve gelecekte yine önemli kayıplar yaşanabileceğini dile getiriyor. Ancak, bu kayıpları önlemek için öncelikle kentlerin deprem direncinin artırılması gerektiğini vurguluyor. Son dönemde Tunceli, Bingöl Karlıova, Erzincan gibi bölgelerin yanı sıra İzmir'in de endişe verici olduğunu belirten Görür, İzmir'deki fay hatları hakkında bilgi eksikliğinin sorun oluşturduğunu ifade ediyor.  
Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'nin büyük ölçüde ciddi deprem bölgelerine sahip olduğunu vurguluyor. işte detaylar...

Görür, halkın depreme dair sorduğu soruların genellikle yanlış olduğunu ve bu yaklaşımın korku kültürünü pekiştirdiğini ifade ediyor. Depremin uzun bir tarihçesi olduğunu ve gelecekte de devam edeceğini belirtiyor.

Prof. Dr. Görür, Manisa'nın tarihsel olarak büyük depremlere sahne olduğunu ve gelecekte yine önemli kayıplar yaşanabileceğini dile getiriyor.

Ancak, bu kayıpları önlemek için öncelikle kentlerin deprem direncinin artırılması gerektiğini vurguluyor.

Son dönemde Tunceli, Bingöl Karlıova, Erzincan gibi bölgelerin yanı sıra İzmir'in de endişe verici olduğunu belirten Görür, İzmir'deki fay hatları hakkında bilgi eksikliğinin sorun oluşturduğunu ifade ediyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.