Dünyanın en korkutucu yerlerinin listesi…

AKTÜEL 21.04.2024 - 18:38, Güncelleme: 21.04.2024 - 18:38
 

Dünyanın en korkutucu yerlerinin listesi…

Dağlar, olağanüstü volkanlar, göller, çöller ve daha fazlası... Ama bütün bu güzellikler bazen tehlikeli olabilir. İşte Dünyanın en korkutucu yerlerinin listesi…

Dağlar, olağanüstü volkanlar, göller, çöller ve daha fazlası... Ama bütün bu güzellikler bazen tehlikeli olabilir. İşte Dünyanın en korkutucu yerlerinin listesi… Afar Depression, Etiyopya Dünyadaki en tehlikeli volkanlardan biri. Burada bulunan lav derecesi depremlerde dünyanın sallanmasını etkileyecek oranda fazla. Bikini Atoll, Marshall Adaları Oradan bakınca cennet diyarı gibi görünüyor değil mi? Ama burası nükleer testlerin yapıldığı bir numaralı yer. Bu sebeple yerli halk evlerini terk etmek zorunda kalmış. Geride kalan canlı türleri de yüksek radyasyondan ölüyorlar. Ölüm Vadisi, ABD Dünya bizim evimizse, Death Valley dünyanın fırını olabilir. Gelmiş geçmiş en yüksek sıcaklık burada ölçülmüş ve 56,7 derece olarak kayıtlara geçmiştir. Burada susuz bir şekilde en fazla 14 saat yaşayabilirsiniz. Natron Gölü, Tanzanya Dünyadan değilmiş gibi bir görüntüsü var bu gölün değil mi? Gölün üzerinde alkali tuz tabakası onunla etkileşime geçen her canlı türünün hayatını tehlikeye sokuyor. Iha da Queimada Grande (Yılan Adası), Brezilya Burası dünyanın en tehlikeli yerlerinden biri olarak kayıtlardaki yerini almış durumda. Bunun sebebi de en zehirli yılan Bothrops türünün burada yaşaması. Deniz feneri bekçisinin bir yılan tarafından öldürülmesinden sonra deniz feneri otomatikleştirilmiş ve Brezilya hükümeti tarafından buraya yaya girişi yasaklanmıştır.  
Dağlar, olağanüstü volkanlar, göller, çöller ve daha fazlası... Ama bütün bu güzellikler bazen tehlikeli olabilir. İşte Dünyanın en korkutucu yerlerinin listesi…

Dağlar, olağanüstü volkanlar, göller, çöller ve daha fazlası... Ama bütün bu güzellikler bazen tehlikeli olabilir. İşte Dünyanın en korkutucu yerlerinin listesi…

Afar Depression, Etiyopya

Dünyadaki en tehlikeli volkanlardan biri. Burada bulunan lav derecesi depremlerde dünyanın sallanmasını etkileyecek oranda fazla.

Bikini Atoll, Marshall Adaları

Oradan bakınca cennet diyarı gibi görünüyor değil mi? Ama burası nükleer testlerin yapıldığı bir numaralı yer. Bu sebeple yerli halk evlerini terk etmek zorunda kalmış. Geride kalan canlı türleri de yüksek radyasyondan ölüyorlar.

Ölüm Vadisi, ABD

Dünya bizim evimizse, Death Valley dünyanın fırını olabilir. Gelmiş geçmiş en yüksek sıcaklık burada ölçülmüş ve 56,7 derece olarak kayıtlara geçmiştir. Burada susuz bir şekilde en fazla 14 saat yaşayabilirsiniz.

Natron Gölü, Tanzanya

Dünyadan değilmiş gibi bir görüntüsü var bu gölün değil mi? Gölün üzerinde alkali tuz tabakası onunla etkileşime geçen her canlı türünün hayatını tehlikeye sokuyor.

Iha da Queimada Grande (Yılan Adası), Brezilya

Burası dünyanın en tehlikeli yerlerinden biri olarak kayıtlardaki yerini almış durumda. Bunun sebebi de en zehirli yılan Bothrops türünün burada yaşaması. Deniz feneri bekçisinin bir yılan tarafından öldürülmesinden sonra deniz feneri otomatikleştirilmiş ve Brezilya hükümeti tarafından buraya yaya girişi yasaklanmıştır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.