İlber Ortaylı’nın Tavsiye Ettiği Kitaplar!

SEYAHAT - KİTAP 18.10.2023 - 19:48, Güncelleme: 18.10.2023 - 19:48
 

İlber Ortaylı’nın Tavsiye Ettiği Kitaplar!

Gerek sözleri gerek bilgisiyle İlber Ortaylı tüm Türkiye'nin ilgisini çeken bir şahsiyet. İşte, İlber Ortaylı'nın tavsiye ettiği kitaplar!

Tarihe olan derin ilgisi ve engin bilgisiyle tanınan Türk tarihçi, yazar, ve akademisyen İlber Ortaylı’danettiği kitaplar … Suyu Arayan Adam – Şevket Süreyya Aydemir İlber Ortaylı’nın tavsiye ettiği kitaplar yazımıza “Suyu Arayan Adam” ile başlıyoruz. Eser, Şevket Süreyya Aydemir tarafından yazılmıştır. Kitap, bir Türk gencinin yaşam öyküsünü anlatırken, aynı zamanda 20. yüzyılın önemli tarihi olaylarına ve siyasi gelişmelere de odaklanır. Kitap, ana karakterin ilkokul öğretmeni olmak için eğitim alırken, Birinci Dünya Savaşı’na katılan ve ardından Büyük Turan ideali uğruna Kafkas ve Hazar bölgelerine yolculuk eden bir Türk gencinin hayat hikayesini ele almaktadır. Şevket Süreyya Aydemir, bu karakterin gözünden o dönemin zorluklarını, maceralarını ve ideallerini aktarır.  Puslu Kıtalar Atlası – İhsan Oktay Anar Puslu Kıtalar Atlası, İhsan Oktay Anar tarafından kaleme alınmıştır. Kitap, yazarın benzersiz üslubu ve zengin dil kullanımı ile dikkat çeken bir macera ve düşünce romanıdır. İhsan Oktay Anar, eserlerinde sıkça tarih, mitoloji, bilim, ve düşsel öğeleri harmanlayarak okuyucularını büyülemeyi başaran bir yazardır. Kitap, Uzun İhsan Efendi adındaki bir haritacının hikayesini anlatır. İhsan Efendi, Yeniçeriler tarafından kuşatıldığı bir anda düşlerinin ve gerçekliğin sınırlarını zorlar. Vanya Dayı – Anton Çehov İlber Ortaylı’nın tavsiye ettiği kitaplar yazımızda sıradaki eser Anton Çehov’dan geliyor. Vanya Dayı, ünlü Rus yazar Anton Çehov’un önemli eserlerinden biridir. Vanya Dayı, Çehov’un olgunluk dönemi eserlerinden biri olarak kabul edilir ve Rus Edebiyatı’nın önemli bir parçasıdır. Oyun, bir çiftlikte toplanmış ve her biri kendi mutsuzluğuna gömülmüş karakterlerin hayatlarını konu alır. Bu karakterler, yaşamlarındaki hayal kırıklıkları, adalet, can sıkıntısı ve pişmanlık gibi duygusal zorluklarla boğuşurlar. Semerkant – Amin Maalouf “Semerkant” Amin Maalouf’un 1988 yılında yazdığı bir romandır. Bu kitap, yazarın Doğu kültürüne ve tarihine olan ilgisini yansıtan önemli eserlerinden biridir. Kitap, iç içe geçmiş iki hikayeyi anlatarak başlar. Birincisi, ünlü İranlı şair ve filozof Ömer Hayyam’ın hayatına ve ikincisi, bir elyazmasının yazılma ve tarih boyunca nasıl korunduğuna dair bir hikaye. Kitap, 1072 yılında İran’ın Semerkant şehrinde başlayan ve 1912’de Atlantik Okyanusu’nda son bulan bir serüveni anlatır. Yüzbaşının Kızı – Aleksandr Puşkin “Yüzbaşının Kızı” Aleksandr Puşkin’in önemli eserlerinden biridir. Eser, Rus edebiyatının önemli bir anıtıdır ve romantizmin önde gelen eserlerinden biri olarak kabul edilir. Roman, hikayenin anlatıcısı Pyotr Grinyov’un hatıraları etrafında döner. Pyotr 17 yaşına basınca babası onu askere gönderir, ama oraya giden yolda genç çocuk yolunu kaybeder.  
Gerek sözleri gerek bilgisiyle İlber Ortaylı tüm Türkiye'nin ilgisini çeken bir şahsiyet. İşte, İlber Ortaylı'nın tavsiye ettiği kitaplar!

Tarihe olan derin ilgisi ve engin bilgisiyle tanınan Türk tarihçi, yazar, ve akademisyen İlber Ortaylı’danettiği kitaplar …

Suyu Arayan Adam – Şevket Süreyya Aydemir

İlber Ortaylı’nın tavsiye ettiği kitaplar yazımıza “Suyu Arayan Adam” ile başlıyoruz. Eser, Şevket Süreyya Aydemir tarafından yazılmıştır. Kitap, bir Türk gencinin yaşam öyküsünü anlatırken, aynı zamanda 20. yüzyılın önemli tarihi olaylarına ve siyasi gelişmelere de odaklanır. Kitap, ana karakterin ilkokul öğretmeni olmak için eğitim alırken, Birinci Dünya Savaşı’na katılan ve ardından Büyük Turan ideali uğruna Kafkas ve Hazar bölgelerine yolculuk eden bir Türk gencinin hayat hikayesini ele almaktadır. Şevket Süreyya Aydemir, bu karakterin gözünden o dönemin zorluklarını, maceralarını ve ideallerini aktarır. 

Puslu Kıtalar Atlası – İhsan Oktay Anar

Puslu Kıtalar Atlası, İhsan Oktay Anar tarafından kaleme alınmıştır. Kitap, yazarın benzersiz üslubu ve zengin dil kullanımı ile dikkat çeken bir macera ve düşünce romanıdır. İhsan Oktay Anar, eserlerinde sıkça tarih, mitoloji, bilim, ve düşsel öğeleri harmanlayarak okuyucularını büyülemeyi başaran bir yazardır. Kitap, Uzun İhsan Efendi adındaki bir haritacının hikayesini anlatır. İhsan Efendi, Yeniçeriler tarafından kuşatıldığı bir anda düşlerinin ve gerçekliğin sınırlarını zorlar.

Vanya Dayı – Anton Çehov

İlber Ortaylı’nın tavsiye ettiği kitaplar yazımızda sıradaki eser Anton Çehov’dan geliyor. Vanya Dayı, ünlü Rus yazar Anton Çehov’un önemli eserlerinden biridir. Vanya Dayı, Çehov’un olgunluk dönemi eserlerinden biri olarak kabul edilir ve Rus Edebiyatı’nın önemli bir parçasıdır. Oyun, bir çiftlikte toplanmış ve her biri kendi mutsuzluğuna gömülmüş karakterlerin hayatlarını konu alır. Bu karakterler, yaşamlarındaki hayal kırıklıkları, adalet, can sıkıntısı ve pişmanlık gibi duygusal zorluklarla boğuşurlar.

Semerkant – Amin Maalouf

“Semerkant” Amin Maalouf’un 1988 yılında yazdığı bir romandır. Bu kitap, yazarın Doğu kültürüne ve tarihine olan ilgisini yansıtan önemli eserlerinden biridir. Kitap, iç içe geçmiş iki hikayeyi anlatarak başlar. Birincisi, ünlü İranlı şair ve filozof Ömer Hayyam’ın hayatına ve ikincisi, bir elyazmasının yazılma ve tarih boyunca nasıl korunduğuna dair bir hikaye. Kitap, 1072 yılında İran’ın Semerkant şehrinde başlayan ve 1912’de Atlantik Okyanusu’nda son bulan bir serüveni anlatır.

Yüzbaşının Kızı – Aleksandr Puşkin

“Yüzbaşının Kızı” Aleksandr Puşkin’in önemli eserlerinden biridir. Eser, Rus edebiyatının önemli bir anıtıdır ve romantizmin önde gelen eserlerinden biri olarak kabul edilir. Roman, hikayenin anlatıcısı Pyotr Grinyov’un hatıraları etrafında döner. Pyotr 17 yaşına basınca babası onu askere gönderir, ama oraya giden yolda genç çocuk yolunu kaybeder.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.