Depremin Merkezinde Su Sorunu Çözüme Kavuşuyor!

AKTÜEL 05.09.2023 - 22:35, Güncelleme: 06.09.2023 - 21:12
 

Depremin Merkezinde Su Sorunu Çözüme Kavuşuyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, "Su sorununu çözüme kavuşturmak için bakanlıklarımızla ciddi projeler hayata geçiriyoruz."dedi

İşte Güngör'ün o açıklaması:  “Asrın felaketinde alt ve üstyapımız da ciddi hasar aldı. Büyükşehir Belediyemizin sorumluluk ağındaki yollarda depremin oluşturduğu hasar 1,5 Milyar TL’nin üzerinde. Bunların tamamını tekrar elden geçiriyoruz. Şehir merkezimizde, ilçelerimizde ve kırsal mahallelerimizde ulaşımı iyileştirmek için çalışmalarımız durmaksızın devam ediyor. Zaten eski olan ve depremde hasar alan altyapımızın yenilenmesi de çok ciddi bir maliyet oluşturuyor. Su kayıplarımız arttı. Yaz aylarının da kurak geçmesiyle su kaynaklarımızda azalmalar meydana geldi. İçmesuyunun sulamalarda kullanılması da diğer bir etken. Su sorununu çözüme kavuşturmak için bakanlıklarımızla ciddi projeler hayata geçiriyoruz. 3 yıldır üzerinde çalıştığımız Kısık Barajı’nın ihalesi gerçekleştirildi. 30 milyon metreküpün üzerinde su toplama kapasitesine sahip bir baraj. Birçok ilçemizi besleyecek bir kaynak. Bu noktada İller Bankası ile de ortak bir proje gerçekleştiriyoruz. Şehrimizin su sorununu çözüme kavuşturacağız.” 
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, "Su sorununu çözüme kavuşturmak için bakanlıklarımızla ciddi projeler hayata geçiriyoruz."dedi

İşte Güngör'ün o açıklaması: 

“Asrın felaketinde alt ve üstyapımız da ciddi hasar aldı. Büyükşehir Belediyemizin sorumluluk ağındaki yollarda depremin oluşturduğu hasar 1,5 Milyar TL’nin üzerinde. Bunların tamamını tekrar elden geçiriyoruz.

Şehir merkezimizde, ilçelerimizde ve kırsal mahallelerimizde ulaşımı iyileştirmek için çalışmalarımız durmaksızın devam ediyor. Zaten eski olan ve depremde hasar alan altyapımızın yenilenmesi de çok ciddi bir maliyet oluşturuyor. Su kayıplarımız arttı.

Yaz aylarının da kurak geçmesiyle su kaynaklarımızda azalmalar meydana geldi. İçmesuyunun sulamalarda kullanılması da diğer bir etken. Su sorununu çözüme kavuşturmak için bakanlıklarımızla ciddi projeler hayata geçiriyoruz.

3 yıldır üzerinde çalıştığımız Kısık Barajı’nın ihalesi gerçekleştirildi. 30 milyon metreküpün üzerinde su toplama kapasitesine sahip bir baraj. Birçok ilçemizi besleyecek bir kaynak. Bu noktada İller Bankası ile de ortak bir proje gerçekleştiriyoruz. Şehrimizin su sorununu çözüme kavuşturacağız.” 

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.