Ücretsiz doğalgaz ne zaman sona erecek?

AKTÜEL 20.11.2023 - 15:47, Güncelleme: 22.11.2023 - 19:19
 

Ücretsiz doğalgaz ne zaman sona erecek?

Devlet tarafından hanelere verilen ücretsiz doğalgaz ne zaman sonlanacak? işte detaylar...

Devlet tarafından hanelere verilen ücretsiz doğalgaz ne zaman sonlanacak? işte detaylar... Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, konutlarda 25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimi, 24 Nisan-31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki ilk fatura tahakkukları kapsamında devlet tarafından karşılanacak. Ancak ücretsiz doğalgaz uygulamasının sona ereceği tarih de önemli bir konu. Bu kapsamda, ücretsiz doğalgaz uygulamasının 1 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edeceği belirlendi. Bu süre zarfında konut, ibadethane ve cem evi aboneleri, ilk fatura tahakkuklarındaki sistem kullanım bedelleri ile sonraki faturalarda 25 standart metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimine ilişkin sistem kullanım bedellerini Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacak.  
Devlet tarafından hanelere verilen ücretsiz doğalgaz ne zaman sonlanacak? işte detaylar...

Devlet tarafından hanelere verilen ücretsiz doğalgaz ne zaman sonlanacak? işte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, konutlarda 25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimi, 24 Nisan-31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki ilk fatura tahakkukları kapsamında devlet tarafından karşılanacak. Ancak ücretsiz doğalgaz uygulamasının sona ereceği tarih de önemli bir konu.

Bu kapsamda, ücretsiz doğalgaz uygulamasının 1 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edeceği belirlendi.

Bu süre zarfında konut, ibadethane ve cem evi aboneleri, ilk fatura tahakkuklarındaki sistem kullanım bedelleri ile sonraki faturalarda 25 standart metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimine ilişkin sistem kullanım bedellerini Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.